Language

Language

آغاز اجلاس اتحادیه پارلمانی کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی

هفدهمین اجلاس اتحادیه پارلمانی کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی با حضور رؤسای مجالس و هیأت‌های پارلمانی حاضر در این کنفرانس در الجزایر آغاز به کار کرد.

به گزارش گروه سیاسی جوانان خوز، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی که در صدر هیأت پارلمانی به همراه ۳۹ هیأت عالیرتبه پارلمانی در هفدهمین اجلاس اتحادیه پارلمانی کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی حضور دارد امروز یکشنبه با صالح قوجیل رئیس مجلس امت الجزائر دیدار و گفت و گو کرد.

قالیباف در ابتدای این دیدار با بیان اینکه نسل انقلابی ایران به واسطه انقلابی که در الجزایر رخ داد با این کشور آشنا هستند، گفت: شما را به عنوان مبارز و مجاهد در سال‌های دور و امروز به عنوان رئیس مجلس سنای الجزایر(مجلس امت) می‌شناسیم؛  از این رو بابت چنین ملاقاتی خرسندم که با نگاه رزمندگی و انقلابی با شما سخن می گویم.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دولت، مجلس و مردم ایران ذهنیت مثبتی نسبت به مردم الجزایر دارند و همانطور که به تشییع جنازه وزیر خارجه الجزایر در دهه ۶۰ تهران اشاره شد، فضا در ایران نسبت به مردم الجزایر همچنان مثبت است.

وی افزود: البته ممکن است این سوال و این اشکال خطاب به من و شما مطرح شود که با توجه به اینکه دو کشور انقلابی بوده، موضوع فلسطین را به عنوان موضوع اول خود دانسته، به دنبال وحدت کشورهای اسلامی بوده و روابط سیاسی خوب و نزدیک داریم و با توجه به اینکه موضوع اقتصادی بسیار مهم است، چطور حجم مبادلات میان دو کشور تنها ۱۰۰ میلیون دلار است

قالیباف بیان اینکه با وجود شرایط تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ایران، امروز بیش از ۷۰ میلیارد دلار تجارت در بخش‌های مختلف داریم در حالی که این میزان با الجزایر تنها ۱۰۰ میلیون دلار است که قابل قبول نیست، عنوان کرد: تصور می کنم این مهم ترین موضوعی است که باید به آن کمک کنیم تا این ارتباط میان دو کشور، تجار و به ویژه در حوزه شرکت های دانش بنیان صورت بگیرد و تبادلات تجاری میان دو کشور به شکل واقعی درآید.

رئیس قوه مقننه در ادامه با اشاره به اینکه الجزایر هم در میان کشورهای مسلمان، هم کشورهای عربی و هم آفریقایی موقعیت جغرافیایی ویژه ای داشته و می تواند بسیار موثر باشد، بیان داشت: نسل بعد از من و شما به حوزه روابط اقتصادی و فرهنگی اهمیت می دهد و این روابط می تواند ضامن روابط سیاسی و توسعه برادری و محبت میان دو کشور باشد و اگر روابط اقتصادی تعمیق نشود ممکن است در آینده میان آنها فاصله بیفتد.

وی در ادامه با اشاره به گفتگوی خود با بوغالی رئیس مجلس ملی مردمی الجزایر گفت: گروه های دوستی پارلمانی و کمیسیون های مشترک میان دو کشور باید به سرعت فعالیت‌های خود را آغاز کنند و تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا نباید ما را از ارتباطات اقتصادی دور کند به خصوص که ما با قطر، امارات، پاکستان، عراق، روسیه، چین و بسیاری از کشورهای اسلامی و غیر اسلامی در حجم بالایی تجارت می کنیم لذا حیف است که این روابط را با الجزائر که اشتراکات زیادی در حوزه روابط منطقه ای و بین المللی داریم، نداشته باشیم.

وی تاکید کرد: راهبرد و خواسته رهبر معظم انقلاب اسلامی این است که ما با همبستگی، صلح و اوج همکاری با کشورهای همسایه و سایر کشورهای اسلامی، روابط را گسترش داده و تهدیدی برای یکدیگر نباشیم و همه با هم تهدید برای رژیم نامشروع صهیونیستی باشیم.

قالیباف در ادامه سخنان خود با بیان اینکه بی شک امروز بحث فلسطین موضوع اول جهان اسلام است و همه کشورهای اسلامی باید در این خصوص با هم متحد بوده و در همه زمینه ها به مردم فلسطین کمک کنند، ابراز داشت: همه کشورهای اسلامی باید تلاش کنیم گروه های فلسطینی را با هم متحد کرده و با تقویت آنها باعث شویم با قدرت، مقابل رژیم صهیونیستی بایستند چرا که این رژیم جز زبان قدرت چیزی نمی فهمد.

وی همچنین با تأکید بر اینکه همه ما کشورهای اسلامی و عربی باید تلاش کنیم اجازه ندهیم رژیم صهیونیستی در برقراری ارتباط با کشورها و دولت های اسلامی موفق شود، گفت: همه امت و دولت های اسلامی باید هزینه این کار را بالا ببرند که رژیم صهیونیستی این جرأت را پیدا نکند با دولت های اسلامی ارتباط برقرار کند.

صالح قوجیل هم در این دیدار با اشاره به شکل گیری روابط با جمهوری اسلامی ایران از سال ۱۹۷۹ و از زمانی که امام خمینی(ره) در پاریس بود، گفت: از آن زمان جبهه آزادی‌بخش با ایشان ارتباط داشت و زمانی که امام خمینی(ره) به ایران بازگشت هم روابط خوبی میان ایران و الجزایر برقرار شد.

رئیس مجلس امت الجزائر با اشاره به واقعه انفجار هواپیمای حامل وزیر وقت خارجه الجزائر در آسمان ایران از سوی حزب بعث عراق در سال ۶۰، گفت: آن زمان مسئول انتقال پیکر وزیر خارجه کشورمان به الجزائر بودم؛ هنگام انتقال پیکر وی، زنان و مردان ایرانی نیز آن را تشییع می‌کردند و افسران ارتش ایران جنازه را بر دوش گرفته بودند و بیش از صد هزار نفر در آن مراسم شرکت کردند، همچنین دیپلمات‌هایی از کشورهای مختلف در این مراسم حضور داشتند.

وی تأکید کرد: در این مرحله از تاریخ جهان اسلام نیازمند برقراری اتحاد هستیم و باید بر نقاط مشترک تمرکز و بر آنچه باعث توافقات می شود، تأکید کنیم.

قوجیل در ادامه با بیان اینکه جهان اسلام ظرفیت ها و امکانات بالایی از جمله انرژی و اقتصاد داشته و به لحاظ جغرافیایی نیز دارای موقعیت ژئوپلتیکی خاص است، اظهار داشت: امیدواریم نشست PUIC که میان کشورهای اسلامی برگزار می شود نتیجه ای با مواضع صریح برای آینده جهان اسلام داشته باشد.

رئیس مجلس امت الجزائر در ادامه مسأله اساسی و اصلی همه کشورهای اسلامی را فلسطین دانست و افزود: ما در الجزایر شاهد طرح ابتکاری، بی نظیر و تاریخی رئیس جمهوری این کشور هستیم که در اجلاس اتحادیه عرب همه گروه های فلسطینی را در کشورمان گرد هم جمع کرد.

وی در ادامه به قیاس مبارزه ملت فلسطین و مبارزه مردم الجزائر در زمان انقلاب این کشور پرداخت و تصریح کرد: این دو انقلاب از این نظر به هم شبیه هستند که تمامی گروه های خود را که علیه استعمار می جنگیدند با هم متحد کردیم و وقتی متحد شدیم توانستیم علیه استعمار پیروز شویم.

قوجیل در ادامه هدف استعمار در الجزائر که یک استعمار شهرک نشین بود را قصد نسل کشی ملت این کشور دانست و گفت: آنها می‌خواستند ملت دیگری را جایگزین مسلمانان کشورمان کنند یعنی حتی دین مردم الجزایر را نیز استعمار کردند. خطبه های نمازجمعه را نیز ائمه جمعه ای می خواندند که از طرف استعمارگران تعیین شده و متن سخنرانی نیز به آنها داده می شد.

رئیس مجلس امت الجزائر در ادامه با بیان اینکه ما با مبارزه خود نه تنها سرزمین، بلکه اسلام خود را نیز آزاد کردیم، یادآور شد: بعد از استقلال اولین قانون اساسی را تدوین کردیم که ماده نخست آن به این امر تأکید دارد که اسلام دین اصلی الجزائر است و این تجربه انقلاب الجزائر است که امیدواریم تجربه ای برای فلسطین نیز باشد ضمن اینکه امیدواریم همانطور که نشست اتحادیه عرب موفقیت آمیز بود، این نشست نیز موفقیت آمیز باشد.

وی افزود: افزایش روابط اقتصادی میان الجزائر و ایران و به ویژه روابط میان دو پارلمان بسیار مهم است و باید بتوانیم گروه دوستی پارلمانی میان دو کشور را تقویت کنیم که با صراحت با یکدیگر گفتگو کنند.

قالیباف در حاشیه ملاقات‌های دوجانبه خود با رؤسای مجالس حاضر در هفدهمین اجلاس PUIC پس از دیدار با صالح قوجیل رئیس مجلس امت الجزائر، در گفت‌وگوی کوتاهی که به صورت زنده از برخی شبکه های الجزایر پخش شد، ضمن تشکر از دعوت رئیس مجلس این کشور برای حضور در اجلاس، گفت: این توفیقی است که برای نخستین بار به الجزائر سفر کرده‌ام. ملت ما از همان دهه ۷۰ میلادی با انقلاب آزادی‌بخش الجزایر آشنا شدند؛ آن زمان خود من به عنوان یک جوان انقلابی در ایران مشغول مبارزه با استبداد بودم و همراه سایر جوانان، مسائل مربوط به الجزائر و انقلاب این کشور را از طریق اخبار دنبال می‌کردیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه ارتباط عمیقی میان ملت‌های دو کشور به لحاظ فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و رویکردها در مبارزه با رژیم صهیونیستی و دفاع از آرمان های فلسطین وجود دارد، عنوان کرد: امروز با هر دو رئیس مجالس ملی و سنای الجزائر دیدار داشتم و بر توسعه روابط اقتصادی و سیاسی تأکید کردم.

وی اظهار داشت: امیدوارم این سفر مقدمات همکاری عمیق میان ملت‌های دو کشور به خصوص میان جوانان دو کشور در عرصه‌های دانش‌بنیان، توسعه مسائل اقتصادی و فنی در حوزه‌های مختلف به ویژه در حوزه استارت آپ‌ها و پلتفرم‌هایی باشد که بتوان از طریق آن ظرفیت‌های دو کشور را به بروز و ظهور رساند و این اولین دستور کار ما در کمیسیون مشترک عالی دو کشور در تهران خواهد بود.

طبق پروتکل رسانه‌ای کشور الجزایر، کنفرانس‌های خبری تنها در سطح روسای جمهور کشورها برگزار می‌شود، اما به دلیل اهمیت حضور قالیباف رئیس قوه مقننه در هفدهمین اجلاس اتحادیه پارلمانی کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی، کنفرانس خبری روسای مجالس ایران و الجزایر به صورت استثنا برگزار شد.

تاکید قالیباف و رئیس مجلس عمان بر ارتقای روابط اقتصادی دو کشور

قالیباف همچنین در حاشیه برگزاری هفدهمین اجلاس اتحادیه پارلمانی کشورهای عضو سازمان همکاری های اسلامی در الجزیره با خالد بن هلال بن ناصر المعولی رئیس مجلس عمان دیدار و گفت و گو کرد.

قالیباف در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از روابط دوستانه ایران و عمان در حوزه سیاسی و اقتصادی گفت: چندین دهه است که روابط دوستانه و برادرانه ای میان عمان و ایران برقرار است که سلطان قابوس در پایه گذاری آن نقش ویژه ای داشته و امروز سلطان هیثم بن فارق همان سیاست را ادامه می دهد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه «برقراری و توسعه روابط دوجانبه میان ایران و عمان و همچنین با سایر کشورهای منطقه و کشورهای خارج از منطقه» جزئی از سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران است، اظهار داشت: معتقدیم نقش کشور عمان در هر ۳ نوع ارتباط بسیار ویژه است. ارتباطات در حوزه سیاسی بسیار دوستانه و عمیق است و باید تلاش کرد این روابط به حوزه اقتصادی نیز تعمیم یابد.

وی در ادامه با بیان اینکه امروز روابط میان تجار ایرانی و عمانی از طریق وزرا و رؤسای بانک مرکزی دو کشور در حال پیگیری و رو به پیشرفت است، عنوان کرد: البته باید کمیسیون مشترک اقتصادی میان دو کشور برگزار شود تا روابط دو کشور توسعه یابد.

دکتر قالیباف همچنین روابط ایران و عمان را به عنوان دو کشور همسایه، نمونه و الگویی برای روابط با سایر کشورها دانست و افزود: در حوزه روابط ایران و عمان، موضوع کریدور شمال-جنوب به خصوص در شرایط کنونی تحولات منطقه‌ای و جهانی بسیار حائز اهمیت است و می تواند در تقویت حوزه اقتصاد دو کشور مؤثر باشد.

رئیس قوه مقننه با بیان این که جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با همسایگان خود به دنبال صلح پایدار و برقراری روابط دوستانه میان کشورهای همسایه است و هیچ گاه تهدیدی برای کشورهای اسلامی و همسایه نبوده و نخواهیم بود، افزود: در طول دوران بعد از انقلاب اسلامی نیز این را نشان داده و همواره علاقمند بوده ایم تا اوج دوستی و محبت خود را با کشورهای اسلامی داشته باشیم.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با تأکید بر اینکه معتقدیم کشور دوست، عمان در تقویت این روابط میان کشورهای مسلمان منطقه به ویژه در حوزه خلیج فارس بسیار اثرگذار خواهد بود از تلاش ها و اقدامات عمان در حمایت از ملت یمن به ویژه کودکان یمنی تشکر کرد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه بدون شک تحریم‌ها سختی هایی را برای مردم به وجود آورد اما در بسیاری از حوزه‌ها از جمله در حوزه‌های علمی، پزشکی، نفت و گاز، صنایع هوافضا و دانش هسته ای پیشرفت کردیم که کسی باور نمی کرد روزی به این سطح برسیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اکنون آمادگی را داریم که این پیشرفت ها را با کشورهای همسایه به اشتراک بگذاریم. ما برای همه کشورها، دوست و برادر هستیم و هیچ پیش شرطی برای برقراری روابط نداریم به جز رژیم صهیونیستی که هیچ رابطه‌ای با آنها نخواهیم داشت.

خالد بن هلال بن ناصر المعولی نیز در این نشست با ابراز امیدواری از برقراری سفرهای دوجانبه میان دو کشور بیان داشت: در خصوص روابط میان دو کشور مایلم تأکید کنم ما بر تقویت روابط میان دو کشور مصمم بوده و بر آن تأکید داریم. به اعتقاد بنده از نظر روابط سیاسی به مرحله رضایت‌بخشی برای دو طرف رسیده‌ایم اما در حوزه روابط اقتصادی باید تلاش بیشتری کرد تا به سطح روابط سیاسی برسد.

وی در ادامه با بیان اینکه درباره سازوکارهای تحکیم روابط میان دو کشور صحبت شده است، عنوان کرد: ما از خداوند منان خواهان امنیت و ثبات برای ملت ایران هستیم.

خالد بن هلال همچنین با بیان اینکه عمان و ایران صرف نظر از جایگاه جغرافیایی، روابط دیرینه ای دارند که ریشه در تاریخ دو کشور دارد، اظهار داشت: روابط تاریخی عمان و ایران نشان دهنده اشتراکات میان دو کشور است. همانطور که مرحوم سلطان قابوس و سلطان هیثم بن فارق تأکید داشتند ایران نقش ویژه ای در امنیت و ثبات عمان ایفا کرد و ما همچنان از این کمک جمهوری اسلامی ایران تشکر می کنیم.

خالد بن هلال در ادامه با بیان اینکه پیام اسلام، پیام اتحاد میان مسلمانان تحت لوای پرچم اسلام و کتاب دینی مسلمانان یعنی قرآن است که قانون اساسی اصلی ماست، گفت: حل قضیه فلسطین نیز جز با ایجاد اتحاد میان گروه های فلسطینی ممکن نخواهد بود. سیاست دشمن اسرائیلی، سیاست «تفرقه بیانداز و حکومت کن» است از این رو هرچه فلسطینیان با هم تفرقه داشته باشند، قدرت اسرائیل افزایش می یابد لذا ما موظف به ایجاد اتحاد میان گروه های فلسطینی هستیم.

رئیس مجلس عمان در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم در سفر به عمان میزبان شما باشیم. اخیرا میزبان رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس بودیم و در خصوص راهکارها برای توسعه حوزه صنعت جلساتی برگزار شد.

تاکید روسای مجالس ایران و تاجیکستان بر تسهیل همکاری بخش‌های خصوصی دو کشور

محمدطاهر ذاکرزاده رئیس مجلس تاجیکستان با محمدباقر قالیباف مجلس شورای اسلامی در حاشیه برگزاری هفدهمین اجلاس اتحادیه پارلمانی کشورهای عضو سازمان همکاری های اسلامی دیدار و گفت و گو کرد.

قالیباف در این دیدار با بیان اینکه در سال های اخیر روابط صلح آمیز و دوستانه ای با تاجیکستان برقرار کرده ایم که امیدواریم چند سال تعلیق روابط را جبران کند، گفت: امیدواریم همکاری های پارلمانی بتواند به توسعه روابط کمک کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تفاهمنامه‌ها و اسنادی که در جریان نشست تاجیکستان میان دو کشور به امضا رسید به توسعه روابط بسیار کمک خواهد کرد که البته نیازمند پیگیری از سوی دولت، پارلمان و کمیسیون مشترک اقتصادی است تا گذشته را جبران کند.

وی در ادامه با اشاره به تحولات منطقه ای و جهانی که باعث شده حجم مبادلات تجاری بزرگی از حوزه شرق آسیا و آسیای میانه به سمت اروپا برود، افزود: از این رو ایجاد کریدور شمال-جنوب بسیار مهم است و توسعه همکاری‌ها شرایط خوب و استثنایی را ایجاد می‌کند که باید با تسهیل روابط این موضوع را پیگیری کنیم تا اگر جایی کار به زمین مانده است آن را برطرف کنیم.

قالیباف در ادامه با بیان اینکه دو کشور به لحاظ فرهنگی به صورت استثنایی با یکدیگر در ارتباط هستند و اشتراکات دارند، عنوان کرد: این روابط به خصوص در حوزه فناوری‌ها و دانش بنیان فرصت خوبی برای همکاری های جدی ایجاد کرده است و ما از طریق پارلمان و دولت این موضوع را پیگیری خواهیم کرد تا امور با سرعت بیشتری پیش برود.

رئیس قوه مقننه با اشاره به مشکلات حوزه مالی که گاهی موانعی برای سرمایه گذاری‌های دو طرف ایجاد می کند، بیان داشت: این مشکلات باید حل و فصل شود و باید این موضوع را جزء موارد مورد تأکید گروههای دوستی پارلمانی قرار دهیم تا به خصوص مسائل حوزه اتاق بازرگانی برطرف شود چرا که امنیت سرمایه‌گذار مهم است و هر کجا احساس کند نمی‌تواند روان کار کند، علاقمندی او به سرمایه گذاری نیز کاهش می‌یابد.

وی حضور بخش خصوصی برای سرمایه گذاری را بسیار مهم ارزیابی کرد و ادامه داد: از این رو باید دل سرمایه گذاران را به سرمایه گذاری گرم و به قول ها، وعده ها و قرارهایی که گذاشته می شود، عمل کرد.

قالیباف ادامه داد: انعکاس مطالب و پیگیری آنها به خصوص زمانی که حتی از طریق یک تماس تلفنی ممکن است برطرف شود، باید مورد پیگیری رؤسا قرار گیرد. گاهی یک موضوع ساده ۶ ماه معطل تشکیل یک جلسه می شود در حالی که من و شما می‌توانیم با یک تماس تلفنی ساده، آن را برطرف کنیم که در حوزه سرمایه گذاری اثرگذار خواهد بود.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان با تأکید بر اینکه باید موضوعات تجاری اعم از گمرک و ویزا برای تجار و رانندگان برطرف و حتی برداشته تا تجارت تسهیل شود، گفت: در حال حاضر باید برای انتقال چند ۱۰ میلیون تن بار از مسیر کشور شما به سمت بنادر جنوبی همچون بندر چابهار، بندرعباس و بندر امام(ره) در ایران برنامه ریزی کرد و در این زمینه، برقراری روابط و روان شدن امور، ضروری است.

وی در ادامه تصریح کرد: در این خصوص ایران و روسیه در حال پیگیری هستند لذا سایر کشورهای اوراسیا و آسیای میانه باید به این موضوع کمک کنند چرا که این امر نیازمند کار جمعی است تا منافع اقتصادی خوبی از طریق آن شامل حال کشورهای حاضر در مسیر شود.

قالیباف همچنین موضوع امنیت را از یکی از مهمترین موضوعات دنیا برشمرد و افزود: یکی از موضوعات مشترک در این خصوص، مسائل افغانستان است که اگر به صورت ریشه‌ای حل نشود، مشکلات آن دامن همه کشورهای همسایه را خواهد گرفت و آنها را نیز ناامن خواهد کرد از این رو باید با رویکردی واحد به افغانستان توجه شود و همه به ایجاد صلح و امنیت پایدار کمک کنیم در غیر این صورت پیشرفت بدون امنیت، بی فایده است.

محمدطاهر ذاکرزاده نیز در این نشست، سالهای اخیر را سال های ارزشمندی برای برقراری روابط میان تاجیکستان و ایران دانست که رفت و آمد میان دو کشور نیز افزایش یافته و لازم دانست که در جریان این رفت و آمدها باید فضایی برای حضور سرمایه گذاران و بخش خصوصی در دو کشور فراهم شود.

ذاکرزاده در ادامه با اشاره به اشتراکات فراوان میان حکومت تاجیکستان و ایران، عنوان کرد: از این رو باید به موضوعات اقتصادی نیز توجه ویژه داشت و مشکلات سر راه آن را برطرف کرد. اخیرا وزیر برق تاجیکستان با مجموعه همتای خود در ایران دیدار کرده و اتفاقات خوبی در این حوزه رقم خورده است.

وی افزود: همچنین ما به پیشنهاد و با همکاری شما، کشاورزی را در جنوب کشور توسعه دادیم چرا که همانطور که می‌دانید تا پیش از آن مزارع ما بسیار کم بود.

رئیس مجلس تاجیکستان با بیان اینکه دنیای امروز نیازمند حل مسائل جهانی بوده که مهم ترین آن امنیت است، خاطرنشان کرد: تاجیکستان در همه سازمان های بین المللی درباره منطقه افغانستان و ضرورت برقراری امنیت در آن صحبت می کند و معتقد است باید دولتی در این کشور ایجاد شود که امنیت را ایجاد کند و بر این باوریم که این کشور نیازمند دولت فراگیر است.

پایان گزارش/

4.5/5

پیشنهاد سردبیر

پربازدیدها

جوانان‌خوز | دستگیری عامل اصلی سرقت نافرجام از طلافروشی در شوش
صفحه نخست روزنامه‌های دوشنبه ۳۰ خرداد ماه
آژانس فعال نبودن دستگاه‌های تولید سانتریفیوژ در نظنز را تایید کرد
محفل ادبی "خلوت خیال" برگزار شد
توقیف خودرو حامل چوب قاچاق در شوش
اقدام جهادی برای حل مشکلات و توسعه خوزستان
شتاب انتصابات در خوزستان
مسئولان استان خوزستان برای رفع مشکلات مردم لباس رزم بپوشند
تاکید استاندار خوزستان بر مهارت آموزی و اعطای تسهیلات به سربازان
رسانه‌های ضدایرانی مشغول حمله خیالی بزرگ به ایران!

سرخط اخبار کل

IMG-20240901-WA0004
10114763_272
1396112210333426813300474
1400120812033412124870744
140111121623014726950644
1403011313125845429718014

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *