به گزارش گروه فرهنگی جوانان خوز، عبدعلی ناصری با اعلام این خبر گفت : این طرح دانشبنیان به منظور مدیریت هرچه بیشتر منابع آبی، در این شرکت اجرایی شد تا پس از پشت سرگذاشتن آزمایشهای اولیه، در سطحی وسیعتر به کار گرفته شود.
وی صرفه جویی در مصرف آب و جلوگیری از هدر رفت آن، افزایش میزان تولید و کیفیت محصول، کاهش ردش علفهای هرز، کاهش هزینههای بهرهبرداری و نگهداری، صرفه جویی در مصرف کود، عدم فرسایش خاک، سهولت در کشت، داشت و برداشت، حرکت آسان ماشین آلات در مزارع و رشد بهتر گیاه نیشکر را از مزایای اجرای طرح آبیاری قطرهای زیرسطحی بیان کرد.
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی در ادامه با بیان اینکه عمر مفید این سامانه ۱۲ تا ۱۵ سال است افزود: در این طرح دانش بنیان نیاز آبی گیاه با حداقل تبخیر تامین میشود.
ناصری افزود: در صورت اجرای این طرح در طرحهای هشتگانه نیشکری وابسته به شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، مصرف آب تا یک دهم کاهش خواهد یافت.
وی تنش آبی، شوری و خشکسالی را از چالشهای پیش روی کشت و صنعتهای نیشکری خوزستان بیان و ابراز امیدواری کرد با توسعه طرح آبیاری زیرسطحی در سالهای آینده، چالشهای پیشروی صنعت نیشکر در خوزستان به حداقل ممکن برسد.
گیاه نیشکر جزو محصولات آب بر محسوب میشود. حدود ۷۴ هزار هکتار از اراضی طرحهای هشت گانه نیشکری خوزستان هر ساله زیرکشت نیشکر میرود.
شرکتهای کشت و صنعت هفتتپه، امیرکبیر، دهخدا، امام خمینی (ره)، سلمان فارسی، حکیم فارابی، میرزاکوچک خان و دعبل خزاعی از طرحهای هشت گانه وابسته به شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی هستند. زیرساختهای این واحدها بجز کشت و صنعت نیشکر هفتتپه که در ۱۸ مهرماه ۱۴۰۰ با تصمیم سرا قوا و پس از خلع ید از بخش خصوصی به شرکت توسعه نیشکر واگذار شد، از دهه ۷۰ ایجاد شد و از دهه ۸۰ به بعد یکی پس از دیگری به مرحله بهرهبرداری رسیدند.
سالانه حدود ۵۰۰هزار تُن شکر در این واحدهای نیشکری تولید میشود.
شرکت کشت و صنعت و کارون و میان آب از دیگر واحدهای مستقل نیشکری خوزستان هستند.
براساس برنامه چشم انداز سال ۱۴۱۰، حدود ۷۰درصد نیاز کشور به شکر، با تولید انبوه ۲ محصول نیشکر و چغندر قند در خوزستان تامین خواهد شد.
واحدهای نیشکری خوزستان هم اکنون حدود ۴۰ درصد نیاز کشور به شکر را تامین میکنند.
پایان گزارش/