پایگاه خبری - تحلیلی1400

Language

Language

برچسب‌ها

جوانی جمعیت، موضوع ملی و امنیتی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز : جوانی جمعیت، موضوع ملی و امنیتی است و میزان فرزندآوری مطلوب در هر خانواده اکنون حدود ۱.۵ و شرایطی منفی است.

به گزارش گروه خبری جوانان خوز ، محمد حسین سرمست در همایش حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اظهار کرد: جمعیت یک موضوع ملی است و مشکلی که اکنون با آن مواجه هستیم موضوع ضد ملی و مغایر با حیات کشور و حیات فعال و توانمند کشور است. تعبیری که اکنون در رابطه با مساله جمعیت وجود دارد، تنها پیری یا کاهش جوانی نیست بلکه اصل تعبیر این است که این مساله سیاه‌چاله‌ای برای کشور است و از هر نظر، موضوع ملی و امنیتی است.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: به هر دلیلی که این قضیه در کشور رخ داده است باید شرایطی که موجب حرکت به این سمت و سو شده است، شناسایی و برعکس آن عمل شود.

وی گفت: چند دهه در خصوص کاهش جمعیت و فرزندآوری تبلیغات شد. مسائل اقتصادی، رفاهی و فرهنگی خانواده نیز موجب بروز این پدیده منفی در کشور شده است که باید عوامل آن شناسایی و با ایجاد زمینه مثبت، مشکل رفع شود.

سرمست عنوان کرد: کاهش جمعیت تنها مشکل اجتماعی نیست بلکه معضلات آن از خانواده آغاز می‌شود؛ ابتدا مشکلات عدیده فرهنگی و تربیتی در خانواده‌های تک فرزند یا دو فرزندی ایجاد می‌شود و بعد مشکلات اجتماعی رخ می‌دهد.

وی بیان کرد: فرزندانی که در محیط کم جمعیت بزرگ می‌شوند با چالش‌های متعددی روبه‌رو می‌شوند و یکی از دلایل عدم تمایل به ازدواج، رشد در محیط بدون داشتن توانایی برخورد با خواهر و برادر است. در نتیجه در صورت تشکیل خانواده، زوجین نمی‌توانند با رفتار‌های هم کنار بیایند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: هر چند در خانواده‌های کم جمعیت تعداد نفرات کم می‌شود، اما معضلات آن از خانواده آغاز می‌شود و مشکلات متعدد اجتماعی به بار می‌آورد و در نهایت پیری جمعیت رخ می‌دهد؛ البته پیری جمعیت تنها به دلیل کاهش جمعیت نیست، زیرا افزایش امید به زندگی و افزایش سن به دلیل افزایش سطح بهداشت و سلامت موجب پیری جمعیت نیز شده است.

در کشور‌هایی که به سمت پیری جمعیت رفتند، این اتفاق به تدریج رخ داده و شاید در ۱۰۰ سال این مسیر را طی کردند، اما در ایران پیری جمعیت در دو دهه به وجود آمده و این مساله، منفی است.

وی با بیان اینکه متولیان سلامت نقش مهمی در اصلاح جمعیت دارند و باید شرایط مناسب در این راستا فراهم شود، بیان کرد: در حوزه این دانشگاه تلاش برای افزایش خوابگاه‌های متاهلی، تشویق برای افزایش ازدواج‌های آسان و شرایط مناسب برای فرزندآوری برخی از اقداماتی است که در این راستا در نظر گرفته شده است.

سرمست بیان کرد: میزان فرزندآوری مطلوب در هر خانواده ۲.۵ فرزند است که اکنون حدود ۱.۵ و شرایطی منفی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: امیدواریم این وضعیت که در نهایت کیان و امنیت کشور را به خطر می‌اندازد را مهار کنیم و جامعه‌ای توانمندتر و با نرخ جمعیت مناسب داشته باشم و موقعیت کشور را در سطح جهانی و مطلوب، نگهداری و محیط اجتماعی مناسبی برای زندگی فراهم کنیم.

پایان گزارش/

4.5/5

پیشنهاد سردبیر

پربازدیدها

نیجر: از پیامدهای خروج نظامیان فرانسوی واهمه‌ای نداریم
برداشت گوجه فرنگی در اندیکا
رهبر انقلاب: باید زمینه تربیت و رشد امثال آیت‌الله ناصری فراهم شود
امام خامنه‌ای: با شیوه‌های خلاقانه یاد و مجاهدت شهدا به نسل جوان منتقل شود
ساخت و ساز‌های غیرمجاز زنگ خطری برای منطقه امامزاده عبدالله باغملک
صدور نخستین پروانه دانش بنیان در خوزستان
جزئیات طرح حامیم برای دانشجویان خوزستانی در قم
آشنایی با سبک‌های فرزندپروری؛ شما چگونه والدی هستید؟
مصدوم شدن ۲ نفر بر اثر ریزش ساختمان در رامهرمز
افزایش ۱۸.۶ درصدی تعداد دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان

سرخط اخبار کل

10484321_505
1401061107290928726011834
IMG_20240122_121053_215
1401050813511127125766234
11386963_442
1400102608354184424541224

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *