Language

Language

حفاظت از سایت باستانی کول‌فرح در گرو تقویت سیستم مانیتورینگ

یک دوستدار میراث فرهنگی: برای حفاظت از داشته‌های فرهنگی و تاریخی سایت باستان کول‌فرح باید سیستم مانیتورینگ آن تقویت شود.

به گزارش گروه فرهنگی جوانان خوز، فرامرز خوشاب کول‌فرح را یکی از مهم‌ترین نقش برجسته‌های تاریخی ایران و جهان عنوان کرد و گفت: آثاری که در این محوطه وجود دارد بی‌نظیر است و باید به آسیب‌شناسی و حفاظت از آثار موجود در این سایت باستانی پرداخت.

وی افزود: ساماندهی و احیای مسیر بازدید و دسترسی به این نقش برجسته و بهبود وضعیت مانیتورینگ آن از مهم‌ترین فعالیت‌هایی است که در این محوطه باید صورت بگیرد.

خوشاب با اشاره به این‌که نیروی یگان حفاظت در این مکان حضور دارد، ادامه داد:، اما اقدامات درخور توجهی برای حفاظت صحیح از این اثر باستانی صورت نمی‌گیرد، زیرا افزون بر حفاظت، نگهداری و مستندنگاری این نقش برجسته نیز ضروری است.

این دوستدار میراث فرهنگی اضافه کرد: اگرچه کشف آثار تاریخی نقش مهمی در هویت‌بخشی به شهری مانند ایذه دارد و از اهمیت بسیاری برخوردار است؛ ساماندهی، حفاظت و معرفی آثار تاریخی نیز حایز اهمیت است و سهم بسزایی در انتقال پیام‌های فرهنگی منطقه و حفظ این گنجینه‌های ارزشمند دارد.

وی می‌گوید: برای حفاظت از داشته‌های فرهنگی و تاریخی این محوطه سیستم مانیتورینگ این سایت باستانی هر چه سریع‌تر باید اصلاح شود، زیرا هم‌اکنون وضعیت مانیتورینگ این محوطه باستانی بسیار ضعیف است.

سنگ‌نگاره‌های کول‌فرح یا سنگ‌نگاره‌های کول‌فره (که با نام کتیبه‌های سنگی کول فرح در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است) سنگ‌نگاره‌هایی مربوط به دوره عیلامیان است که در شهرستان ایذه، روستای کول فرح، جای گرفته است. این اثر روز ۱۵ دی ۱۳۱۰ با شماره ثبت ۱۳۳ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

خوشاب با بیان این‌که کول‌فرح یکی از نقش برجسته‌های مطرح جهان است، گفت: این محوطه مضامین گسترده و ظریفی را در حوزه موسیقی، آیین‌ها، وجود نظام فدرالیسم و… دارد. کول‌فرح با وجود این‌که مضامینی با این گستردگی و ظرافت را در خود جای داده متاسفانه از دیرباز تاکنون مغفول مانده و هیچ امکاناتی در آن وجود ندارد.

وی با تصریح این مطلب که اطراف این اثر برجسته نیاز به زیباسازی دارد، افزود: این محوطه از نظر بهداشتی و محوطه‌سازی شرایط مناسبی ندارد.

خوشاب می‌گوید: فراهم کردن زیرساخت‌های گردشگری از جمله مناسب‌سازی تابلو‌های راهنمای گردشگری برای دسترسی به این اثر تاریخی از مباحث مهمی است که باید پیگیری شود.

پایان گزارش/

4.5/5

پیشنهاد سردبیر

پربازدیدها

امام خامنه‌ای:‌ فتح خرمشهر، نماد نجات ملی و تبدیل معادله‌ای تلخ به یک معادله‌ شیرین بود
«رئیسی» در تماس تلفنی «برهم صالح»: آمریکا و رژیم صهیونیستی دلسوز ملت‌های منطقه نیستند
پوستر اربعین 1401 رونمایی شد
جوانان‌خوز | وضعیت خشکسالی در حوضه دز ادامه دارد
هواپیمای فرسوده به جاذبه‌های شهری اهواز اضافه شد
۱۶ اثر به جشنواره تئاتر فتح خرمشهر راه یافت
غرب کارون نیازمند طرح توسعه
فعالیت ۶۷۰۰ مبلغ در اردو‌ها و کاروان‌های راهیان نور
درخواست جمعی از دانشجویان از رئیسی درباره افزایش ظرفیت دندانپزشکی
آبیاری بیش از ۱۲۸ هزار هکتار زمین کشاورزی به شیوه نوین

سرخط اخبار کل

11416561_739
8590504_467
1401060917232281326003824
IMG_۲۰۲۲۰۵۱۵_۲۳۵۴۱۴
169909080
10129249_297

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *