Language

Language

دانستنی‌های مهم درباره مضرات زیاده روی در مصرف نمک

کارشناس ارشد تغذیه مرکز بهداشت خوزستان توضیحاتی درخصوص مضرات زیاده روی در مصرف و بی توجهی به میزان مصرف آن ارائه داد.

به گزارش گروه خبری جوانان خوز، سیده معصومه تقی زاده به خبرنگار ما گفت: در صورتی که نمک به مقدار مناسب مصرف شود و کلیه‌ها هم سالم بوده و عملکرد خوبی داشته باشند نمک مورد نیاز بدن تامین می‌شود، اما در صورت تداوم مصرف زیاد نمک و مواد شور و یا اختلال در کارکرد کلیه‌ها یا یکی از سیستم‌های مربوط به دفع، نمک اضافی موجب تجمع آب در بدن شده و ایجاد ورم در تمام و یا قسمت‌هایی از بدن می‌شود.

وی افزود: مصرف زیاد نمک و غذا‌های شور از عوامل موثر بر افزایش فشار خون و بروز بیماری‌های قلبی – عروقی به ویژه در افرادی که سابقه این بیماری‌ها را در خود یا خانواده دارند، می‌شود.

تقی زاده ادامه داد: براساس تحقیقات مشخص شده است که دریافت زیاد نمک علاوه بر افزایش فشار خون، اثرات مضر دیگری نظیر سکته قلبی، پوکی استخوان، سرطان معده، آسم و … نیز بر سلامت دارند.

کارشناس ارشد تغذیه مرکز بهداشت خوزستان اضافه کرد: مصرف نمک زیاد، باعث افزایش احتباس مایعات در بدن می‌شود. کاهش مصرف نمک در این شرایط، حدود ۲ لیتر از مایعات بدن (۲ کیلوگرم از وزن بدن) را کاهش می‌دهد.

وی می‌گوید: در بسیاری از زنان که دچار ورم قوزک پا و تنگ شدن انگشتر در دست شان هستند، با کاهش مصرف نمک در غذای خود، ورم بسیار کاهش می‌یابد.

تقی زاده با بیان اینکه مصرف زیاد نمک از مهمترین عامل افزایش فشارخون است، افزود: امروزه با توجه به شیوع بالای بیماری‌های قلبی و عروقی و پرفشاری خون مصرف زیاد نمک به عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل خطر در بروز این بیماری‌ها شناخته شده است.

وی ادامه داد: دریافت زیاد نمک و سدیم و مصرف غذا و تنقلات شور و پرنمک سبب کاهش بازجذب کلسیم از کلیه شده و دفع ادراری آن را افزایش می‌دهد که خود عامل مهمی در کاهش تراکم استخوانی و پوکی استخوان است (نمک یک مانع بزرگ برای داشتن اسکلت محکم)

به گفته تقی زاده؛ مطالعات نشان می‌دهد مصرف مواد غذایی که میزان قابل‌توجهی از نمک را وارد بدن ما می‌کنند، می‌تواند شانس ابتلا به سرطان معده را در جامعه افزایش دهد. مصرف بالای نمک می‌تواند مخاط معده را تخریب کند و این اتفاق یکی از راه‌های افزایش خطر سرطان معده است.

وی می‌گوید: دومین سرطان کشنده در ژاپن  سرطان معده است، زیرا در این کشور مصرف غذا‌های شور و دودی بسیار رایج است.

بیماری‌های قلبی_عروقی علت یک سوم مرگ و میر‌های در دنیا

تقی زاده با بیان اینکه بیماری‌های قلبی عروقی علت اصلی یک سوم موارد مرگ و میر ناشی از بیماری‌های مزمن و علت اصلی مرگ در افراد بالای ۳۰ سال و دومین عامل مرگ در افراد ۱۵-۵۹ سال است، گفت: بیماری‌های قلبی عروقی شایع‌ترین علت مرگ و میر در جهان است، از طرفی حدود ۸۰ درصد مرگ و میر‌ها در بیماری‌های قلبی_عروقی ناشی از پرفشاری خون، مصرف سیگار و کلسترول بالا است.

وی می‌گوید: از میان این سه علت پرفشاری خون مهمترین علت مستقیم در مرگ و میر در کل دنیاست. نمک (سدیم) علت اصلی پرفشاری خون است، فشار خون به تنهایی باعث حدود ۵۰ درصد از بیماری‌های CV در سراسر جهان می‌شود.

تقی زاده افزود: در مجموع، ۱۰ تا ۳۰ درصد از بزرگسالان تقریباً در همه کشور‌ها از فشار خون بالا رنج می‌برند، اما ۵۰ تا ۶۰ درصد دیگر اگر فشار خون پایین تری داشته باشند، از سلامت بهتری برخوردار خواهند بود. حتی کاهش اندک فشار خون برای این “اکثریت خاموش” خطر حمله قلبی و سکته را کاهش می‌دهد، بنابراین توصیه می‌شود تا حد امکان از مصرف نمک پرهیز کرده و بیشتر از دیگر ادویه جات برای طعم دار کردن غذا استفاده کرد، همچنین باید توجه کنید در صورت استفاده کردن نمک در طبخ غذا، آن را در انتها اضافه کنید، زیرا ید موجود در نمک به حرارت حساس بوده و در صورت اضافه شدن در ابتدای پخت بخش زیادی از آن از بین می‌رود.

پایان گزارش/

4.5/5

پیشنهاد سردبیر

پربازدیدها

اعلام مسیر‌های راهپیمایی روز قدس در نقاط مختلف خوزستان
قیمت طلا، سکه و ارز در بازار اهواز، ۱۱ دی ماه ۱۴۰۲
گزارش تصویری / افتتاح فاز یک شرکت پالایش گاز هویزه خلیج فارس با حضور رئیس جمهور
بیک‌لیک‌لی: گارد راس خارجی تیم می‌تواند در بازی با ذوب‌آهن حضور داشته باشد
۱۳ کشته و ۱۱ مصدوم در تصادف جاده شوشتر
دبیر کل ناتو از الحاق سوئد در ماه آینده میلادی خبر داد
برپایی ایستگاه صلواتی شرکت آبفا اهواز در مصلی امام خمینی (ره)+تصویر
افزایش هوش محیط‌زیستی همگام با آموزش
مرمت موزه حمام تاریخی کرناسیون دزفول
مصاف جودوکار خوزستان با قهرمانان آسیا

سرخط اخبار کل

9929066_323
10727034_915
169615845
1623240889
170073487
8583396_624

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *