Language

Language

ادعای رویترز: ایران و آمریکا در آستانه مبادله زندانی‌ها

خبرگزاری رویترز در گزارشی مدعی شد که ایران و آمریکا در آستانه مبادله زندانی‌ها بر اساس توافقی هستند که با وساطت قطر به دست آمد.

به گزارش گروه سیاسی جوانان خوز، رویترز امروز به نقل از منابع آگاه خود مدعی شد که این هفته زمانیکه ۶ میلیارد دلار از دارایی‌های ایران به بانک‌های قطر منتقل شود، ۵ زندانی دو تابعیتی آمریکا ایران را ترک می‌کنند و همین تعداد زندانی ایرانی بازداشت شده در آمریکا به خانه باز می‌گردند.

طبق ادعای رویترز، سه زندانی آمریکایی شامل سیامک نمازی، عماد اشراقی و مراد طاهباز می‌شوند و هویت زندانی‌های چهارم و پنجم که یکی از آنها زن است، فاش نشده است. بر این اساس رویترز نتوانسته مشخص کند چه زندانی‌های ایرانی در قبال افراد یاد شده آزاد می‌شوند.

یک منبع آگاه از مذاکرات قطر گفت که دوحه دست کم میزبان ۸ دور از مذاکراتی است که مذاکره کنندگان ایرانی و آمریکایی در هتل‌های جداگانه برای مذاکره حضور داشتند که جلسه‌های اولیه عمدتا بر روی مسائل هسته‌ای و باقی جلسات بر روی آزادی زندانی‌ها متمرکز بود.

این منبع اضافه کرد: آنها پی بردند که (مذاکرات) هسته‌ای یک بن بست است و تمرکز را بر روی زندانی‌ها تغییر دادند. موضوع زندانی‌ها ساده‌تر است. دستیابی به آن راحت است و شما می‌توانید اعتماد سازی کنید.

به گفته سه تن از منابع آگاه، دوحه یک مقدمات مالی را اجرا خواهد کرد که بر اساس آن هزینه‌های بانکی را پرداخت می‌کند و نظارت می‌کند که چگونه ایران پول نقد مسدود نشده را هزینه می‌کند تا اطمینان حاصل شود که پولی برای اقلام تحت تحریم‌های آمریکا استفاده نمی‌شود.

رویترز به نقل از یک دیپلمات ارشد ادعا کرد: ایران ابتدا می‌خواست دسترسی مستقیم به منابع مالی داشته باشد اما در نهایت موافقت کرد تا از طریق قطر دسترسی داشته باشد. ایران اقلام غذایی و دارو خریداری و قطر به صورت مستقیم پرداخت خواهد کرد.

این خبرگزاری به نقل از یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نوشت که واشنگتن آماده اعلام زمان دقیق آزادی زندانی‌ها نبود. اما وزارت خارجه آمریکا از اظهار نظر در این مورد خودداری کرده و این مساله را یک مذاکره بسیار حساس و در حال انجام خوانده است.

این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا افزود که واشنگتن به انتقال منابع مالی ایران از کره جنوبی به حساب‌های محدود شده در موسسه‌های مالی در قطر رضایت داد اما هیچ پولی به صورت مستقیم به ایران نمی‌رود.

منابع ایرانی، دیپلماتیک و منطقه‌ای گفتند زمانیکه پول از مبدا کره جنوبی و از طریق سوئیس به قطر برسد، مقام‌های قطری به تهران و واشنگتن خواهند گفت تا آزادی زندانی‌ها را طبق شرایط یک سند امضا شده توسط دو طرف و قطر در اواخر ماه ژوئیه یا اوایل ماه اوت، پیش ببرند.

منبع آگاه دیگری به رویترز گفت که اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، انتظار می‌رود انتقال به بانک‌ها در قطر تا چند روز دیگر انجام شود.

منبع آگاه از مذاکرات به رویترز گفت: زندانی‌های آمریکایی از تهران به قطر پرواز خواهند کرد و زندانی‌های ایرانی از آمریکا به قطر می‌روند و آنگاه به ایران منتقل خواهند شد.

منبع آگاه از مذاکرات و دیپلمات ارشد غربی گفتند که پیچیده‌ترین قسمت مذاکرات ترتیب دادن یک ساز و کار برای تضمین شفافیت در انتقال پول و توجه به تحریم‌های آمریکا است.

رویترز به نقل از منبع دیگری نوشت که قطر برای جلوگیری از فروپاشی مذاکرات متعهد به تامین هزینه‌های بانکی برای انتقال منابع مالی از سئول به سوئیس و تعاقبا بانک‌های قطری شد، درحالیکه همچنین مسئولیت نظارت بر هزینه‌ها را بر عهده گرفت.

یک منبع دیگر نیز گفت که روسای بانک مرکزی ایران و قطر در روز ۱۴ ژوئن برای گفتگو در مورد انتقال پول‌ها با یکدیگر دیدار کردند.

دو منبع آگاه از مذاکرات و دیپلمات غربی گفتند که مذاکرات با حضور رابرت مالی نماینده ویژه سابق آمریکا در امور ایران و آبرام پالی معاون او و علی باقری کنی مذاکره کننده هسته‌ای ارشد ایران انجام شد.

یک دیپلمات ارشد ایران به رویترز گفت که مهدی صفری معاون اقتصادی وزیر خارجه ایران در دو جلسه از مذاکرات در مورد انتقال پول‌ها به هیات ایرانی پیوست.

پایان گزارش/

4.5/5

پیشنهاد سردبیر

پربازدیدها

مدیرکل استاندارد خوزستان منصوب شد‌
توقیف یک کشتی متخلف و متواری توسط نیروی دریایی ارتش در دریای عمان
یک متخصص مسمومیت‌ها
برگزاری مراسم پایانی مهرواره استانی نامه‌نگاری «برسد به دست باران»
زندگینامه: شهید محمد بروجردی (۱۳۳۳ - ۱۳۶۲)
صلح و سازش پرونده مالی ۲۰ میلیارد ریالی در اهواز
پهلوگیری کشتی حامل ۱۰۰ هزار تن گندم در بندر امام خمینی
اجرای مرحله نخست جابجایی ساکنان منبع آب اهواز
نگاهی به شرایط دشوار ماکرون برای حکومت کردن در فرانسه
برپایی نمایشگاه لوستر و تابلوفرش دستباف در اهواز

سرخط اخبار کل

1397032301142243114411714
1402041611492050827902494
2911028
171320462
13920202182729399418824
1401031816171289125494814

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *