Language

Language

تولید سالانه یکهزار تن بذر کلزا در خوزستان

۱۰۰ درصد بذر هیبرید بهاره کلزای کشور در خوزستان تولید و نگهداری می‌شود.

به گزارش گروه خبری جوانان خوز، مسئول واحد تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال خوزستان با اشاره به اینکه این استان در تأمین مواد غذایی و امنیت غذایی کشور به ویژه تولید محصولات راهبردی مانند گندم و کلزا از مهمترین استان‌های کشور است گفت: بذر یکی از مهمترین نهاده‌های تولید پایدار کشاورزی، تأمین کننده امنیت غذایی و لازمه تولید با عملکرد مناسب است.

جعفر قاسمی رنجب به اهمیت بذر گندم به عنوان نخستین نهاده در تولید اشاره کرد و افزود : استان خوزستان با داشتن منابع آب و خاک مناسب و استفاده از سایر امکانات و نهاده‌های کشاورزی با همت و تلاش کشاورزان، رتبه نخست تولید دانه و بذور گندم کشور را دارد و با داشتن ۲ مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی اهواز و صفی آباد با سابقه بیش از نیم قرن، یکی از مهمترین استان‌های اقلیم گرم کشور در تأمین بذور پرورشی گندم و جو استان و مناطق هم اقلیم کشور است.

مسئول واحد تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال استان خوزستان ادامه داد: هر ساله برای کاشت محصولاتی مانند گندم و کلزا به همت کشاورزان و شرکت‌های تولید کننده بذر استان، بذور گواهی شده مورد نیاز استان خوزستان با همیاری سازمان جهاد کشاورزی زیر نظر کارشناسان مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال تهیه و تدارک دیده می‌شود.

وی اضافه کرد: استان خوزستان علاوه بر اینکه رتبه نخست کشور در تولید دانه گندم را دارد از رتبه اول کشوری در زمینه تولید بذر گندم و تولید بذر کلزا هیبرید بهاره نیز برخوردار است.

مسئول واحد تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال استان خوزستان گفت: استان خوزستان با تولید سالانه ۵۰ هزار تن بذر گندم، حدود ۱۵ درصد بذر گندم کشور و با تولید یکهزار تن بذر کلزا، ۱۰۰ درصد بذر هیبرید بهاره کشور را برعهده دارد و محصولات تولید شده در انبار‌های شرکت‌ها نگهداری و در سال زراعی جدید پس از فرآوری و بوجاری در اختیار کشاورزان قرار خواهند گرفت.

قاسمی رنجبر با بیان اینکه تولید بذور در طبقات پرورشی توسط کارشناسان و محققین مراکز تحقیقات کشاورزی اهواز و صفی آباد انجام می‌شود، بیان کرد: این بذور تولیدی، دارای ارقام جدید با عملکرد مناسب و مقاوم به بیماری‌ها و مناسب با شرایط آب و هوایی خوزستان هستند که پس از تولید در این مراکز، توسط ۲۲ شرکت توانمند تولید کننده بذر در بخش خصوصی تکثیر و فرآوری و در طبقه گواهی شده در بین کشاورزان توزیع می‌شوند.

وی افزود: مصرف بذر گواهی شده نقش اساسی در افزایش محصولات کشاورزی و غذای روزمره مردم دارد و با استفاده از این بذور گواهی شده توسط کشاورزان، مزارع به علف‌های هرز، جو و بیماری‌ها آلوده نمی‌شوند و کشاورزان به افزایش عملکرد، درآمد مناسب و افزایش تولید دست پیدا خواهند کرد.

مسئول واحد تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال استان خوزستان بیان کرد: در سال جاری نیز با برنامه ریزی‌های وزارتخانه و حمایت‌های سازمان جهادکشاورزی با تلاش شرکت‌های تولید کننده بذر استان، حدود ۵۰ هزارتن بذر گندم در طبقات مختلف تولید و خریداری شد و تاکنون ۹۰ درصد برنامه بذر گندم استان محقق شده است.

وی افزود: از این مقدار تولید، حدود ۸۰۰ تن بذور پرورشی، سه هزار و ۵۰۰ تن بذور مادری و ۴۶ هزارتن بذور گواهی شده است.

پایان گزارش/

4.5/5

پیشنهاد سردبیر

پربازدیدها

برگزاری نشست خبری آیت الله رئیسی با خبرنگاران
پرداخت بدهی ۴۵۰ میلیونی ورزشگاه تعطیل غدیر
سازمان منافقین از سال۵۴ به دنبال ترور آیت‌الله بهشتی بود
هشدار زرد رگبار ، تگرگ و تندباد لحظه ای در خوزستان
رسانه ملی برای عموم مردم روشنگری می‌کند
استقبال از کالابرگ الکترونیکی افزایش خواهد یافت
معاون امور بین‌الملل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی منصوب شد
پذیرش شرکت های دانش بنیان در بورس
برگزاری محفل شعر خوانی "در سوگ آفتاب" در حسینه جماران
پلمب یک مطب دندانپزشکی غیرمجاز در اندیمشک

سرخط اخبار کل

9548454_301
10137984_653
10952195_956
9374017_570
9717533_222
1401072419203618326259034

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *