Language

Language

تولید سالانه یکهزار تن بذر کلزا در خوزستان

۱۰۰ درصد بذر هیبرید بهاره کلزای کشور در خوزستان تولید و نگهداری می‌شود.

به گزارش گروه خبری جوانان خوز، مسئول واحد تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال خوزستان با اشاره به اینکه این استان در تأمین مواد غذایی و امنیت غذایی کشور به ویژه تولید محصولات راهبردی مانند گندم و کلزا از مهمترین استان‌های کشور است گفت: بذر یکی از مهمترین نهاده‌های تولید پایدار کشاورزی، تأمین کننده امنیت غذایی و لازمه تولید با عملکرد مناسب است.

جعفر قاسمی رنجب به اهمیت بذر گندم به عنوان نخستین نهاده در تولید اشاره کرد و افزود : استان خوزستان با داشتن منابع آب و خاک مناسب و استفاده از سایر امکانات و نهاده‌های کشاورزی با همت و تلاش کشاورزان، رتبه نخست تولید دانه و بذور گندم کشور را دارد و با داشتن ۲ مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی اهواز و صفی آباد با سابقه بیش از نیم قرن، یکی از مهمترین استان‌های اقلیم گرم کشور در تأمین بذور پرورشی گندم و جو استان و مناطق هم اقلیم کشور است.

مسئول واحد تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال استان خوزستان ادامه داد: هر ساله برای کاشت محصولاتی مانند گندم و کلزا به همت کشاورزان و شرکت‌های تولید کننده بذر استان، بذور گواهی شده مورد نیاز استان خوزستان با همیاری سازمان جهاد کشاورزی زیر نظر کارشناسان مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال تهیه و تدارک دیده می‌شود.

وی اضافه کرد: استان خوزستان علاوه بر اینکه رتبه نخست کشور در تولید دانه گندم را دارد از رتبه اول کشوری در زمینه تولید بذر گندم و تولید بذر کلزا هیبرید بهاره نیز برخوردار است.

مسئول واحد تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال استان خوزستان گفت: استان خوزستان با تولید سالانه ۵۰ هزار تن بذر گندم، حدود ۱۵ درصد بذر گندم کشور و با تولید یکهزار تن بذر کلزا، ۱۰۰ درصد بذر هیبرید بهاره کشور را برعهده دارد و محصولات تولید شده در انبار‌های شرکت‌ها نگهداری و در سال زراعی جدید پس از فرآوری و بوجاری در اختیار کشاورزان قرار خواهند گرفت.

قاسمی رنجبر با بیان اینکه تولید بذور در طبقات پرورشی توسط کارشناسان و محققین مراکز تحقیقات کشاورزی اهواز و صفی آباد انجام می‌شود، بیان کرد: این بذور تولیدی، دارای ارقام جدید با عملکرد مناسب و مقاوم به بیماری‌ها و مناسب با شرایط آب و هوایی خوزستان هستند که پس از تولید در این مراکز، توسط ۲۲ شرکت توانمند تولید کننده بذر در بخش خصوصی تکثیر و فرآوری و در طبقه گواهی شده در بین کشاورزان توزیع می‌شوند.

وی افزود: مصرف بذر گواهی شده نقش اساسی در افزایش محصولات کشاورزی و غذای روزمره مردم دارد و با استفاده از این بذور گواهی شده توسط کشاورزان، مزارع به علف‌های هرز، جو و بیماری‌ها آلوده نمی‌شوند و کشاورزان به افزایش عملکرد، درآمد مناسب و افزایش تولید دست پیدا خواهند کرد.

مسئول واحد تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال استان خوزستان بیان کرد: در سال جاری نیز با برنامه ریزی‌های وزارتخانه و حمایت‌های سازمان جهادکشاورزی با تلاش شرکت‌های تولید کننده بذر استان، حدود ۵۰ هزارتن بذر گندم در طبقات مختلف تولید و خریداری شد و تاکنون ۹۰ درصد برنامه بذر گندم استان محقق شده است.

وی افزود: از این مقدار تولید، حدود ۸۰۰ تن بذور پرورشی، سه هزار و ۵۰۰ تن بذور مادری و ۴۶ هزارتن بذور گواهی شده است.

پایان گزارش/

4.5/5

پیشنهاد سردبیر

پربازدیدها

پاسخ قوه قضاییه به انتقادات درباره ضعیف بودن لایحه حجاب: لایحه با اجماع ۳ قوه تهیه شده است
شرایط واگذاری زمین ۲۰۰متری به خانواده‌های دارای ۳ فرزند
تکمیل سیستم مانیتورینگ پایش سطح آب سامپ سد مسجدسلیمان
عزم جدی برای به اتمام طرح های مسکن مهر خوزستان تا پایان سال
«واقعه طبس»؛ درسی برای متجاوزان و عبرتی برای متوکلان
بیانیه وزارت خارجه سودان بعد از دیدار علی الصادق و امیرعبداللهیان
فرماندار خرمشهر: تردد انفرادی زائران از مرز شلمچه ممنوع است
بازدید رئیس جمهور از منطقه محروم احمدفداله
تامین ٣٠٠ هزار هکتار زمین برای زراعت چوب در خوزستان
سفر غیرمنتظره "اشتاین مایر" به واشنگتن با محوریت تداوم حمایت‌ها از اوکراین

سرخط اخبار کل

10981326_922
9740155_699
9799181_686
10380417_315
169892747
9773634_519

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *