Language

Language

پوشش زنده تحولات اوکراین| سفر دبیرکل سازمان ملل به کی‌یف برای حل مشکلات انسانی

رئیس جمهوری روسیه با اشاره به افزایش تعداد نئونازی‌ها و مزدوران خارجی در اوکراین، تاکید کرد: «تمامی وظایف تعیین شده برای عملیات ویژه محافظت از مردم منطقه دونباس تحقق خواهد یافت تا از تبدیل اوکراین به کشوری ضدروسی و خطری جدی برای روسیه جلوگیری شود.»

به گزارش گروه سیاسی جوانان‌خوز، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد با هدف گفتگو با دیمیتری کوله‌با، وزیر امور خارجه اوکراین و ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری این کشور شب گذشته وارد کی‌یف شد. وی قصد خود از این سفر را ادامه تلاش برای گسترش کمک‌های انسان دوستانه و اطمینان از خارج سازی مردم غیرنظامی از مناطق درگیری اعلام کرده است.

فرهان حق، معاون سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد نیز روز چهارشنبه اعلام کرد که این سازمان در حال آماده سازی شرایط برای تخلیه غیرنظامیان از قلمرو کارخانه آزوفستال در شهر ماریوپل است و این عملیات فوق العاده پیچیده ممکن است چند روزی طول بکشد. به گفته وی، دفتر مسائل انسان دوستانه سازمان ملل متحد تیمی را برای تخلیه غیرنظامیان از این منطقه تشکیل داده و نمایندگان این سازمان جهانی برای آماده سازی شرایط با مقامات مسکو و کی‌یف در تماس هستند.

آنتونیو گوترش روز سه‌شنبه در مسکو با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه دیدار و گفتگو کرد. پوتین به وی اطمینان داد که درگیری نظامی در شهر ماریوپل دیگر پایان یافته است.  وی معتقد است که دبیرکل سازمان ملل در خصوص عدم فعال بودن کریدورهای بشردوستانه ظاهراً گمراه شده و این کریدورها همه روزه در حال کار هستند.

به گفته پوتین، اگر مردم غیرنظامی در کارخانه آزوفستال حضور داشته باشند، به معنای آن است که نیروهای ملی‌گرای اوکراینی مانع از خروج آنها شده و از مردم بعنوان “سپر انسانی” استفاده می‌کنند، وگرنه چیزی مانع از خارج شدن افراد، حتی نظامیان اوکراینی از این منطقه نیست و آنها به راحتی می‌توانند خود را تسلیم کرده و جان خود را نجات دهند.

روز چهارشنبه ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه نیز یادآور شد که مقامات اوکراینی تحت هیچ شرایطی نمی خواهند به نیروهای ملی گرای گیر افتاده در کارخانه آزوفستال در ماریوپل اجازه دهند تا از طریق کریدور بشردوستانه آنجا را ترک کنند. به گفته وی، مقامات کی‌یف از این وضعیت در جهت منافع خود و برای متهم کردن مسکو به ارتکاب جنایت در چشم جامعه جهانی استفاده می‌کنند و این واقعیت را پنهان می‌کنند که کریدور بشردوستانه از این کارخانه هر روز باز است تا مزدوران از آن خارج شده و خود را تسلیم کنند.

این خبر به‌روزرسانی می‌شود| در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز شصت و چهارم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

امکان مشارکت وزارت ساخت و ساز روسیه در بازسازی ماریوپل

ایرک فیض الدین، وزیر ساخت و ساز روسیه امروز در مصاحبه با خبرگزاری نووستی اعلام کرد که این وزارتخانه در حال بررسی برنامه‌هایی برای مشارکت در عملیات بازسازی شهر ماریوپل است.

وی یادآور شد که با توجه به روند اوضاع کنونی، این موضوع در حال حاضر نه در مرحله “تصمیم گیری”، بلکه در مرحله بررسی است.

روز گذشته، چهارشنبه، دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین نیز مشارکت گروه‌های دانشجویی روسی در بازسازی مناطق جنگی تخریب شده در منطقه دونباس اوکراین را بعید ندانسته و این مسئله را به تصمیم انجمن‌های دانشجویی مرتبط دانست.

 اقدام آمریکا در گنجاندن روسیه در فهرست حامیان تروریسم بی‌پاسخ نخواهد ماند

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه امروز، پنج‌شنبه، در مصاحبه‌ای تاکید کرد که ابتکارعمل ایالات متحده برای به رسمیت شناختن فدراسیون روسیه به عنوان کشور حامی تروریسم، “اقدامی احمقانه” است و در صورت چنین تصمیم گیری، قطعاً از سوی مسکو بی پاسخ نخواهد ماند.

زاخارووا گفت: «تمام اقداماتی که آنها انجام خواهند داد، حتی با چنین ماهیت احمقانه‌ای،  ادامه خواهد یافت. البته ما هیچ چیزی را بی پاسخ رها نخواهیم کرد، و آنها باید این واقعیت را درک کنند و در صورت گنجاندن روسیه در فهرست کشورهای حامی تروریسم، منتظر واکنش مسکو باشند.»

این دیپلمات ابراز تأسف کرد که جامعه جهانی تا به امروز هیچ مسئله حقوقی را درباره اقدامات نظامی آمریکا در خاک سوریه، لیبی، عراق و سایر کشورها مطرح نکرده است.

به گفته وی، تلاش‌های ایالات متحده برای اتخاذ تدابیر غیردوستانه علیه روسیه با توجه به اتهام‌زنی آنها به این کشور در خصوص جنایت علیه مردم اوکراین مطرح شده، در حالی‌که ممکن است به سمت خود واشنگتن “بازگشت” کند.

سخنگوی وزارت خارجه یادآور شد که روسیه را نمی توان از عضویت دائمی شورای امنیت سازمان ملل حذف شود، برای اینکه همانطور که قبلاً از سوی مقامات مسکو گفته شده، چنین مکانیزمی وجود ندارد.

سفارت روسیه: آمریکا، برخلاف ضوابط بین‌المللی، روی سلاح‌های بیولوژیکی کار می‌کند

سفارت روسیه در واشنگتن با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده که ایالات متحده برخلاف تعهدات و ضوابط بین المللی، در قوانین خود اجازه کار در زمینه تسلیحاتی بیولوژیکی را حفظ کرده است.

در این بیانیه یادآوری شده که “بر اساس قانون “وحدت و اتحاد آمریکا در مبارزه با تروریسم”، تحقیقات در زمینه تولید سلاح‌های بیولوژیکی با تایید دولت ایالات متحده مجاز دانسته شده است.

دیپلمات‌های روسی تاکید کردند: «در عین حال بحث‌برانگیزترین آزمایش‌ها از نظر اخلاقی خارج از چارچوب صلاحیت ملی انجام می‌شود».

سفارت روسیه افزود: «در طول عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین، مشخص شد که دانشمندان آمریکایی از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ داروهای بیولوژیکی بالقوه خطرناکی را بر روی بیماران بیمارستان روانپزشکی بالینی منطقه‌ای  شهر خارکوف آزمایش کردند.»

دیپلمات‌های روسی تاکید کردند که جامعه کارشناسان آمریکایی اکنون “بیشتر و دقیق‌تر” حقایق کشف شده توسط نیروهای مسلح روسیه در خصوص “فعالیت‌های نظامی-بیولوژیکی غیرقانونی پنتاگون در خاک اوکراین” را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و در حال بررسی این موضوع هستند.

مبادله دو زندانی آمریکایی و روسی

آمریکا و روسیه در بحبوحه جنگ اوکراین و تشدید تنش‌ها بین دو کشور، دو زندانی خود را با یکدیگر مبادله کردند.

براین اساس، یک تفنگدار دریایی سابق آمریکا به نام «ترور رید» با یک خلبان روسی به نام «کنستانتین یاروشنکو» مبادله شدند.

موافقت روسیه با مشارکت کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در تخلیه آزوفستال

استفان دوژاریک، سخنگوی رسمی دبیرکل سازمان ملل متحد شب گذشته اعلام کرد که وزارت دفاع فدراسیون روسیه و دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد پس از دیدارهای دبیرکل سازمان جهانی آنتونیو گوترش در مسکو، در خصوص همکاری دوجانبه به منظور تخلیه غیرنظامیان از قلمرو کارخانه آزوفستال شهر ماریوپل گفتگو و تبادل نظر خواهند کرد.

به گفته وی، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه با مشارکت سازمان ملل متحد (OCHA)  و کمیته بین المللی صلیب سرخ (ICRC) در این زمینه موافقت کرده است.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز روز چهارشنبه یادآور شد که این کشور تلاش‌های جدی و چشمگیری به منظور رسیدگی به وضعیت انسانی در اوکراین انجام می دهد. به گفته وی، این مسئله در دیدار با آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در مسکو نیز مطرح شد و طرف روسی علاقه مندی خود به افزایش همکاری‎ها با سازمان ملل در ارائه کمک‌های بشردوستانه به غیرنظامیان آسیب دیده از درگیری‌های نظامی در اوکراین را اعلام کرده است.

پوتین: تعداد نئونازی‌ها و مزدوران خارجی در اوکراین افزایش یافته است

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روز چهارشنبه در نشست شورای قانونگذاران این کشور از افزایش تعداد نئونازی‌ها و مزدوران خارجی در اوکراین خبر داد.وی گفت: «در نشست روز گذشته با هیئت مدیره دادستانی کل، درباره لزوم تشکیل یک پایگاه شواهد دقیق و غیرقابل انکار برای همه جنایات شنیع، نقض قوانین بین‌المللی بشردوستانه توسط نئونازی‌ها و مزدوران خارجی که تعداد آنها در اوکراین بسیار بیشتر از قبل شده و موارد دیگر صحبت کردم.»

روز چهارشنبه کمیته تحقیقات فدراسیون روسیه نیز اعلام کرد که مزدورانی از بیش از ۵۰ کشور جهان بخشی از تشکیلات مسلح کنونی در اوکراین را تشکیل می دهند که در مجموع، در حال حاضر ۱۶ گروه از این دست در این کشور فعال هستند.

دنیس پوشیلین، رئیس جمهوری منتخب مردم در منطقه دونتسک نیز پیش  از این، از حضور حدود ۴۰۰ مزدور نظامی خارجی در قلمرو کارخانه آزوفستال در ماریوپول خبر داده بود.

پوتین: تمامی اهداف عملیات نظامی در اوکراین بدست خواهد آمد

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، روز چهارشنبه در نشستی با اعضای شورای قانونگذاران اعلام کرد: «تمامی وظایف تعیین شده برای عملیات ویژه برای محافظت از مردم غیرنظامی ساکن منطقه دونباس اوکراین، تحقق خواهد یافت تا مردم دو منطقه دونتسک و لوهانسک و البته منطقه کریمه روسیه و کل کشور ما در صلح و آرامش زندگی کنند.»

پوتین تاکید کرد: «نیروهای مسلح فدراسیون روسیه از خطری که بر فراز این کشور معلق بود، جلوگیری کردند.آنها با شجاعت، قاطعیت و قهرمانی خود از درگیری گسترده‌ای که ممکن بود در خاک کشور ما رخ دهد، البته بر اساس سناریوهای دیگران، جلوگیری کردند.

رئیس جمهوری روسیه یادآور شد: «اتحاد مردم و مسئولیت پذیری دولت، مهمترین ارزش برای جامعه روسیه است که همواره تضمین کرده روسیه به سخت‌ترین چالش‌ها پاسخ مناسبی دهد».

پوتین گفت: «غرب معتقد است که روسیه برای آنها خطرناک است. نیروهایی که در طول تاریخ سیاست بازدارندگی روسیه را دنبال می‌کردند و آن را ادامه می‌دهند، در زمان‌های گذشته نیز وجود داشت و هدف از این اقدامات، همانطور که شما به خوبی می‌دانید، آن است که کشور مستقل و عظیمی مانند روسیه، که با نظرات تحمیلی غرب هم مخالفت می‌کند، مورد نیاز نیست و معتقدند که صرفاً به دلیل وجود چنین کشوری، موجودیت آنها در خطر است.»

در عین حال، به گفته وی، غرب خود خطری برای کل جهان است که نمونه آن برنامه‌های وحشیانه نازی‌ها در رابطه با مردم شوروی است و اکنون نیز “دشمنان” روسیه در حال سرعت بخشیدن به ساخت انواع سلاح ژئوپلیتیکی هستند که این موضوع جدید نیست، ولی به تازگی شواهدی عینی در این باره بدست آمده است.  پوتین افزود: کشورهای غربی اخیراً انگیزه جدیدی برای مقابله با روسیه پیدا کردند که بر”روس هراسی” و نئونازی‌ها تکیه دارد و سال به سال، آنها با وقاحت بیشتر شور همسایه ما، اوکراین را به کشوری ضد روسی تبدیل کردند.

امیدواری ترکیه نسبت به دیدار پوتین و زلنسکی در روزهای آینده

خلوصی آکار، وزیر دفاع ملی ترکیه شب گذشته ابراز امیدواری کرد که به پیشنهاد رجب طیب اردوغان، رهبر ترکیه، دیدار حضوری بین ولادیمیر پوتین و ولادیمیر زلنسکی، روسای جمهور روسیه و اوکراین در آینده نزدیک برگزار خواهد شد و مقامات آنکارا امیدوارند که علیرغم برخی مشکلات، در روزهای آینده و شاید با پیشنهاد اردوغان، دو رهبر بتوانند به هم نزدیک شوند.

به گفته وی، ترکیه همچنان هر کاری که لازم باشد، از جمله میانجیگری، را انجام خواهد داد تا وضعیت انسانی در اوکراین که وخامت یافته، بدتر از این نشود و آتش‌بس در اسرع وقت حاصل شود. آکار همچنین تاکید کرد که اردوغان به طور دوره‌ای با همتایان خود از روسیه و اوکراین تماس می‌گیرد و از آنها دعوت می‌کند تا پای میز مذاکره بنشینند.

بلینکن احتمال گنجاندن فدراسیون روسیه در فهرست “حامیان تروریسم” را بعید ندانست

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا شب گذشته اعلام کرد که دولت ایالات متحده به دلیل وضعیت اوکراین در نظر دارد روسیه را به فهرست کشورهای حامی تروریسم اضافه کند.

سناتور لیندسی گراهام روز چهارشنبه، در نشست شنود کمیته تخصیص سنای کنگره آمریکا از بلینکن در خصوص امکان گنجاندن روسیه در این فهرست سئوال کرد و وزیر خارجه پاسخ داد: «ما در حال بررسی این مسئله هستیم. کارشناسان در حال بررسی جزییات و عواقب آن هستند و این احتمال بعید نیست.»

پیش از این، ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، در گفتگوی تلفنی اخیر خود با جو بایدن، از رئیس کاخ سفید درخواست کرده بود تا روسیه را به عنوان کشور حامی تروریسم به رسمیت بشناسد.

نمایندگان دومای روسیه: آمریکا خود بزرگترین حامی تروریسم است

نمایندگان دومای دولتی درباره عواقب به رسمیت شناختن فدراسیون روسیه به عنوان کشور حامی تروریسم به ایالات متحده هشدار دادند.

کمیته امنیت و مبارزه با فساد دومای دولتی صبح امروز، پنجشنبه، در بیانیه‌ای تاکید کرد تصمیم مقامات آمریکایی مبنی بر گنجاندن روسیه در فهرست کشورهای حامی تروریسم، از نگاه مقامات مسکو، اقدام دیگری از سوی ایالات متحده در جهت پایان دادن به گفتگوهای دوجانبه تلقی خواهد شد.

در این بیانیه یادآوری شده، فهرست کشورهای حامی تروریسم در آمریکا تهیه می‌شود، جعلی است، در حالیکه “ایالات متحده خود خاستگاه بوجود آمدن دو مورد از خطرناک ترین سازمان‌های تروریستی بین المللی در تاریخ مدرن جهان است” و در شکل گیری گروه تروریستی داعش و القاعده نقش مستقیم داشته است.

اعتراض به آمریکا در رابطه با ارسال بالگردهای افغانستان به اوکراین

سرویس فدرال همکاری‌های فنی-نظامی روسیه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که تصمیم داوطلبانه مقامات واشنگتن برای ارسال ۱۱ بالگرد “میگ-۱۷” تحویل داده شده به افغانستان برای ارتش اوکراین، به شدت مبانی حقوق بین الملل و مفاد اسناد قرارداد روسیه و آمریکا را نقض کرده است.

در سال ۲۰۱۱ قرارداد بزرگی بین روسیه و ایالات متحده منعقد شد که بر اساس آن بالگردهای میگ-۱۷ روسی تنها در خاک افغانستان قابل استفاده هستند و بدون رضایت مسکو نباید به کشورهای ثالث منتقل شوند.

مقامات سرویس فدرال همکاری‌های فنی-نظامی روسیه معتقدند که این اقدام پنتاگون نشان دهنده ناتوانی آنها در کنترل ارسال تجهیزات هوایی ارائه شده به اوکراین و “تشدید تهدیدات تروریستی در جهان” است.

مسکو خروج روسیه از سازمان جهانی گردشگری را تایید کرد

وزارت امور خارجه روسیه روز چهارشنبه خروج این کشور از سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) را تایید کرد.  این وزارتخانه در بیانیه‌ای یادآور شد که این سازمان بین المللی در واقع در انحصار کشورهای اتحادیه اروپا قرار داشته و از آن تنها برای منافع غربی‌ها استفاده می شود.

در این سند تاکید شده: طرف روسی ادامه کار در سازمان جهانی گردشگری که رهبران آن فعالیت‌های آن را سیاسی کره و آشکارا از تبعیض علیه کشور ما حمایت میکنند، را مصلحت نمی‌داند و به همین دلیل فدراسیون روسیه تصمیم گرفته از سازمان جهانی گردشگری خارج شود.

وزارت خارجه روسیه توضیح داده که در حال حاضر به ابتکار زوراب پالولیکاشویلی، دبیرکل سازمان جهانی گردشگری و با حمایت اتحادیه اروپا، کمپینی برای حذف روسیه از مشارکت در UNWTOدر حال اجراست.

آژانس گردشگری “راس.توریسم” فدراسیون روسیه نیز گزارش داد که ضرر روسیه به دلیل خروج از سازمان جهانی گردشگری از لحاظ اقتصادی صفر است و این سازمان بعید می‌داند که در واقعیت‌های اقتصادی و ژئوپلیتیک کنونی، فدراسیون روسیه بتواند در چارچوب عضویت در UNWTOسود عملی در عرصه گردشگری داشته باشد.البته آژانس “راس.توریسم” برای گفتگو با همه کشورها آمادگی داشته و به همکاری با همتایان خارجی ادامه خواهد داد و استفاده از صنعت توریسم که برای متحد کردن کشورها و مردم و کمک به تفاهم بین مردم طراحی شده باعث تأسف فراوان است.

پیش از آن، استفان دوژاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد نیز ابراز عقیده کرد که تعلیق عضویت روسیه در سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) می تواند سابقه‌ای مضر برای این سازمان ایجاد کند.

اعتراف اوکراین به سازماندهی بیش از ۶۶۰ حمله سایبری علیه روسیه و بلاروس

میخائیل فدوروف، معاون نخست وزیر و وزیر تحولات دیجیتال اوکراین اعلام کرد که این کشور در سازماندهی بیش از ۶۶۰ حمله سایبری علیه شرکت‌ها، بانک‌ها و مؤسسات مختلف در خاک فدراسیون روسیه و بلاروس مشارکت داشته است. به گفته این مقام، وی شخصاً “اولین ارتش سایبری جهان” را ایجاد کرد که در حال حاضر شامل حدود ۳۰۰ هزار متخصص است که روزانه در این زمینه فعالیت دارند.

در اواسط ماه آوریل، وزارت امور خارجه روسیه گزارش داد که گروه های هکرهای سایبری تعداد حملات رایانه‌ای به بخش‌های مالی، تجاری و خدماتی بزرگ روسیه را افزایش داده‌اند. طبق این اطلاعات، مهاجمان اغلب بدون اطلاع شهروندان کشورهای غربی از اطلاعات و وسایل ارتباطی آنها برای چنین حملاتی استفاده می‌کنند.

پایان گزارش/

4.5/5

پیشنهاد سردبیر

پربازدیدها

مشارکت منطقه آزاد اروند در ساخت و تجهیز فضاهای آموزشی
رییس ستاد کل نیروهای مسلح از موزه دفاع مقدس دزفول بازدید کرد
برگزاری یادواره شهید سید جاسم نوری با حضور سردار تنگسیری
صفحه نخست روزنامه‌های یک شنبه ۱۲ تیر ماه
۴ دیپلمات جمهوری آذربایجان ماه گذشته از ایران اخراج شدند
بکارگیری ابزارهای الکترونیکی برای کشف جرایم در خوزستان ضروری است
تشکیل پرونده برای اصناف متخلف دزفول و حمیدیه
تمهیدات ترافیکی برای برگزاری باشکوه ایام محرم در اهواز
مقاله | نقش و رسالت رسانه در تعالی فرهنگ
عارف قزوینی برای سیاوش خواند، آرتین برای دوستانش: "از خون جوانان حرم لاله دمیده"

سرخط اخبار کل

1401120816155231927140884
IMG_20240529_191351_460
10150147_926
9810956_797
1398100314211735219201884
171018274

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *