به گزارش گروه خبری جوانان خوز،محمدامین مکوندی در شورای مهارت استان خوزستان که امروز (۲۴ آبانماه) در ادارهکل آموزش فنی و حرفهای برگزار شد، اظهار کرد: عمده مراجعهکنندگان، جویای کار نیستند بلکه به دنبال استخدام هستند یعنی وقتی فرصت اشتغال پیش میآید، خیلیها متقاعد نمیشوند و حاضر هستند در یک دفتر بنشینند و نگهبانی بدهند، اما کاری با درآمد بالاتر و شأن و جایگاه بالاتر را نپذیرند.
وی افزود: وقتی از استان خوزستان میگوییم از ظرفیتهای نفت، گاز، مرز و آب صحبت میکنیم، اما در عملکرد، استان چهارم از انتها هستیم و در یک شاخص منفی یعنی در بیکاری رتبه چهارم را داریم. اگر چه رویکرد استان خوزستان رو به مثبت شدن و بهبود است و در سه ماهه گذشته، استان دوم از نظر کاهش نرخ بیکاری بودیم یعنی نرخ بیکاری ۵ درصد کاهش پیدا کرده است، اما رتبه تغییری نکرده و نشاندهنده این است که با استانهای دیگر چقدر فاصله داشتیم و باید تلاش بیشتری کنیم.
مدیرکل امور هماهنگی سرمایهگذاری و اشتغال استانداری خوزستان گفت: یکی از مشکلات بیکاری، مهارت است و عمده مراجعهکنندگان برای کار، فاقد مهارت هستند. مشکل دیگر فرهنگ کار است؛ عمده مراجعهکنندگان، جویای کار نیستند بلکه به دنبال استخدام هستند، یعنی وقتی فرصت اشتغال پیش میآید، خیلیها متقاعد نمیشوند و حاضر هستند در یک دفتر بنشینند و نگهبانی بدهند، اما کاری با درآمد بالاتر و شأن و جایگاه بالاتر را نپذیرند.
مکوندی ادامه داد: مطالبهگری باید از طرف دستگاههایی از جمله شرکت شهرکهای صنعتی، صمت، جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی و… باشد. سازمانهایی از جمله سازمان صمت باید به فکر تامین نیروی پروژههای خود باشند. سازمان صنعت و معدن باید خوراک مورد نیاز فنی و حرفهای را تامین کند.
وی گفت: هم چنین دیگر دستگاههای اجرایی باید خوراک نیروی کار را ارائه کنند، زیرا خود میدانند برای پروژهها چه نیروی کاری نیاز دارند و در شش ماه آینده چه پروژههایی افتتاح میشوند و چه نیازی دارند.
مدیرکل امور هماهنگی سرمایه گذاری و اشتغال استانداری خوزستان عنوان کرد: در جلسات شورای مهارت قرار نیست وظیفه و تعهدی برای شرکتها ایجاد شود بلکه نظر فنی و کارشناسی آنها با توجه به اشراف بر موضوعات گرفته میشود.
پایان گزارش/