به گزارش گروه خبری جوانان خوز، زهرا عفراوی گفت: فشار خون بر اساس عوامل ایجاد کننده آن به ۲ نوع فشار خون بالای اولیه و ثانویه تقسیم میشود.
وی با بیان اینکه فشارخون اولیه ۹۵ درصد بیماران فشارخونی را شامل میشود، افزود: علت فشارخون بالا در این نوع از بیماری مشخص نیست و به عنوان فشارخون بالای اساسی هم نامیده میشود.
خانم عفراوی ادامه داد: اغلب افراد بزرگسال دارای فشارخون بالا در این گروه قرار میگیرند و به نظر میرسد ترکیبی از عوامل ژنتیک، رژیم غذایی، شیوه زندگی و سن در بروز این بیماری نقش داشته باشند.
به گفته کارشناس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیر واگیر مرکز بهداشت خوزستان؛ شیوه زندگی شامل؛ مصرف دخانیات، مصرف الکل، استرس، اضافه وزن، مصرف زیاد نمک و کم تحرکی از جمله عوامل موثر در فشار خون بالا اولیه محسوب میشوند
وی با بیان اینکه در فشار خون ثانویه چند دلیل اختصاصی دارد و عارضه یک مشکل دیگر است، گفت: اگر فشار خون بالا به علت سایر شرایط یا بیماری ایجاد شود به آن نوع ثانویه میگویند.
خانم عفراوی افزود: در نوع ثانویه که ۵ درصد بیماران فشار خونی را شامل میشود، علت فشار خون بالا اختلال در کار یکی از عوامل تنظیم کننده فشارخون همانند تغییر در ترشح هورمونها و یا عملکرد کلیهها و غدد فوق کلیوی است و از آنجا که درمان بیماری ایجادکننده ممکن است به برطرف شدن قطعی فشار خون بالا منجر شود و برای همیشه بیماری را بهبود بخشد، توجه خاص به این گروه از بیماریها و تشخیص این بیماریها، اهمیت دارد.
وی اضافه کرد: فشار خون بالا در ابتدا بدون علامت است، اما زمانی که به تدریج منجر به بروز عوارضی یا چندین بیماری مانند؛ بیماری کلیوی، بیماری قلبی و … شود، این بیماری علائم دار میشود که مربوط به تظاهر عوارض فشارخون بالا است.
اتحادیه جهانی فشارخون بالا توصیه کرده است که فشار خون در جمعیت عمومی و جمعیت مبتلا به فشارخون بالای بدون عوارض باید کمتر از ۹۰/۱۴۰ میلیمتر جیوه باشد و برای بیماران دیابتی و کلیوی مزمن باید کمتر از ۸۰/۱۳۰ میلیمتر جیوه باشد.
پایان گزارش/