Language

Language

افزایش مواد آلی خاک با کشاورزی حفاظتی و حفظ بقایای گیاهی

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان : یکی از راهکار‌های مهم در حفظ و افزایش مواد آلی خاک کشاورزی حفاظتی و حفظ بقایای گیاهی است.

به گزارش گروه خبری جوانان‌خوز ، تورج نوروزی در پنل آموزشی خاک با بیان اینکه خاک امانتی از آیندگان در دست‌های ما می‌باشد گفت: یکی از مشکلات در مناطق گرمسیری فقر مواد آلی خاک می‌باشد بنابراین باید اقداماتی جهت افزایش مواد آلی خاک در اراضی کشاورزی صورت بگیرد.

 

وی افزود: اگر یک یک دهم درصد به مواد آلی خاک اضافه شود ۲۸۰ کیلوگرم عملکرد محصول افزایش می‌یابد و یکی از راهکار‌های مهم در حفظ و افزایش مواد آلی خاک کشاورزی حفاظتی و حفظ بقایای گیاهی است.

نوروزی اضافه کرد: در تناوب زراعی باید محصولات مناسب استفاده گردد و در این خصوص الگوی کشت توسط وزیر جهاد کشاورزی ابلاغ گردیده است که کمک شایانی می‌باشد.

وی با بیان اینکه بدن سالم به غذای سالم نیاز دارد تصریح نمود: باید در تولید محصول سالم و بدون سم با رویکرد کاهش مصرف سموم، کود‌های شیمیایی و دوره کارنس حرکت کرد.

نوروزی اظهار داشت: یکی از اقداماتی که در راستای کاهش مصرف سموم انجام شده است استفاده از QR CODE در محصولات گلخانه‌ای می‌باشد که باید این مورد را در محصولات زراعی و باغی نیز گسترش دهیم.

وی تصریح نمود: باید پیش از افزایش تولید به فکر بهبود کیفیت خاک و محصولات و همچنین سلامت جامعه باشیم.

رییس انجمن علوم خاک استان نیز در ادامه با بیان اینکه بیش از ۹۵ درصد مواد غذایی از خاک تهیه می‌شود گفت: خاک تعدیل کننده تغییرات اقلیمی و رکن مهم اکوسیستم می‌باشد

لندی افزود: ۱۸ عنصر برای رشد گیاه لازم است که ۱۵ عنصر توسط خاک تامین می‌شود

وی تصریح نمود: برای حفظ خاک، توسعه استقرار حکمرانی خاک و سیاست‌های مرتبط با آن، توسعه سرمایه گذاری در مدیریت پایدار خاک، توسعه تحقیقات با تأکید بر خاک، توسعه آموزش موثر و بسط برنامه‌های تثبیت ذخایر جهانی مصرف کود‌های ازته و فسفاته و استفاده از کود‌ها در مناطقی که کمبود عناصر غذایی در خاک است از مهمترین اقدامات جهت حفظ خاک می‌باشند.

لندی تصریح نمود: جهت بهبود تعادل عناصر غذایی خاک باید نقشه‌ای از مواد غذایی خاک تهیه شود و پایش آن صورت بگیرد تنوع گیاه و تناوب گیاهی در مزارع وجود داشته باسد، مواد آلی خاک را جهت حفظ رطوبت و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک افزایش دهیم همچنین ریزمغذی‌ها به خاک اضافه شود.

وی فرسایش، تغییر کاربری اراضی، کمبود مواد آلی، کاهش حاصلخیزی، شوری، آلودگی، تنوع زیستی را از عمده مشکلات خاک عنوان و اضافه کرد: در امنیت غذایی باید دسترسی و سلامت غذا، تاب آوری در شرایط بحرانی، استقلال کشور و امنیت ملی را مد نظر قرار داد.

لندی اضافه کرد: در حال حاضر سهم سرانه هر ایرانی از اراضی کشاورزی کمتر از ۱۸ صدم هکتار است که به سرعت در حال کاهش است و تا سال ۲۰۵۰ میزان تولید را تا ۶۰ درصد افزایش داد.

مدیر حفظ نباتات سازمان نیز اظهار داشت: بیماری‌ها و عوامل زیان رسان تا ۳۰ درصد کاهش عملکرد محصول را بدنبال دارد.

شهیب زاده با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی بدنبال IPM و ICM می‌باشد افزود: مبارزه با آفات به روش زراعی، بیولوژیکی، شیمیایی و مکانیکی در سطح کشور صورت می‌گیرد.

پایان گزارش/

4.5/5

پیشنهاد سردبیر

پربازدیدها

سفیران صلح و سازش، مدافعان اتحاد و بازوان پرتوان قوه قضائیه
جمع شدن طومار اسرائیل در صورت اذن رهبر انقلاب
آک‌ یول: دلیل مشارکت بالا و حساسیت انتخابات ترکیه
درخشش سه عضو کانون پرورش فکری خوزستان در جشنواره ملی نقاشی آب
بهره‌برداری از طرح بزرگ آبرسانی غدیر با حضور رییس جمهور فردا جمعه
تیم داوری شهرآورد پایتخت معرفی شد
حکم انتصاب در قرارگاه جنگ نرم جبهه ملی همت
زمان برگزاری والیبال قهرمانی زنان آسیا در تایلند تغییر کرد
اعلام ساعت کار ادارت در روزهای بعد از لیالی قدر
تحقق ۷۰ درصدی در عملیات اجرایی تصفیه خانه فاضلاب ماهشهر

سرخط اخبار کل

motevaselian
9636360_727
9930992_367
11041664_386
1401011516241488725084004
1401022913575049725353334

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *