پایگاه خبری - تحلیلی1400

Language

Language

برچسب‌ها

تاب‌آوری سالمندان برای بهبود کیفیت زندگی سالم

تاب‌آوری مفهومی است که در تحقیقات سالمندشناسی مورد توجه قرار گرفته، زیرا با پیری موفقیت‌آمیز و کیفیت زندگی سالم ارتباط داشته و برای غلبه بر مشکلات مهم است.

به گزارش گروه خبری جوانان‌خوز، کارشناس گروه سالمندان و میانسالان مرکز بهداشت خوزستان گفت: پیشرفت فن‌آوری‌های پزشکی و تغییر رویه پزشکی در زمینه مراقبت‌های پیشگیری، باعث افزایش طول عمر جمعیت سالمندان شده است و با این افزایش جمعیت افراد سالمند، تقاضای بیشتری برای حمایت از آن‌ها جهت ارتقای کیفیت زندگی وجود دارد.

 

نسیم علی‌پور اظهار کرد: سالمند شدن جمعیت، پدیده‌ای رو به افزایش در سراسر دنیا و از جمله ایران است و پیش‌بینی می‌شود در سال ٢٠۵٠ تعداد سالمندان جهان برای اولین بار در طول تاریخ بشر بر تعداد اشخاص جوان پیشی بگیرد.

وی افزود: طبق آمار سازمان بهداشت جهانی تعداد سالمندان کل جهان تا سال ٢٠۵٠ به دو میلیارد نفر خواهد رسید و این میزان در ایران، به ٢۵ میلیون نفر می‌رسد که نسبت به دیگر گروه‌های جمعیتی روند سریع‌تری خواهد داشت.

کارشناس گروه سالمندان و میانسالان مرکز بهداشت خوزستان گفت: پیشرفت فن‌آوری‌های پزشکی و تغییر رویه پزشکی در زمینه مراقبت‌های پیشگیری، باعث افزایش طول عمر جمعیت سالمندان شده است و با این افزایش جمعیت افراد سالمند، تقاضای بیشتری برای حمایت از آن‌ها جهت ارتقای کیفیت زندگی وجود دارد.

وی افزود: تاب‌آوری مفهومی است که در تحقیقات سالمندشناسی مورد توجه قرار گرفته، زیرا با پیری موفقیت‌آمیز و کیفیت زندگی سالم ارتباط داشته و برای غلبه بر مشکلات مهم است.

وی اضافه کرد: انجمن روانشناسی آمریکا، تاب‌آوری را به عنوان فرایند سازگاری موفق در برابر مشکلات، آسیب، فاجعه، تهدید و منابع قابل توجه استرس یا گذر از تجربه‌های دشوار تعریف می‌کند. این تعریف از تاب‌آوری نشان می‌دهد که افراد صرف نظر از زمینه‌های اقتصادی- اجتماعی، تجارب شخصی و محیط اجتماعی، توانایی ایجاد تاب‌آوری را دارند.

کارشناس گروه سالمندان و میانسالان مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به اینکه تاب‌آوری بالا به طور قابل توجهی با نتایج مثبت از جمله پیری موفقیت‌آمیز، افسردگی پایین‌تر و طول عمر بیشتر همراه است، توصیه کرد: با برخی روش‌ها می‌توانیم به تاب‌آوری خود کمک کنیم؛ از جمله اینکه حواس‌مان به سلامت‌مان باشد و خودمراقبتی را فراموش نکنیم. با تقویت حس بخشش در خود از بند کینه‌ها و عقده‌ها رها شویم و از تجربه‌هایمان برای دیگران بگوییم و آن‌ها را با دیگران در میان بگذاریم.

 

وی افزود: سبک زندگی‌مان را سالم کنیم، برای نمونه خوب بخوابیم و خوب بخوریم. در زندگی منظم باشیم و با هدفمندی به لحظه‌هایمان معنا بدهیم.

علی‌پور گفت: به خودمان اجازه تجربه احساسات مختلف را بدهیم و احساسات‌مان را سرکوب نکنیم و در صورت نیاز، برای مدیریت بهتر احساسات‌مان به مشاور و روان‌شناس مراجعه کنیم.

وی بیان کرد: برای حل مشکلات، منتظر ننشینیم و ابتکار عمل را به دست بگیریم و مسائل را حل کنیم. بدانیم به چه حمایت‌ها و پشتیبانی‌هایی در زندگی نیاز داریم و از کمک این پشتیبانان بهره ببریم. روی نکات مثبت هرچیز دست بگذاریم و با مثبت‌اندیشی عاقلانه و واقع‌بینانه روحیه‌مان را بالا ببریم.

پایان گزارش/

4.5/5

پیشنهاد سردبیر

پربازدیدها

ساعت رسمی کشور فردا شب جلو کشیده می‌شود
افزایش تولید محصولات کشاورزی در خوزستان با اجرای فاز دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتاری
بیانیه جبهه پایداری | مبانی معرفتی حقیقت انقلاب اسلامی فراموش شود، به دام مرتجعان خواهیم افتاد
اداره کل هواشناسی خوزستان ۲ اخطار جوی صادر کرد
رشد ۶.۷ برابری اجاره بها در ۸ سال؛ اجاره‌نشین‌ها را چطور می‌شود دوباره خوش‌نشین کرد؟
صدرنشینی تیمهای خوزستان درلیگ برتر واترپلو 
اجرای طرح جامع احیا و توسعه نخیلات در خوزستان
اجرای طرح سه شنبه‌های صرفه جویی در خوزستان
تکمیل طراحی و تحکیم بستر بیمارستان ۳۰۰ تختی ماهشهر
دربی در بی زمینی!

سرخط اخبار کل

1401021816190369025285364
10273542_570
10484722_295
10063471_578
9968452_273
62209853 (1)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *