Language

Language

هشدار درباره پیامدهای تداوم جنگ و خطر فروپاشی سودان

بزرگترین تشکل سیاسی سودان نسبت به فروپاشی این کشور طی ماه‌های آینده هشدار داد.

به گزارش گروه سیاسی جوانان خوز، از ۲۶ فرودین ماه گذشته که نبرد میان ارتش و نیروهای واکنش سریع در سودان شروع شده‌است،  خارطوم میدان اصلی این نبرد به شمار می‌رود، نیروهای واکنش سریع بارها کوشیدند تا مقر فرماندهی ارتش و مراکز مهم نظامی در پایتخت سودان را به تصرف خود دربیآورند اما تاکنون موفق بدان نشده‌اند. با وجود این، ژنرال «عبدالفتاح برهان» رئیس شورای حاکمیتی و فرمانده ارتش یک ماه قبل از مقر فرماندهی نیروهای مسلح ( خارطوم ) خارج شد و به پورتسودان ( بندری در ساحل دریای سرخ ) رفت و سفرهای خارجی خود را از آنجا شروع کرد.

« حسن جعفر» سخنگوی ائتلاف آزادی تغییر ( بزرگترین تشکل سیاسی ) سودان گفت: در صورتی که نبرد میان ارتش و نیروهای واکنش سریع طی چند ماه آینده ادامه پیدا کند ما شاهد فروپاشی کشور خواهیم بود.

وی با بیان اینکه سودان در آستانه فروپاشی قرار دارد، اظهار داشت: ما سخنانی درباره تشکیل دولت در بندر پورتسودان شنیده‌ایم و « محمد حمدان دقلو» مشهور به حمیدتی فرمانده نیروهای واکنش سریع هم با تشکیل دولت دیگری در خارطوم به آن پاسخ داده و این به معنای آغاز انشعاب است و آخرین آن نخواهد بود و انشعاب‌های دیگری به دنبال خواهد داشت لذا تداوم نبرد در سودان به معنای تجزیه این کشور است.

یک ماه قبل که ژنرال برهان به پورتسودان رفت، در محافل سیاسی رسانه‌ای سودان خبرهایی درباره انتقال دولت به این بندر منتشر شد و سرلشکر حمیدتی هم آمادگی خود را برای رایزنی با گروه‌های سیاسی برای تشکیل دولت در خارطوم اعلام کرد اما تاکنون و به طور رسمی خبری از تشکیل این دولت‌ها نیست.

به نوشته روزنامه سودان نیوز، سخنگوی ائتلاف آزادی و تغییر تصریح کرد: به تازگی سخنانی میان طبقات مختلف جامعه پخش شده مبنی بر اینکه قطعه کوچکی از کشور که برای شهروندان امن باشد بهتر از کشوری است که متخاصم و ناامن باشد. این گفتمان خطرناکی است که باید با  آن مبارزه کرد.

وی افزود: با شروع نبرد میان ارتش و نیروهای واکنش سریع، ائتلاف آزادی و تغییر با صدور بیانیه‌ای این نبرد را محکوم کرد و خواستار پایان دادن به بحران از طریق گفت‌وگو شد. این در حالی است که دو طرف این درگیری می‌گفتند جنگ حداکثر دو روزه پایان خواهد یافت اما واقعیت کنونی نشان می‌دهد پایان دادن به این بحران از طریق نظامی امکان پذیر نیست.

حسن جعفر با اشاره به عدم پایبندی ارتش و نیروهای واکنش سریع به توافقنامه‌های آتش بس گفت: اگر آتش بس با روند سیاسی توام نباشد، آینده سودان را با خطر مواجه خواهد کرد لذا بایستی مشخص باشد پس از جنگ چه ساختاری بر کشور حاکم خواهد شد؟ ارتش حرفه‌ای چطور تاسیس و چه وظایفی به عهده خواهد داشت؟ پارلمان و نظام قانونگذاری چگونه خواهد بود؟

وی تصریح کرد: درصورتی که فقط به آتش بس دراز مدت بسنده شود، در این حالت  دو طرف متخاصم می‌توانند خود را برای نبرد آماده کنند و با کوچک‌ترین بهانه‌ای نبرد طولانی مدت و مخرب تر از گذشته شروع خواهد شد لذا هرگونه آتش بس باید توام با روند سیاسی فراگیر باشد.

پایان گزارش/

4.5/5

پیشنهاد سردبیر

پربازدیدها

بذرپاش: تاکنون ۲۵۰هزار قطعه زمین به واجدین شرایط قانون جوانی جمعیت واگذار شده است
جلوگیری از برگزاری ۲ تور گردشگری غیرمجاز در دزفول
آسمانی شدن پدر شهید سعید شیالی
واژگونی مرگبار پراید در محور رامهرمز -بهبهان
برگزاری یک هزار و ۹۳۹ برنامه به مناسبت هفته بسیج در خوزستان
خدمات مراقبت سلامت روان در مراکز سلامت دزفول
۶ شهر خوزستان در وضعیت زرد کرونا
درخواست وزیر علوم از رئیس جمهور برای بسترسازی اجرای مدل دانشگاه امام حسین در آموزش عالی
اقامه نماز عید سعید قربان در سراسر خوزستان
برگزاری اطعام علوی به طول یک کیلومتر در اهواز و بهبهان

سرخط اخبار کل

637848453753205561
1402052816291341228177514
IMG-20240215-WA0004
8764461_314
10722436_796
IMG_۲۰۲۲۰۹۲۷_۱۹۱۱۵۷

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *