Language

Language

پوشش زنده تحولات اوکراین | پیشنهاد دبیرکل سازمان ملل برای ایجاد یک گروه تماس با مسکو و کی‌یف

رئیس‌جمهوری روسیه در دیدار با دبیرکل سازمان ملل تأکید کرد: مسکو مذاکره با کی‌یف را رد نکرده است و انتظار دارد طرفین از راه دیپلماتیک به توافق برسند، البته طرف اوکراینی پس از مذاکرات استانبول و اقدامات تحریک‌آمیز در شهر بوچا، مواضعش را تغییر داده است.

به گزارش گروه سیاسی جوانان‌خوز، مقامات مسکو بر این عقیده هستند که دولت آمریکا به اوکراین تنها به‌عنوان ابزاری علیه روسیه و تضعیف این کشور نیاز دارند. به‌گفته آنها، ایالات متحده می‌خواهد با گردآوری متحدان غربی به دور خود به‌منظور حفظ موقعیت خود در صحنه جهانی، کانون بی‌ثباتی در اروپا را حفظ و از این وضعیت در جهت رسیدن به اهداف خود استفاده کند. هدف از پمپاژ روزانه تسلیحات نظامی به کی‌یف نیز همین مسئله است و آمریکا و ناتو قصد دارند درگیری نظامی در اوکراین را «تا آخرین اوکراینی» ادامه دهند و به مقامات کی‌یف اجازه تسلیم شدن نخواهند داد.

اکنون مشخص شد که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا و لوید آستین، رئیس پنتاگون، در جریان مذاکرات خود با ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین به وی وعده دادند که کمک نظامی به‌ارزش حدود ۴۶۵ میلیون دلار به این کشور ارائه خواهد شد، علاوه بر این، رئیس پنتاگون اعتراف کرده است که ایالات متحده خواستار تضعیف روسیه است. در این رابطه، دیوید سنگر، ​​روزنامه‌نگار آمریکایی یادآور شده است که اظهارات وزیر دفاع نشان می‌دهد که واشنگتن خود را برای رویارویی درازمدت با مسکو آماده کرده است.

توماس لیفسون، یک روزنامه‌نگار دیگر آمریکایی اظهارات لوید آستین تمایل ایالات متحده را برای تضعیف روسیه و نابودی توان بالقوه نظامی این کشور در جنگ با اوکراین، در شرایطی که مردم اوکراین قربانی این سیاست شده‌اند، تکان‌دهنده ارزیابی کرده است. به‌گفته لیفسون، کمک نظامی آمریکا به اوکراین تنها درگیری‌ها را طولانی می‌کند، اوکراین را به ویرانی می‌کشد و مردم غیرنظامی بیشتری را به کشتن خواهد داد.

روز سه‌شنبه لوید آستین، رئیس پنتاگون اعلام کرد که ایالات متحده مایل است روسیه آن‌قدر تضعیف شود تا دیگر نتواند اقدامات مشابه در اوکراین را انجام دهد.

این خبر به‌روزرسانی می‌شود| در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز شصت و سوم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

رانس نیستریا از گلوله باران این منطقه از طرف اوکراین خبر داد

وزارت کشور منطقه جدایی طلب طرفدار روسیه ترانس نیستریا در مولداوی گزارش داد که گلوله باران از خاک اوکراین انجام می شود. بر این اساس محلی که در آن انبار بزرگ مهمات وجود دارد، در طول شب گلوله باران شد. علاوه بر این، پهپادهای اوکراینی نیز مشاهده شدند.‎

کمیسیون اروپایی توقف عرضه گاز روسیه به لهستان و بلغارستان را تلاشی برای باج خواهی دانست

“اورزولا فون در لاین”، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، توقف عرضه گاز روسیه برای لهستان و بلغارستان را به عنوان تلاشی برای باج‌خواهی محکوم کرد. این مقام اروپایی امروز چهارشنبه در بیانیه ای اعلام کرد که اعلام غول گازی روسیه، گازپروم مبنی بر توقف یکجانبه عرضه گاز به برخی مشتریان در اروپا، تلاش دیگری از سوی روسیه برای استفاده از گاز به عنوان ابزار باج خواهی است.

رئیس کمیسیون اروپایی این را اقدامی غیر قابل توجیه و غیر قابل قبول دانسته و گفت: این بار دیگر عدم اطمینان روسیه به عنوان تامین کننده گاز را نشان می دهد.‎

ژاپن تبادل رژیم بدون روادید با روسیه را به حال تعلیق درآورد

هیروکازو ماتسونو، دبیرکل دولت ژاپن امروز چهارشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی در توکیو اعلام کرد که این کشور تبادل بدون روادید برای شهروندان ساکن در برخی استان‌های ژاپن و بخش جنوبی جزایر کوریل که تحت حاکمیت روسیه قرار دارد را به دلیل وضعیت کنونی در اوکراین، برای مدت زمان نامشخص به تعویق انداخته است.

سال گذشته نیز تبادل رژیم بدون روادیدی به دلیل شیوع ویروس کرونا لغو شده بود.

برنامه تبادل بدون روادید بین روسیه و ژاپن از سال ۱۹۹۲ و بر اساس یک توافقنامه بین دولتی برای بهبود درک متقابل بین مردم دو کشور فعال شده و به صورت سالانه مورد توافق طرفین قرار می‌گیرد.

زاخاووا: هدف از سفر مقامات غربی به کی‌یف صرفاً تبلیغات است

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه امروز در مصاحبه با رادیو اسپوتنیک اعلام کرد که سفر آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا و لوید آستین، رئیس پنتاگون به کی‌یف، مانند سفرهای دیگر مقامات اروپایی، صرفاً با هدف اقدامات تبلیغاتی صورت می‌گیرند.

زاخارووا گفت: «سفر مقامات بلندپایه کشورهای غربی به پایتخت اوکراین در وهله نخست، یک اثر تبلیغات حمایتی از کی‌یف داشته و مهمتر از آن، جلب توجه جامعه بین‌المللی است.»

زاخارووا همچنین ابراز عقیده کرد که مقامات اوکراینی تحت هیچ شرایطی نمی خواهند به نیروهای ملی گرای گیر افتاده در کارخانه آزوفستال در ماریوپل اجازه دهند تا از طریق کریدور بشردوستانه آنجا را ترک کنند.

به گفته وی، مقامات کی‌یف از این وضعیت در جهت منافع خود و برای متهم کردن مسکو به ارتکاب جنایات در چشم جامعه جهانی استفاده می‌کنند و این واقعیت را پنهان می‌کنند که کریدور بشردوستانه از این کارخانه هر روز باز است تا مزدوران از آن خارج شده و خود را تسلیم کنند.

اتریش تحت تاثیر توقف گاز روسیه به هلند و بلغارستان قرار نگرفته است

به گفته لئونور گیوسلر، وزیر انرژی اتریش این کشور تحت تاثیر توقف عرضه گاز روسیه به بلغارستان و لهستان قرار نگرفته است. این مقام اتریشی در این باره گفت: تامین گاز  در اتریش هنوز نامحدود است.

این سیاستمدار سبز اعلام کرد که هیچ نشانه‌ای نمی‌بیند که اتریش ممکن است تحت تأثیر توقف تحویل گاز از روسیه در آینده قرار گیرد. به گفته وی پرداخت ها به گازپروم به یورو انجام می شود.

تعداد پناهجویان اوکراینی در روسیه از یک میلیون نفر گذشت

اداره مرزبانی سرویس امنیت فدرال روسیه امروز چهارشنبه اعلام کرد که تعداد شهروندانی که از دونتسک و لوهانسک و دیگر مناطق شرقی اوکراین وارد خاک فدراسیون روسیه شده‌اند، از یک میلیون نفر گذشت که بطور تقریبی افزایش روزانه حدود ۱۸ هزار نفر را نشان می‌دهد.

در مجموع، بعد از وخامت اوضاع در منطقه دونباس در ماه فوریه، بیش از ۱ میلیون نفر از شهروندان اوکراینی وارد خاک روسیه شدند که بیش از ۱۸۲ هزار نفر آنها کودک هستند.

بیشتر پناهجویان ساکن منطقه دونباس بوده و اغلب از پستهای بازرسی مرزی در منطقه راستوف، بلگوراد و کریمه عبور کرده و خود را به روسیه رساندند.

این گزارش نشان داده که طی شبانه روز گذشته بیش از ۱۳ هزار و ۵۰۰ پناهجو از منطقه دونباس اوکراین وارد خاک روسیه شدند.

هلند تسلیحات سنگین جدیدی به اوکراین می‌دهد

هلند تحویل برنامه ریزی شده هویتزرهای خودکششی به اوکراین را تایید کرده است. دولت هلند  اعلام کرد  که تعداد محدودی از این هویتزرهای مدل ۲۰۰۰ به کی یف ارسال خواهد شد. به گفته وزارت دفاع هلند، هویتزرها نمایانگر سنگین ترین توپخانه ارتش هلند هستند و امکان گلوله باران اهداف دشمن را از فاصله ۵۰ کیلومتری فراهم می کنند.

به گزارش خبرگزاری ANP، وزارت دفاع هلند حمل و نقل توپخانه را ظرف یک ماه تضمین خواهد کرد. کاجسا اولونگرن، وزیر دفاع هلند گفت که این مربوط به زمانی است که اوکراین به سلاح های سنگین نیاز دارد. این وزیر خاطرنشان کرد که آموزش استفاده از این تسلیحات ممکن است هفته‌ها یا حتی ماه‌ها طول بکشد، اما در عین حال تأکید کرد که این سلاح‌ها حتی پس از جنگ نیز برای ارتش اوکراین اهمیت زیادی خواهند داشت.‎

موافقت ۷۳ درصدی آمریکایی‌ها با تجهیز اوکراین

نتایج نظرسنجی‌های جدید که توسط رویترز انجام شده نشان می دهد ۷۳ درصد مردم آمریکا با ارسال سلاح و تجهیزات به اوکراین، موافق هستند.

بر این اساس، این رقم بیشترین میزان موافقت مردم آمریکا برای ارسال تسلیحات به اوکراین از زمان آغاز تهاجم روسیه به این کشور است. در نظرسنجی قبلی، ۶۸ درصد آمریکایی‌ها با این موضوع موافق بودند. ‎

کی‌یف از تقویت نیروهای روسیه در شرق اوکراین خبر داد

بر اساس اطلاعات اوکراین، نیروهای مسلح روسیه برای تسریع در حمله به شرق اوکراین، نیروهای نظامی خود را از روسیه به منطقه حمله منتقل کرده اند. ستاد کل اوکراین در صفحه فیسبوک خود اعلام کرد: برای تقویت نیروها، اشغالگران دو گردان تاکتیکی لشکر ۷۶ هوابرد را از منطقه بلگورود به شهر ایزیوم منتقل کردند. بر این اساس دو لشکر موشکی اسکندر-ام دیگر در منطقه مرزی بلگورود روسیه مستقر شدند.‎

بازگشت اولین گروه از دیپلمات‌های آمریکایی به اوکراین

اولین گروه از دیپلمات های آمریکایی برای سفرهای یک روزه به اوکراین بازگشتند. وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که اولین گروه دیروز از مرز لهستان عبور کردند و از دفاتر موقت در لویو بازدید کردند. دیپلمات های آمریکایی در همان روز به لهستان بازگشتند.

“آنتونی بلینکن”، وزیر امور خارجه ایالات متحده، دو روز پیش در جریان سفر خود به کی‌یف، به رهبری اوکراین اطلاع داد که واشنگتن به تدریج از این هفته مجدداً در تأسیسات دیپلماتیک خود در اوکراین شروع به کار خواهد کرد.

“ند پرایس”، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز اعلام کرد که این وزارتخانه بررسی بازگشایی سفارت آمریکا در کی یف را تسریع خواهد کرد. این سفارت مدت کوتاهی پس از شروع تهاجم روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه بسته شد. پرایس افزود که زمان از سرگیری فعالیت سفارت بستگی به وضعیت امنیتی در پایتخت دارد‎.

شهردار کی‌یف بنای تاریخی سمبل دوستی روسیه و اوکراین را تخریب کرد

اوکراین یک بنای تاریخی مربوط به دوران شوروی سابق را که نمادی از روابط تاریخی بین اوکراین و روسیه بود، برچید. “ویتالی کلیچکو”، شهردار کی یف در تلگرام نوشت: ما مجسمه برنزی دو کارگر را که در سال ۱۹۸۲ در مرکز پایتخت برای بزرگداشت اتحاد مجدد اوکراین با روسیه ساخته شده بود، برمی داریم.

کلیچکو تصمیم برای برچیدن این بنای یاد بود را میل وحشیانه روسیه برای نابودی دولت اوکراین و اوکراینی ها اعلام کرد.  وی تاکید کرد که دولت در حال آماده سازی طرح هایی برای تخریب حدود ۶۰ بنای تاریخی کی یف مربوط به روسیه و اتحاد جماهیر شوروی است.  به گفته شهردار کی یف علاوه بر این، برنامه هایی برای تغییر نام ۴۶۰ خیابان و سایر اشیاء وجود دارد.‎

گازپروم ارسال گاز به بلغارستان و لهستان را متوقف کرد

شرکت دولتی “گازپروم” روسیه امروز، چهارشنبه اعلام کرد که به دلیل عدم پرداخت بهای گاز به روبل، ارسال گاز طبیعی روسیه برای شرکت بلغارگاز “BULGARGAZ” و شرکت گاز “PGNIG ” لهستان را به طور کامل متوقف کرده است.

این شرکت یادآور شد که ارسال گاز به بلغارستان و لهستان تا زمان پرداخت بهای آن طبق رویه جدید متوقف باقی خواهد ماند.‎

زلنسکی: اوکراین برای حمله احتمالی روسیه از ترانس نیستریا آماده است

نیروهای مسلح اوکراین برای حمله احتمالی نیروهای روسی از منطقه جدایی طلب مولداوی در ترانس نیستریا آماده هستند. ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین روز سه شنبه در کی یف این خبر را اعلام کرده و گفت: قدرت این نیروها  برای ما مشخص است و نیروهای مسلح اوکراین از آنها هراسی ندارند.

چندی پیش مهاجمان ناشناس دو آنتن مرکز رادیویی منطقه‌ای را در جامعه مایاک در ناحیه گریگوریوپول در ترانس نیستریا منفجر کردند.

روز دوشنبه، ساختمان وزارت امنیت دولتی ترانس نیستریا در تیراسپول با نارنجک‌اندازهای دستی هدف قرار گرفت و به  یک واحد نظامی در روستای پارکانی هم حمله شد.

ترانس نیستریا منطقه‌ای روس نشین در مولداوی است که ادعای استقلال می کند اما هنوز در سازمان ملل به عنوان یک کشور مستقل شناخته نشده است. پیوستن به روسیه یکی از درخواست های مردم این منطقه است.

فرماندار این منطقه جدایی طلب اوکراین را متهم به اقدامات تروریستی در این منطقه می کند.‎

لیتوانی خواستار ارسال تانک به اوکراین از طرف آلمان شد

“گیتاناس ناوسدا”، رئیس جمهور لیتوانی از دولت فدرال آلمان خواسته است تا اوکراین را نیز با تانک ها مجهز کند.  وی در گفتگویی اظهار داشت: من در موقعیت اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان نیستم . من فقط می توانم بگویم که من به جای او چه می کردم: تانک تحویل می دادم. آلمان باید سریعتر جایگاه خود در این درگیری را روشن کند. اوکراین به حمایت نظامی کامل از جمله از طرف آلمان نیاز دارد.‎

اوکراین: جنگ احتمالا تا پایان سال جاری ادامه خواهد داشت

“اولکسی آرستویچ”، مشاور رئیس جمهور اوکراین در سخنانی اظهار داشت: جنگ تجاوزکارانه روسیه در اوکراین ممکن است ماه ها به طول انجامد. آرستویچ در مصاحبه ای در یوتیوب که عصر سه شنبه منتشر شد، گفت: تسلیحاتی که به تازگی توسط اوکراین دریافت شده است می تواند تأثیر جدی بر جنگ در اواخر ماه مه یا اوایل ژوئن داشته باشد.  وی در عین حال گفت که خود این جنگ می تواند تا پایان سال ادامه یابد.

این مقام اوکراینی افزود: ما باید برای یک داستان طولانی آماده شویم. اگر پس از تهاجم فعلی، عملیات رزمی فعال در دونباس متوقف شود و مواضع اشغال شود، این به هیچ وجه به معنای پایان جنگ نیست.‎

زلنسکی: هدف نهایی روسیه تنها فتح اوکراین نیست

به گفته ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، اهداف مسکو بسیار فراتر از اوکراین است. زلنسکی در پیام ویدئویی شبانه خود که شب گذشته در تلگرام منتشر شد، گفت: هدف نهایی رهبری روسیه تنها فتح اوکراین نیست، بلکه نابودی کل مرکز و شرق اروپا است. حمله جهانی علیه دموکراسی نیز بخشی از هدف است.

زلنسکی گفت: در دنیای آزاد عملاً کسی وجود ندارد که نفهمیده باشد که جنگ روسیه علیه اوکراین تنها آغاز راه است.‎

انگلیس اتهامات روسیه مبنی بر دامن زدن به جنگ اوکراین را رد کرد

“بوریس جانسون”، نخست وزیر بریتانیا اتهامات روسیه مبنی بر دامن زدن به جنگ در اوکراین را رد کرد. جانسون روز سه شنبه به تاک تی وی گفت که بریتانیا به دنبال گسترش جنگ به خارج از مرزهای اوکراین نیست؛ اما این کشور از خاک روسیه مورد حمله قرار می گیرد و حق دارد با حملات به روسیه از خود محافظت و دفاع کند.

جانسون گفت که دولت مسکو در تلاش است تا حمله خود به اوکراین را به عنوان درگیری بین روسیه و ناتو نشان دهد. اما این با واقعیت ها مطابقت ندارد. جانسون گفت: بسیار بسیار مهم است که ما روشی را که روسیه تلاش می‌کند تا آنچه در اوکراین اتفاق می‌افتد به تصویر بکشد، نپذیریم.‎

استرالیا تسلیحات سنگین بیشتری به اوکراین می‌دهد

استرالیا با شش فروند هویتزر بریتانیایی ام ۷۷۷ از اوکراین در جنگ علیه روسیه حمایت می کند. دولت استرالیا امروز چهارشنبه اعلام کرد، علاوه بر این، این کشور به اوکراین وعده داده مهمات برای سلاح های توپخانه‌ای را داده است.

شبکه تلویزیونی ABC استرالیا گزارش داد که سفیر ایالات متحده و اوکراین در استرالیا قبلاً از دولت خواسته بودند تا سلاح های سنگین بیشتری به اوکراین بدهد. این مقدار کمک های تسلیحاتی جدید مبلغ کل کمک های نظامی استرالیا را به ۲۲۵ میلیون دلار استرالیا (۱۵۱ میلیون یورو) می رساند.‎

بزرگترین تولید کننده پهپادهای چینی فروش خود به روسیه و اوکراین را متوقف می‌کند

بزرگترین تولیدکننده هواپیماهای بدون سرنشین چینی DJI Technology به طور موقت فعالیت خود را در روسیه و اوکراین متوقف می کند. سخنگوی این شرکت به رویترز گفت: دیجی‌آی هرگونه استفاده از پهپادهای ما برای آسیب رساندن را محکوم می‌کند و ما به‌طور موقت فروش در این کشورها را به حالت تعلیق در می‌آوریم تا کسی از پهپادهای ما در جنگ استفاده نکند.

وی افزود: این بیانیه‌ای درباره یک کشور نیست، بلکه یک بیانیه درباره اصول ما است. این امر دی جی آی را به اولین شرکت بزرگ چینی تبدیل می کند که فروش خود را به روسیه در بحبوحه جنگ اوکراین متوقف می کند.‎

پوتین: بروز مشکلات در اوکراین پس از کودتای سال ۲۰۱۴ آغاز شد

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در دیدار شب گذشته خود با آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در مسکو، به این مسئله اشاره کرد که مشکلات در اوکراین با کودتای دولتی در سال ۲۰۱۴ در این کشور آغاز شد. دیدار پوتین و گوترش حدود یک ساعت به طول انجامید.

پوتین خطاب به گوترش گفت: «من نگرانی‌های شما در رابطه با عملیات نظامی روسیه در منطقه دونباس اوکراین را درک می‌کنم. واقعیت این است که کل مشکلات در اوکراین پس از کودتای سال ۲۰۱۴ به وجود آمد. شما می‌توانید رویدادهای آن سال را هرچه دوست دارید بنامید، ولی آن اتفاقات یک کودتای کاملاً مغایر با قانون اساسی این کشور بود.»

رئیس‌جمهوری روسیه علاوه بر این، تأکید کرد: «روسیه عملیات ویژه برای حفاظت از مردم دونباس را مطابق با منشور سازمان ملل آغاز کرده مجبور شد دو جمهوری‌ دونتسک و لوهانسک را به‌رسمیت بشناسد تا نسل‌کشی مردم در دونباس متوقف شود.»

ولادیمیر پوتین یادآور شد که درگیری نظامی در شهر ماریوپل به پایان رسیده است، بیش از ۱۳۰۰ سرباز اوکراینی تسلیم شده‌اند و تمامی مجروحان تحت مراقبت‌های پزشکی هستند، کارخانه آزوفستال کاملاً در محاصره قرار داشته و منزوی شده است، ولی هیچ عملیات نظامی در آنجا انجام نمی‌شود.

علاوه بر این، پوتین اطمینان داد که گوترش در خصوص ادعای عدم فعالیت کریدورهای بشردوستانه در ماریوپل گمراه شده است و آنها در حال کار هستند.

توضیح پوتین درباره تغییر مواضع اوکراین پس از مذاکرات در استانبول

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در دیدار با آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد اعلام کرد که مواضع هیئت نمایندگی اوکراینی پس از مذاکرات سازنده با هیئت نمایندگی روسی در استانبول به‌طرز چشمگیری تغییر کرده است.

به‌گفته وی، کی‌یف در این نشست موافقت کرد که وضعیت کریمه و دونباس و به‌رسمیت شناختن دو جمهوری‌ دونتسک و لوهانسک توسط روسیه را از مذاکرات خارج کند، ولی سپس نظر خود را تغییر داد، علاوه بر این، پس از مذاکرات، در شهر بوچا تحریکاتی مشکوک صورت گرفت تا نیروهای مسلح روسیه مقصر جلوه داده شوند. پوتین اطمینان داد که ارتش روسیه هیچ ارتباطی با این رویدادها ندارد و مسکو می‌داند که واقعاً چه‌کسانی پشت این ماجرا قرار دارند.

در عین حال، رئیس‌جمهوری روسیه تأکید کرد که مسکو مذاکره با کی‌یف را رد نمی‌کند و انتظار دارد طرفین از راه دیپلماتیک به توافق برسند. پوتین یادآور شد که در پیش‌نویس توافقنامه ارائه‌شده به اوکراین آمده است که تمامی مسائل امنیتی بین دو کشور باید در نشست سران دو کشور حل‌وفصل شود.

وی همچنین به نقش ترکیه اشاره کرد که در جریان مذاکرات روسیه و اوکراین و پیشرفت آنها کمک بزرگی کرد و یادآور شد که مذاکرات با طرف اوکراینی همچنان در قالب گفتگوی آن‌لاین ادامه دارد و او امیدوار است که به نتایج مثبتی منجر شود.

ولادیمیر پوتین همچنین گفت که روسیه سازمان ملل را سازمانی جهانی و منحصربه‌فرد می‌داند و به حمایت از آن و نقش مرکزی این سازمان در حل‌وفصل مشکلات بین‌المللی ادامه خواهد داد.

لاوروف: روسیه از مذاکره برای حل بحران اوکراین حمایت می‌کند

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک، پس از گفتگو با آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در مسکو اعلام کرد که این کشور طرفدار یافتن راه‌حل دیپلماتیک در جریان مذاکرات پیرامون اوضاع اوکراین است و اگر کی‌یف خواهان نتیجه از مذاکرات است، باید به‌سرعت به پیشنهادهای ارائه‌شده توسط مسکو پاسخ دهد.

وی این واقعیت را مورد توجه قرار داد که روسیه پس از درخواست ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، بلافاصله با انجام مذاکره موافقت کرد، با این حال، رفتار طرف اوکراینی مأیوس‌کننده است. لاوروف گفت: «آنها علاقه خاصی به مذاکرات ندارند و بر آنچه از سوی کسانی که خواستار “نگذارید روسیه برنده شود” وعده داده‌اند، تکیه می‌کنند. آنها این خط‌مشی را با پمپاژ سلاح به اوکراین در مقادیر زیاد ادامه خواهند داد و اگر این روند ادامه پیدا کند، البته که مذاکرات به‌سختی نتیجه خواهد داشت.»

وی تأکید کرد که مسکو متعهد به برقراری آتش‌بس است و روزانه کریدورهای بشردوستانه را اعلام می‌کند. روسیه آماده است به “نظرات جالب و قابل قبول” گوش دهد.

پیشنهاد دبیرکل سازمان ملل برای ایجاد یک گروه تماس با روسیه و اوکراین

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در کنفرانس مطبوعاتی در مسکو، پیشنهاد ایجاد یک گروه تماس در قالب سازمان ملل متحد، روسیه و اوکراین را برای رسیدگی به مسائل بشردوستانه مطرح کرد.

گوترش در این باره به خبرنگاران گفت: کریدورهای بشردوستانه ایمن و کارآمد مورد نیاز است: کریدورهایی که برای تخلیه غیرنظامیان و ارائه کمک‌های بشردوستانه مورد احترام همه طرفین باشد، برای این منظور، من پیشنهاد ایجاد یک گروه تماس را دادم که سازمان ملل، روسیه و اوکراین را گرد هم جمع کند تا به‌دنبال فرصت‌ها باشند، کریدورهای امن و برقراری آتش‌بس‌های محلی ایجاد کنند تا اطمینان حاصل شود که این کریدورها مؤثر عمل می‌کنند.

به‌گفته وی، هزاران غیرنظامی در اوکراین به کمک‌های انسان‌دوستانه نیاز دارند و این سازمان آماده است منابع انسانی و لجستیکی خود را برای کمک به  مردم اوکراین بسیج کند.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز به‌نوبه خویش به خبرنگاران گفت که با دبیرکل درباره تقویت احتمالی همکاری‌ها در ارائه کمک‌های بشردوستانه به غیرنظامیان در اوکراین موافق است و مذاکرات مفصلی در این باره انجام داده است.

لاوروف: وضعیت کنونی در اوکراین نتیجه گسترش ناتو است

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز سه‌شنبه در دیدار با آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در مسکو اعلام کرد که روند اوضاع کنونی پیرامون اوکراین نتیجه گسترش بی‌حدوحصر ناتو بود. به‌گفته لاوروف، هدف از گسترش پیمان آتلانتیک شمالی ایجاد جهانی تک‌قطبی است، در نتیجه ناتو و متحدانش مسیری را برای ادامه نامحدود درگیریهای نظامی در اوکراین تعیین کرده‌اند.

وزیر امور خارجه همچنین تأکید کرد که روسیه علاقه‌مند به همکاری با سازمان ملل در ارائه کمک به مردم غیرنظامی در اوکراین است.

حمایت وزارت دادگستری آمریکا از اختصاص دارایی‌های توقیف‌شده فدراسیون روسیه به‌نفع اوکراین

مریک گارلند، وزیر دادگستری ایالات متحده شب گذشته در یک جلسه شنود در کنگره آمریکا اعلام کرد که این وزارتخانه از نظریه استفاده از دارایی‌های توقیف‌شده فدراسیون روسیه به‌نفع اوکراین حمایت خواهد کرد. وی توضیح داد: در زمان حاضر تمامی دارایی‌های نقدی روسیه در ایالات متحده به صندوق دارایی‌های مصادره‌شده تحویل داده شده است.

پیش از این، دنیس اشمیگال، نخست وزیر اوکراین گفته بود که کی‌یف و واشنگتن در حال بررسی استفاده از دارایی‌های مسدودشده روسیه برای ارائه کمک مالی به اوکراین هستند. وی  همچنین تأیید کرد که کی‌یف ماهانه به ۵ میلیارد دلار کمک مالی نیاز دارد و شرکای غربی از جمله کشورهای گروه ۲۰، صندوق بین‌المللی پول، بانک جهانی با ارائه این مبلغ موافقت کردند.

آمریکا یک مرکز هماهنگی کمک‌های نظامی به اوکراین ایجاد کرده است

یک مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا شب گذشته به شبکه سی.ان.ان. گفت که پنتاگون مرکزی را در خاک آلمان به‌منظور هماهنگی در ارسال کمک‌های نظامی به اوکراین ایجاد کرده است. به‌گفته وی، این مرکز کنترل در مقر فرماندهی نظامی اروپا در اشتوتگارت آلمان مستقر است و با مرکز هماهنگی بین‌المللی کمک‌کنندگان به اوکراین همکاری نزدیک دارد.

این مقام تأکید کرد که وظایف این مرکز هماهنگی و تسریع در ارائه کمکهای نظامی به اوکراین از طریق بیش از ۴۰ کشور جهان است و نمایندگان حداقل ۱۵ کشور حامی کی‌یف در آن مستقر خواهند بود.

بورل: روابط روسیه و اتحادیه اروپا نیاز به سازماندهی مجدد دارد

جوزپ بورل، مسئول اصلی سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا شب گذشته اعلام کرد: «اگر نمی‌خواهیم در وضعیت تنش یا درگیری دائمی با روسیه باقی بمانیم و این قطعاً گزینه‌ای نیست که اتحادیه اروپا ترجیح می‌دهد، ما باید راهی برای سازماندهی مجدد روابط بین  مسکو و بروکسل و دستیابی به توافق بر سر تضمین‌های امنیتی پیدا کنیم.»

بورل همچنین هشدار داد: باید برای این واقعیت آماده باشیم که این روند ممکن است زمان زیادی را ببرد، ولی برای کاهش تنش فزاینده در روابط بین اتحادیه اروپا و روسیه ضروری است.

غرب خواهان مشارکت بلاروس در حل بحران اوکراین نیست

آناتولی گلاز، سخنگوی مطبوعاتی وزارت امور خارجه بلاروس در مصاحبه‌ای اعلام کرد که کشورهای غربی نمی‌خواهند مینسک در روند دستیابی به توافقات صلح بین روسیه و اوکراین مشارکتی داشته باشد و همچنین حاضر به در نظر گرفتن منافع بلاروس در این مناقشه نیستند.

گلاز گفت: «برای هر کشوری کاملاً طبیعی است که مایل باشد منافعش به‌عنوان یک کشور مستقل در چارچوب ساختار امنیتی جدید در منطقه در نظر گرفته شود، ولی غرب چنین حقی را برای بلاروس قائل نیست و در نظر نگرفتن منافع این جمهوری، کاملاً غیر قابل قبول است.»

این دیپلمات یادآور شد که سنگ زیربنای فرآیند مذاکرات بین اوکراین و روسیه دقیقاً در بلاروس گذاشته شد، در حالی که هیچ‌یک از دو طرف در نخستین نشست حتی تمایلی به گفتگو با یکدیگر را نداشتند ولی در پایان جلسه سوم طرفین پیش‌نویس یک سند را رد و بدل کردند.

پیش از این، الکساندر لوکاشنکو، رئیس‌جمهوری بلاروس نیز گفته بود که بدون مشارکت مینسک هیچ مذاکره‌ای در خصوص اوکراین وجود نداشت.

تحولات روزهای گذشته پیرامون اوکراین را از لینک‌های زیر بخوانید:

4.5/5

پیشنهاد سردبیر

پربازدیدها

پورابراهیمی: رفع ناترازی از بودجه و نظام بانکی به مهار تورم می‌انجامد
تحولات جهانی مؤثر بر بورس (طلای سیاه)
حاشیه نگاری دور دوم سفر هیات دولت به استان خوزستان
ایران ، سوگوار شهادت حضرت امام حسن عسکری (ع)
راهکار جدید فرانسوی‌ها برای کشاندن هواداران به ورزشگاه+عکس
توقیف خودروی حامل کالای قاچاق دراندیمشک
سرلشکر سلامی: شعاع تأثیر نیروی دریای سپاه و ارتش هر نقطه از اقیانوس‌ها است
بازدید استاندار خوزستان و مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان از آبگیر شیبان
مسابقات جهانی صربستان با حضور ۶ فرنگی کار خوزستانی
تساوی نفت امیدیه درفوتسال دسته اول کشور

سرخط اخبار کل

9639499_473
1402081014555859328688304
IMG_۲۰۲۲۰۶۱۷_۱۷۱۵۰۹
8612604_869
9686336_343

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *