Language

Language

پوشش تحولات اوکراین| اعلام آمادگی زلنسکی بر مذاکره با پوتین تنها درباره توقف جنگ

ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین اعلام کرد که ولادیمیر پوتین تنها شخص تصمیم‌گیرنده در روسیه است، بنابراین او مایل است تنها با وی گفتگو کند و این دیدار هم تنها به‌شرطی امکان‌پذیر است که موضوع "توقف درگیری‌ها" روی میز مذاکره قرار داشته باشد.

به گزارش گروه سیاسی جوانان‌خوز ، “سرگئی لاوروف” وزیر امور خارجه روسیه با تأکید بر اینکه مسکو تنها به خود و کشورهایی که قابلیت اطمینان‌شان را ثابت کرده‌اند تکیه می‌کند، اعلام کرد: دورنمای آتی روابط کاملاً به غربی‌ها بستگی دارد و آنها باید درک کنند که حمله به منافع ملی روسیه بدون مجازات باقی نخواهد ماند.

به‌گفته وی، اگر غرب تمایل خویش برای ازسرگیری مجدد روابط با این کشور را نشان دهد، مسکو به‌طور جدی، این امکان را بررسی خواهد کرد.

لاوروف  شب گذشته در یک سخنرانی گفت: «این کاملاً به کشورهای غربی بستگی دارد، زمانی که آنها از “دیوانگی” خود دست بردارند و تصمیم بگیرند که روسیه وجود دارد و از بین نرفته است و من معتقدم که هر سال هم قوی‌تر خواهد شد. اگر آنها بخواهند پیشنهادی در زمینه ازسرگیری روابط ارائه دهند، ما به‌طور جدی به این فکر خواهیم کرد که آیا به چنین چیزی نیاز داریم یا نه.»

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه ابراز عقیده کرد که این کشور مجبور است تنها به خودش و کشورهایی که قابلیت اطمینان‌شان را ثابت کرده‌اند، تکیه کند، نه به کسانی که “به‌آهنگ غربی‌ها می‌رقصند”.
وی یادآور شد، سرعتی که شرکای غربی با آن در موضع‌گیری “روس‌هراسی (روسوفوبیا) قرار گرفته‌اند شگفت‌انگیز است و حتی برخی از مردم در کشورهای غرب هنوز از تصمیم ممنوعیت تدریس آثار داستایوفسکی و تولستوی در مدارس و تغییر نام خیابان‌ها ناراحت هستند.

سرگئی لاوروف در عین حال تأکید کرد که غرب بالاخره مجبور خواهد شد این واقعیت را بپذیرد و اعتراف کند که حمله مداوم به منافع حیاتی روسیه بدون مجازات باقی نخواهد ماند.

وزیر امور خارجه روسیه همچنین افزود که کشور روسیه باید به‌سمت توسعه بیشتر روابط با شرکای خود در منطقه اورآسیا تکیه کند که قابل اطمینان بودن خود را سال‌هاست ثابت کرده و همواره کنار روسیه بوده و هستند.
به‌گفته وی، روسیه همچنین بر اهمیت دستیابی به استقلال کامل در توسعه صنایع حیاتی کشور واقف است و در این زمینه پیشرفت‌هایی قابل توجه داشته است.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز نَوَدم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

فون در لاین”: پوتین از گرسنگی به عنوان ابزار قدرت استفاده می‌کند

“اورزولا فون در لاین”، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا جلوگیری از صادرات غلات اوکراین توسط کشتی های جنگی روسیه را محکوم کرد. رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا در مجمع جهانی اقتصاد در داووس گفت: این شرم آور است.
وی تاکید کرد که این فقط در مورد محاصره نیست، به گفته وی روسیه سیلوهای غلات در اوکراین را بمباران می کند و صادرات خود را متوقف می کند تا از افزایش قیمت ها به عنوان اهرم فشار استفاده کند. فون در لاین گفت: ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه از گرسنگی به عنوان ابزار قدرت استفاده می کند. ارتش او همچنین غلات و ماشین آلات در اوکراین را مصادره می کند.

لهستان ۶ باتری جدید پاتریوت از آمریکا دریافت می‌کند 

لهستان می خواهد شش باتری جدید پاتریوت برای سیستم های دفاع هوایی خود را از ایالات متحده سفارش دهد. این خبر را  را “ماریوش بلاشاک” وزیر دفاع لهستان اعلام کرد. این سفارش همچنین شامل تامین موشک های دفاعی و آموزش و پشتیبانی لجستیکی است.
دولت لهستان قبلاً دو باتری پاتریوت را در سال ۲۰۱۸ از آمریکا سفارش داده بود. لهستان انتظار دارد تحویل جدید در اواخر سال جاری میلادی انجام شود. سیستم پاتریوت از شرکت آمریکایی ریتون برای مبارزه با هواپیما، موشک های بالستیک تاکتیکی و موشک های کروز استفاده می شود.
پس از حمله روسیه به اوکراین، ایالات متحده به طور موقت دو سیستم را از آلمان به لهستان منتقل کرده بود. اوکراین برای محافظت از حریم هوایی خود در برابر حملات روسیه سامانه های مشابهی را از کشورهای ناتو درخواست کرده بود، اما تحویل آن صورت نگرفت.

اتحادیه اروپا تعرفه گمرکی واردات از اوکراین را لغو می‌کند

اتحادیه اروپا از تعرفه واردات اوکراین به مدت یک سال چشم پوشی می کند. شورای اروپایی در بروکسل اعلام کرد، کشورهای عضو پیشنهاد مربوطه از کمیسیون اتحادیه اروپا در این باره را امضا کردند. پارلمان اروپا کمتر از یک هفته پیش از  آزادسازی تجارت با اوکراین حمایت کرده بود.
لغو موقت عوارض گمرکی واردات از اوکراین توسط اتحادیه اروپا در درجه اول بر محصولات صنعتی اوکراین، میوه ها و سبزیجات و سایر محصولات کشاورزی تأثیر می گذارد. هدف از این اقدام حمایت از صادرات اوکراین به اتحادیه اروپا و بهبود وضعیت تولیدکنندگان در مواجهه با جنگ روسیه است.
“ولادیمیر زلنسکی”، رئیس جمهور اوکراین در پایان ماه آوریل از طرح های اتحادیه اروپا در این باره استقبال کرد. وی گفت که این امر به کشورش اجازه می دهد تا فعالیت اقتصادی و تولید خود را تا حد امکان ادامه دهد. بر اساس آمارهای اتحادیه اروپا، تجارت با اوکراین در سال گذشته به رکورد ۵۲ میلیارد یورو رسید.

لهستان: آلمان باید در ایجاد یک معماری امنیتی-دفاعی اروپا علیه روسیه نقشی پیشرو ایفا کند

“زبیگنیو راو” وزیر امور خارجه لهستان از آنالنا بائربوک همتای آلمانی خود به دلیل سیاست  وی در جنگ اوکراین تمجید کرد. راو در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با بائربوک در برلین گفت: من شجاعت شما را  در سفر به کی یف تحسین می کنم.  وی افزود:  در این راستا یک سیاست بر اساس یک پایه قوی نیاز است. آلمان همواره از حمایت لهستان از چنین سیاستی برخوردار است. این مقام لهستانی افزود:  آلمان باید در ساختن یک معماری امنیتی و دفاعی اروپایی که شامل اوکراین و علیه روسیه است، نقشی پیشرو ایفا کند.

درخواست آلمان از کشورهای تولید کننده نفت و گاز برای افزایش تولید

“اولاف شولتز”، صدراعظم آلمان در گفتگو با “دویچه وله” از همه کشورهای تولیدکننده خواسته است تا تولید نفت و گاز خود را افزایش دهند. شولتز در مورد قیمت بالای انرژی گفت: ما اکنون با همه این کشورهای تولید کننده نفت و گاز در سراسر جهان بحث می کنیم و سعی می کنیم آنها را متقاعد کنیم که ظرفیت خود را افزایش دهند تا این امر به بازار جهانی کمک کند.
وی با اشاره به قیمت سوخت در آینده گفت که شرایط بسیار سختی خواهیم داشت.

کمک ۱۵۰ میلیون یورویی آلمان به اوکراین

آلمان با وام کمکی ۱۵۰ میلیون یورویی از اوکراین حمایت می کند. بر اساس  اعلام گروه بانکی KfW در فرانکفورت، به دستور دولت آلمان بانک توسعه ایالتی KfW روز سه شنبه قرارداد این وام را با وزارت دارایی اوکراین امضا کرد. این یکی دیگر از وام های مالی بدون بند دولت فدرال آلمان برای این کشور مورد حمله روسیه است.
این برنامه کمک های اضطراری اقتصادی اوکراین از طرف آلمان برای تامین نقدینگی دولت اوکراین برای پرداخت هزینه های تامین اجتماعی، حقوق بازنشستگی، حقوق کارکنان مدارس و بیمارستان ها و سفارش های دارو در نظر گرفته شده است.

ترکیه با فنلاند و سوئد درباره عضویت در ناتو گفتگو می‌کند

ترکیه می خواهد روز چهارشنبه با فنلاند و سوئد درباره پذیرش  این دو کشور شمال اروپا در ناتو گفتگو کند. وزارت خارجه ترکیه اعلام کرد که این هیئت ها در آنکارا دیدار خواهند کرد. رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه پیش از این  نسبت به الحاق این دو کشور به ائتلاف نظامی غربی ابراز نگرانی کرده بود.

آلمان از آمادگی برای توقف واردات زغال سنگ از روسیه تا پاییز خبر داد

اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان در سخنانی تاکید کرد که کشورش به اندازه کافی تامین کننده در سراسر جهان دارد تا واردات زغال سنگ روسیه را تا پاییز متوقف کند. شولتز امروز سه‌شنبه پس از دیدار با “ماتملا سیریل رامافوسا” رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی، در پرتوریا ، گفت: این شدنی است زیرا تأمین‌کنندگان فعال زیادی در سراسر جهان وجود دارند که مایل و قادر به فروش زغال‌سنگ خود هستند وآفریقای جنوبی یکی از آنهاست.
شولتز همچنین از تمایل بالا در اتحادیه اروپا به تحریم نفت روسیه سخن گفته و تاکید کرد:  آلمان می تواند این کار را تا پایان سال انجام دهد. شولز گفت، با این حال، برخی دیگر از کشورهای اتحادیه اروپا مشکلات بیشتری در این زمینه دارند.
وی همچنین گفت: برای اینکه بتوان بدون واردات گاز روسیه سر کرد هم باید در زیرساخت های گاز مایع سرمایه گذاری کرد تا بتوان گاز LNG خریداری کرد. این راهی است که بسیاری از کشورها در حال طی کردن آن هستند. شولتز قبلاً اعلام کرده بود که قیمت بالای انرژی در سراسر جهان در اجلاس سران هفت کشور صنعتی پیشرو (G7) در Elmau در اواخر ژوئن، موضوع مهمی خواهد بود.

لهستان آلمان را به نقض تعهدات نظامی در قبال ورشو متهم کرد

“آندری دودا”، رئیس جمهور لهستان، دولت آلمان را به نقض تعهد خود برای تحویل تانک به کشورش متهم کرد. وی در مصاحبه ای در حاشیه مجمع جهانی اقتصاد در داووس، به تعهد برلین برای تحویل تانک به عنوان جایگزین تانک‌هایی که لهستان به اوکراین تحویل داده است، اشاره کرد. دودا خطاب به دولت فدرال آلمان گفت: شما به این وعده عمل نکرده اید و صادقانه بگویم، ما در این باره بسیار دلسرد هستیم.
رئیس جمهور لهستان گفت: ما تعداد زیادی تانک در اختیار اوکراین قرار داده ایم. با انجام این کار، ما پتانسیل نظامی خود را تضعیف کرده ایم و ذخایر نظامی خود را مصرف کرده ایم. به همین دلیل لهستان نیز به حمایت آلمان امیدوار بود.  وی افزود: بخش بزرگی از زرادخانه تانک در نیروهای مسلح لهستان را تانک های لئوپارد آلمانی تشکیل می دهند.
دودا گفت: بنابراین اگر آلمان از ما حمایت می‌کرد، اگر جایگزینی در قبال این اقدام می گرفتیم خیلی خوشحال می‌شدیم.  وی افزود: در واقع، ما چنین قولی را دریافت کردیم و آلمان وعده  داد که این تانک ها را به ما عرضه کند.
لهستان از کشور همسایه خود اوکراین در برابر حمله روسیه با تانک های تی-۷۲ شوروی سابق حمایت می کند. ورشو قبلاً به صراحت اعلام کرده است که از شرکای ناتو از جمله برلین در ازای این کار انتظار غرامت دارد.

مجارستان توافق بر سر تحریم نفت روسیه را بسیار بعید دانست

ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان گفت توافق بر سر تحریم اتحادیه اروپا علیه نفت روسیه در روزهای آتی بسیار بعید است.

افزایش صادرات نفت روسیه در ماه آوریل علی‌رغم تحریم‌ها

بر اساس داده‌های «ژورنال نفت و گاز» علی‌رغم تحریم‌های اعمال‌شده غرب علیه روسیه، صادرات نفت این کشور در ماه گذشته میلادی با تغییر محسوس حجم صادرات از اروپا و آمریکا به هند، افزایش یافت.

وزیر دفاع روسیه: آمریکا در حال تخریب ساختار امنیتی موجود در جهان است

سرگئی شایگو، وزیر دفاع روسیه امروز، سه‌شنبه در نشست شورای وزرای دفاع کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی اعلام کرد که پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به مرزهای فدراسیون روسیه نزدیک شده و این در حالی است که واشنگتن هم خط مشی تخریب ساختار امنیتی که قبلاً عمل می‌کرده را در پیش گرفته است.

شایگو گفت: «نه تنها  ناتو به مرزهای روسیه نزدیک شده و توان رزمی خود را چندین برابر افزایش داده، ایالات متحده نیز به سمت از بین بردن کامل ساختار امنیتی موجود بین‌المللی حرکت کرده و آن را با استقرار سامانه دفاع ضدموشکی و توسعه سامانه‌های موشکی میان‌برد و کوتاه‌تر در سراسر جهان همراه کرده است».

وزیر دفاع روسیه یادآور شد که تلاش‌ها برای وارد کردن اوکراین به پیمان آتلانتیک شمالی تشدید شده، در حالی که خود اوکراین به کشوری متخاصم با روسیه تبدیل شده است.

به گفته وی، کشورهای غربی از اعتراف به حقایق متعدد شکنجه و قتل وحشیانه اسیران جنگی روسی در اوکراین امتناع می ورزد و این در حالی است که بر کسی پنهان نیست که توزیع بی رویه اسلحه در اوکراین منجر به موارد گسترده خشونت، سرقت و غارت شده است.

ژنرال شایگو تاکید کرد: «با وجود تحریم‌ها و کمک‌های گسترده غرب به کی‌یف، عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین تا تکمیل کامل وظایف در این کشور ادامه خواهد داشت.»‎

کرملین هنوز پیشنهاد ایتالیا برای حل بحران اوکراین را ندیده است

دیمیتری پسکوف، سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه امروز، سه‌شنبه در کنفرانسی مطبوعاتی اعلام کرد که مقامات کرملین هنوز پیشنهادهای ایتالیا برای حل و فصل مناقشه در اوکراین را ندیده‌اند، البته در مسکو امیدوارند که این طرح از طریق کانال‌های دیپلماتیک برای بررسی ارائه شود.
پسکوف به خبرنگاران گفت: «ما هنوز آن را ندیده‌ایم. امیدواریم این اسناد از طریق کانال‌های دیپلماتیک به دست ما برسد و بتوانیم با مفاد آن آشنا شویم.»

پیش از این روزنامه لا-ریپوبلیکا (la Repubblica) نوشته بود که وزیر امور خارجه ایتالیا طرحی چهار ماده‌ای برای برقراری صلح در اوکراین را به سازمان ملل متحد ارائه کرده است.

این مواد شامل برقراری آتش‌بس، بی طرفی اوکراین با تضمین‌های بین‌المللی و آغاز روند پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا، تهیه یک توافقنامه دوجانبه بین کی‌یف و مسکو در خصوص مسائل سرزمینی، و امضای یک پیمان امنیتی چندجانبه جدید در اروپا، از جمله با مشارکت روسیه هستند.

مانلیو دی استفانو، معاون وزیر امور خارجه ایتالیا بعداً وجود طرح صلح رم برای مناقشه اوکراین ارائه شده به سازمان ملل را تأیید کرد و گفت که این طرح نیازمند مشارکت کشورها و سازمان‌های مختلف از جمله اتحادیه اروپا و خود سازمان ملل است.

وزیر دفاع روسیه: بیش از ۶ هزار مزدور خارجی در اوکراین فعال هستند

سرگئی شایگو، وزیر دفاع فدراسیون روسیه امروز، سه‌شنبه در نشست شورای وزرای دفاع کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی اعلام کرد که بیش از ۶ هزار مزدور خارجی در اوکراین فعالیت دارند.

شایگو گفت: «مستشاران نظامی و نیروهای تحت خدمت شرکت‌های نظامی خصوصی کشورهای غربی دائماً به اوکراین اعزام می‌شوند و تعداد مزدوران خارجی در این کشور دیگر از  ۶ هزار نفر هم فراتر رفته است».

وی یادآور شد که غرب با ترس از شکست نیروهای اوکراینی “به صورت فوری تهیه تسلیحات مرگبار برای ارتش اوکراین را سازماندهی کرده و به پمپاژ سلاح به کی‌یف ادامه می‌دهند.

وزیر دفاع روسیه تاکید کرد: «نیروهای مسلح روسیه به زیرساخت‌های غیرنظامی اوکراین حمله نمی‌کنند، بلکه تنها به تأسیسات نظامی با استفاده از سلاح‌های با دقت بالا حمله می‌کنند.

علاوه بر این، نیروهای روسیه در حال اعلام رژیم های آتش‌بس محلی و ایجاد کریدورهای بشردوستانه برای خروج ساکنان از مناطق مسکونی در نقاط درگیری هستند.»

شایگو افزود: «البته این اقدامات سرعت حملات را کاهش می‌دهد، ولی این کار به عمد انجام می‌شود تا از تلفات در بین غیرنظامیان جلوگیری شود».‎

مدویدیف: دونباس هرگز به ترکیب اوکراین باز نخواهد گشت

دیمیتری مدویدیف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه ابراز عقیده کرد که که جمهوری‌های خودمختار منطقه دونباس بالاخره درباره سرنوشت خویش تصمیم گرفته‌اند و بار دیگر به ترکیب کشور اوکراین بازنخواهند گشت.

وی امروز در کانال تلگرامی خود نوشت: «حفظ خودمختاری منطقه دونباس در ترکیب اوکراین یک حرف مزخرف آشکار و فرافکنی ارزان قیمت است. تصمیمات در خصوص سرنوشت دونتسک و لوهانسک توسط مردم ساکن این دو جمهوری گرفته شده و آنها دیگر به ترکیب اوکراین برنمی گردند. چنین روندی برای هرکسی که سرنوشت توافقنامه‌های مینسک و قربانی شدن ۸ ساله مردم ساکن این منطقه را به خاطر داشته باشد، غیرقابل قبول است.»

دیمیتری مدویدیف همچنین گفت که طرف اوکراینی ترجیح داده که طرح روسیه درباره حل و فصل اوضاع را بطور کلی فراموش کند و تنها روی جریان ارسال تسلیحات و پول از غرب و جنگ تا پیروزی حساب کند.

این مقام روس نتیجه گیری کرد: «البته، در صورت تغییر در سناریوی عملیات نظامی، مقامات و فرماندهان نظامی اوکراین حتی در پناهگاه‌های زیرزمینی هم نجات پیدا نخواهند کرد. بنابراین، اگر ما ابتکارات مسالمت آمیز ارائه می‌کنیم، مبتنی بر محاسبات هوشیارانه هستند و وضعیت فعلی اموراست. چنین سندی از مدت‌ها قبل توسط روسیه برای بررسی ارائه شده، ولی مقامات کی‌یف آنها را نادیده می‌گیرند.»

اسپانیا: هدف حمله پوتین تنها اوکراین نبوده، بلکه تمام اروپا است

“پدرو سانچز”، نخست وزیر اسپانیا در سخنانی در مجمع اقتصادی داووس تاکید کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه نباید در جنگ خود در اوکراین موفق باشد.

وی تاکید کرد: هدف حمله پوتین تنها اوکراین نیست، بلکه تمام اروپا است. این سوسیالیست روز سه شنبه در سخنرانی خود گفت: اسپانیا بر همبستگی و کمک خود به اوکراین تاکید می کند. این همچنین شامل رهایی اروپا از وابستگی به انرژی روسیه است.

وی افزود: اسپانیا می تواند در اینجا نقش مهمی ایفا کند. این کشور دارای شش پایانه گاز مایع و ظرفیت ذخیره سازی بزرگ است. با این حال، تنها هفت میلیارد متر مکعب گاز طبیعی در سال می تواند از طریق دو خط لوله موجود به فرانسه به شمال منتقل شود.

به گفته وی در درازمدت، اروپا تنها می‌تواند از طریق مدرن سازی خود را در برابر چنین چالش‌هایی مسلح کند و وابستگی‌ها را کاهش دهد. این موضوع در مورد ریزتراشه ها نیز صدق می کند. سانچز گفت که دولت مادرید روز سه شنبه تصمیم گرفت یازده میلیارد یورو در این فناوری مهم سرمایه گذاری کند. هدف از این کار تشویق سازندگان تراشه است. اسپانیا بعد از آلمان دومین تولیدکننده خودرو در اتحادیه اروپا است.‎

دبیرکل ناتو: می‌توانیم به هر تجاوزی فورا پاسخ دهیم

“ینز استولتنبرگ”، دبیرکل ناتو بر اراده و توانایی ائتلاف نظامی غربی برای مقابله با تجاوز روسیه تاکید کرد. استولتنبرگ در مجمع جهانی اقتصادی در داووس گفت: ما می‌توانیم به هر تجاوزی فورا پاسخ دهیم. وی در عین حال تاکید کرد: ما نمی خواهیم درگیری ایجاد کنیم، ما صلح می خواهیم.

وی افزود: ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، خواهان ناتوی کمتری در مرزهای خود بود و برای آن جنگ را برانگیخت. اکنون او ناتو بیشتری را در مرزهای خود دریافت می کند.‎

پاتروشیف: روسیه به دنبال پایان سریع جنگ در اوکراین نیست

نیکولای پاتروشیف، دبیر شورای امنیت روسیه اعلام کرد: «روسیه به دنبال زمان‌بندی و سرعت در یک عملیات نظامی ویژه دونباس نیست، برای اینکه مسئله مهم آن است که نازیسم در اوکراین را به طور کامل ریشه کن کنیم.»

این مقام روس امروز در مصاحبه‌ای  مطبوعاتی تاکید کرد: «ما دنبال تعیین ضرب الاجلی برای پایان عملیات نیستیم. با توجه به وقایع تاریخی، ما باید اطمینان پیدا کنیم که نازیسم بطور صددرصد ریشه کن شود تا چند سال بعد، دوباره سر خود را به شکلی زشت‌تر بلند نکند.»

وی افزود: «کشور ما در سال ۱۹۴۵ برای چنین اهدافی جنگید و اکنون نیز همان اهداف تعیین شده و اوکراین باید از شر نئونازیسم رهایی یابد. در آن زمان انگلیس و ایالات متحده آمریکا در کنار ما بودند. امروز این کشورها موضع دیگری اتخاذ کرده و از نازیسم حمایت کرده و با قلدری، علیه اکثر کشورهای جهان عمل می‌کنند. ولی روسیه اهداف خود را دنبال خواهد کرد.»

فنلاند و سوئد در نشست بعدی ناتو در مادرید شرکت خواهند کرد

فنلاند و سوئد در نشست بعدی ناتو که در اواخر ژوئن برگزار می شود شرکت خواهند کرد. این خبر را پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا در مجمع جهانی اقتصادی در داووس اعلام کرد. نشست سران ناتو از ۲۸ تا ۳۰ ژوئن در مادرید برگزار می شود.‎

حمایت کمیسیون اروپایی از دارایی‌های مسدود شده روسیه برای بازسازی اوکراین

اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، در مجمع جهانی اقتصادی در داووس  از طرح استفاده از بودجه مصادره شده روسیه برای بازسازی اوکراین حمایت کرد.

وی امروز سه‌شنبه در داووس گفت: ما باید برای این کار سنگ تمام بگذاریم و در صورت امکان  از دارایی‌های مسدود شده روسیه استفاده کنیم.  به گفته وی در اینجا مسئله ترمیم آسیب ناشی از خشم ویرانگر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و شکل دادن به آینده اوکراین بر اساس خواست شهروندان آن  مطرح است.

به گفته “فون در لاین”، هدف جامعه جهانی باید شکست روسیه باشد.  وی افزود: اوکراین باید در این جنگ پیروز شود و تجاوز پوتین باید به عنوان یک شکست استراتژیک مشخص شود. ما هر کاری که در توان داریم انجام خواهیم داد تا به اوکراین کمک کنیم تا خود را تثبیت کند و آینده را به دست خود بازگرداند. اوکراین بخشی از خانواده اروپایی است و ما  با لحظه ای حیاتی برای همه دموکراسی ها در جهان روبرو هستیم.‎

وزیر خارجه اوکراین: سلاح کافی برای ضد حمله بزرگ در دونباس نداریم

“دیمیتری کولبا”، وزیر خارجه اوکراین در پیامی توئیتری اعلام کرد که این کشور هنوز سلاح کافی برای یک ضد حمله بزرگ در دونباس ندارد، مانند آنچه ارتش اوکراین در اواخر تابستان برای آزادسازی مناطق اشغالی برنامه ریزی کرده بود.

وی همچنین گفت: تهاجم روسیه در دونباس یک نبرد بی رحمانه است که بزرگترین نبرد در خاک اروپا از زمان جنگ جهانی دوم است.

کولبا تاکید کرد که  سلاح ها و مهمات باید سریعتر به اوکراین تحویل داده شوند.  به گفته وی تمرکز اصلی بر روی پرتابگرهای موشک، توپخانه دوربرد و نفربرهای زرهی باید باشد.‎

دبیر شورای امنیت روسیه: فنلاند و سوئد در ناتو پذیرفته می‌شوند، زیرا واشنگتن چنین می‌خواهد

نیکلای پاتروشیف، دبیر شورای امنیت روسیه امروز، سه‌شنبه در مصاحبه‌ای ابراز عقیده کرد که فنلاند و سوئد به‌رغم مخالفت ترکیه و کرواسی، در پیمان آتلانتیک شمالی پذیرفته خواهند شد، برای اینکه ایالات متحده چنین تصمیمی گرفته است.

وی گفت: «فنلاند به همراه سوئد متقاعد شده‌اند که برای تامین بهتر امنیت خویش باید به ناتو بپیوندد. ترکیه و کرواسی مخالف هستند، ولی من فکر می‌کنم که با وجود این، هلسینکی و استکهلم  در این بلوک پذیرفته خواهند شد، زیرا واشنگتن و بروکسل که تحت کنترل آن قرار دارد، چنین تصمیم گرفته‌اند.»

این مقام روس افزود: «اراده مردم دیگر کشورها مورد توجه آمریکا قرار ندارد، اگرچه، به اعتقاد من، بسیاری از مردم این دو کشور می دانند که یا عضویت در ناتو، آنها به چه ماجراجویی خطرناکی سوق داده می‌شوند.»

به گفته وی، ناتو “یک بلوک نظامی-دفاعی نیست، بلکه یک بلوک نظامی کاملاٌ تهاجمی است” که پیوستن به آن مستلزم انتقال خودکار بخش قابل توجهی از حاکمیت کشورهای عضو به واشنگتن است.

پاتروشیف تاکید کرد که اگر زیرساختار‌های نظامی ناتو در خاک فنلاند و سوئد ایجاد شود، روسیه این موضوع را به‌عنوان یک تهدید مستقیم برای امنیت خود تلقی خواهد کرد و موظف به پاسخگویی خواهد بود.

درخواست اوکراین از متحدان برای حمایت بیشتر از تبادل زندانیان با روسیه

“ولادیمیر زلنسکی”، رئیس‌جمهور اوکراین، از کشورهای متحد درخواست کرده است که از مبادله زندانیان با روسیه حمایت بیشتری کنند. زلنسکی در یک لینک ویدیویی گفت: این مهم است.که فشار سیاسی در هر سطح، از سوی شرکت‌های قدرتمند انجام شود و  از بسته شدن شرکت‌ها، تحریم نفت و…  علیه روسیه انجام شود.

وی تاکید کرد که از طریق این راهکارها همچنین تبادل زندانیان باید ترویج یابد.‎

درخواست مجدد زلنسکی از غرب برای ارائه تسلیحات مدرن

پس از  حدود سه ماه جنگ،  ولادیمیرزلنسکی، رئیس جمهور اوکراین از غرب تسلیحات مدرن ضد موشکی و هواپیماهای جنگی برای دفاع در برابر حملات روسیه را  خواسته است. زلنسکی دوشنبه شب در یک پیام ویدئویی جدید گفت: اگر همه سلاح‌هایی را که می‌خواهیم دریافت می‌کردیم، بسیاری از مردم نمی‌مردند.  وی تاکید کرد که از زمان آغاز جنگ در ۲۴ فوریه، کشور او هدف ۳۰۰۰ حمله هوایی و نزدیک به ۱۵۰۰ حمله موشکی بوده است.  به ادعای وی اکثریت قریب به اتفاق حملات علیه مواضع غیر نظامی بوده است.

زلنسکی گفت: همه شرکای اوکراین موافق هستند که مبارزه کشورش علیه روسیه در خدمت حفاظت از ارزش های مشترک همه کشورهای جهان آزاد است.  وی افزود: به همین دلیل است که کشور او حق کمک تسلیحاتی را دارد.  زلنسکی وضعیت در شرق اوکراین  را همچنان دشوار دانست. اوی انتظار ندارد که روسیه از اراضی اشغالی در منطقه خارکف و سایر مناطق دست بکشد. وی افزود: هفته های آینده جنگ سخت خواهد بود.‎

آلمان: تحریم‌های نفتی علیه روسیه نزدیک است

“رابرت هابک”، وزیر اقتصاد فدرال آلمان تحریم نفتی روسیه را در دسترس ارزیابی کرد.  وی  که معاون صدراعظم آلمان هم است  روز دوشنبه در گفتگویی با زد دی اف  گفت که تنها چند کشور وجود دارند که مشکلات را گزارش می کنند و به ویژه مجارستان این گونه است.

وی افزود: در اینجا می توان ملاحظاتی را در نظر گرفت. اما در مجارستان نیز باید اتفاقاتی بیافتد. هابک افزود: خوب، من فکر می کنم ظرف چند روز ما به موفقیت دست خواهیم یافت.

هابک همچنین اظهار داشت که اتحادیه اروپا و ایالات متحده می خواهند سقفی بر قیمت نفت اعمال کنند. هابک تاکید کرد: بنابراین پوتین در چند هفته گذشته نفت کمتری فروخته و درآمد بیشتری داشته است. به گفته وی  با این حال، این طرح تنها در صورتی کارگر خواهد بود که تعداد زیادی از کشورها در آن شرکت کنند. هابک گفت: کمیسیون اروپا و ایالات متحده روی این پیشنهاد کار می کنند.‎

تلاش انگلیس برای تشکیل ائتلاف حمایت از صادرات غلات اوکراین

بر اساس گزارشی در لندن تایمز، اعزام ناوهای جنگی بریتانیا به دریای سیاه گزینه مورد بحث برای حمایت از روند صادرات غلات از اوکراین است. بریتانیا در این مورد با کشورهای متحد صحبت می کند. بر این اساس یک ائتلاف داوطلبانه  می‌تواند یک راهروی حفاظت‌شده برای اسکورت کشتی‌های تجاری حامل گندم اوکراینی از اودسا ایجاد کند. اودسا آخرین بندر بزرگ دریای سیاه است که هنوز تحت کنترل اوکراین است.

بر این اساس، لیتوانی و سایر کشورهای ناتو هم در حال بررسی مشارکت در چنین ماموریتی هستند. مصر که به صادرات غلات اوکراین وابسته است نیز می تواند بخشی از این  ائتلاف شود. با این حال، مین‌های مستقر در مقابل بندر اودسا ابتدا باید پاکسازی شوند و اوکراین باید به سلاح‌های دوربرد علیه کشتی‌های جنگی روسیه مجهز شود.

به گفته وزیر خارجه لیتوانی، چنین اقدامی خطر گسترش جنگ را به همراه نخواهد داشت. وی گفت: کشتی ها در جنگ شرکت نخواهند کرد.‎

انگلیس از پیشرفت‌های روسیه در شرق اوکراین خبر داد

نهادهای اطلاعاتی انگلیس اعلام کردند که روسیه در حمله خود به شرق اوکراین پیشرفت های محلی داشته است. وزارت دفاع انگلیس صبح روز سه شنبه در یک به روز رسانی اعلام کرد که مسکو شدت فعالیت های خود در دونباس را به میزان قابل توجهی افزایش داده و در تلاش است چندین شهر را در آنجا محاصره کند.

بر این اساس با این حال، این تنها بخشی از ماموریت روسیه برای تحت کنترل درآوردن کل منطقه دونباس است.  در گزارش وزارت دفاع انگلیس آمده است: مقاومت اوکراین قوی است. بر این اساس  اگر خط مقدم در دونباس بیشتر به سمت غرب حرکت کند، احتمالاً مشکلات لجستیکی بیشتری برای روس‌ها ایجاد خواهد کرد.‎

بایدن: تهاجم روسیه به اوکراین تنها مربوط به اروپا نیست

جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در جمع رهبران کشورهای استرالیا، هند و ژاپن اظهار کرد تهاجم روسیه به اوکراین تنها مربوط به اروپا نیست بلکه موضوعی جهانی و مربوط به همه دنیاست.
وی تاکید کرد این جنگ، اهمیت حفظ دستورهای بین‌المللی و جهانی، تمامیت ارضی و حاکمیت کشورها را افزایش داده است.

موافقت ۲۰ کشور با ارسال کمک‌های نظامی بیشتر به اوکراین

«لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا اعلام کرد در جریان یک کنفرانس بین‌المللی درباره چگونگی تامین نیازهای کی‌یف، حدود ۲۰ کشور با ارسال بسته کمک‌های جدید امنیتی به اوکراین، موافقت کردند.

زاخارووا: دکترین جدید سیاست خارجی روسیه در حال تهیه است

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که تهیه یک دکترین جدید در عرصه سیاست خارجی این کشور بسیار فعالانه ادامه دارد و این روند یک کار جمعی است.

وی گفت: «دکترین جدید سیاست خارجی روسیه در حال حاضر در حال تهیه است، این فرآیند بسیار فعال بوده و مانند هر دکترین اصولی دیگری در کشور، حاصل تلاش و کار جمعی – تحلیلی، علمی و کارشناسی دقیق است و اصلاً بدین شکل نیست که به یک باره از بالا پرتاب شده و مورد اجرا گذاشته شود.»‎

اوکراین: روسیه همچنان برای فتح لوهانسک تلاش می‌کند

بر اساس اطلاعات منابع اوکراینی، نیروهای روسیه در دونباس همچنان به دنبال فتح کامل منطقه لوهانسک هستند. ستاد کل ارتش اوکراین صبح سه شنبه اعلام کرد: دشمن از حمله دست نمی کشد. به ویژه، تلاش هایی برای محاصره شهرهای مهم استراتژیک Sieverodonetsk و Lysychansk در حال انجام است.

حدود سه ماه پس از آغاز جنگ، ارتش روسیه عمدتاً بر حملات در شرق کشور همسایه متمرکز شده است. به خصوص پس از سقوط شهر بندری ماریوپل در چند روز پیش، اوکراین اکنون از افزایش حملات روسیه در آنجا بیم دارد.‎

همکاری انگلیس و اوکراین برای یافتن راه‌‌های برای صادرات غلات

انگلیس با اوکراین برای یافتن راه هایی برای صادرات غلات همکاری می کند. “گرن شاپس”، وزیر حمل و نقل بریتانیا در این باره گفت: ما در حال بررسی همه گزینه های ممکن هستیم. راه های مختلفی برای خروج غلات و سایر کالاها از کشور اوکراین وجود دارد.

به گفته این مقام انگلیسی برای جلوگیری از قحطی، یافتن راه حل مهم است. وی هفته گذشته با “الکساندر کوبراکوف”، وزیر زیرساخت اوکراین در این باره صحبت کرد. بنادر اوکراین که اغلب غلات از طریق آنها حمل می شود، توسط نیروهای روسیه مسدود شده‌اند.‎

آمریکا و انگلیس روسیه را به نشر اطلاعات نادرست درباره جنگ اوکراین متهم کردند

ایالات متحده آمریکا و بریتانیا روسیه را به انتشار اطلاعات نادرست آنلاین در مورد جنگ در اوکراین متهم کردند. هم زمان در جلسه شورای امنیت سازمان ملل، آنها ادعاهای روسیه مبنی بر اینکه هدف غرب کنترل همه جریان های اطلاعاتی و تعریف درست و نادرست  از آن ها را رد کردند.

“جیمز روسکو”، معاون سفیر بریتانیا در سازمان ملل متحد، در این نشست که در مورد استفاده از فناوری‌های دیجیتال برای حفظ صلح بود گفت: روسیه حملات سایبری انجام داده و از کارخانه ترول آنلاین برای انتشار اطلاعات نادرست و تحریف افکار عمومی درباره جنگ خود استفاده کرده است.

لیندا توماس-گرینفیلد، سفیر ایالات متحده هم روسیه را به ادامه مسدود کردن، محدود کردن و کاهش دسترسی به اینترنت، سانسور محتوا، انتشار اطلاعات نادرست آنلاین و ارعاب و دستگیری خبرنگارانی که حقیقت جنگ را گزارش می‌کنند، متهم کرد.‎

رئیس دومای روسیه: آمریکا قصد کمک واقعی به اوکراین را ندارد

ویچسلاو والودین، رئیس دومای دولتی روسیه معتقد است که ایالات متحده و شرکای این کشور قصد ندارند به اوکراین کمک واقعی ارائه دهند و از ۴۰ میلیارد دلار اختصاص داده شده توسط آمریکا، تنها ۱۵ درصد آن به طور مستقیم برای اوکراین باقی خواهد ماند.

والودین امروز، سه شنبه در این باره در کانال تلگرامی خود نوشت: «واشنگتن و بروکسل واقعاً به اوکراین کمکی نکرده و مایل نیستند مشکلات این کشور در حوزه اقتصادی و اجتماعی را حل و فصل کنند. آنچه آنها به آن نیاز دارند این است که تا آخرین فرد اوکراینی علیه کشور ما بجنگند.»

به عقیده این مقام پارلمانی روس، این امر به ویژه در قانون تخصیص کمک ۴۰ میلیارد دلار آمریکا به اوکراین که اخیراً توسط جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده امضا شد، نشان داده شده است.

والودین توضیح داد، واقعیت این است که ۳۵ درصد از این مبلغ، صرف تامین مالی نیروهای مسلح خود آمریکا می شود. بیش از ۴۵ درصد آن نیز برنامه ریزی شده که نه برای خود اوکراین، بلکه برای “کشورهایی کمک کننده به آن” هزینه شود. ۴.۸ درصد دیگر این بودجه نیز برای کمک به پناهندگان، از سرگیری فعالیت سفارت ایالات متحده در اوکراین و سایر حمایت‌های دیپلماتیک در نظر گرفته شده است.

رئیس دومای دولتی گفت: «بدین ترتیب، از این مبلغ ۴۰ میلیارد دلار، تنها ۱۵ درصد از مبلغ اختصاص یافته به طور مستقیم برای اوکراین باقی می‌ماند. این در حالی است که خود اوکراینی‌ها باید بعداً کل مبلغ ۴۰ میلیارد دلار بدهی را بپردازند.

وی افزود: «ایالات متحده در حال حاضر می‌گوید که کی‌یف نمی تواند به تنهایی بدهی خود را در آینده تامین کند. به همین دلیل است که آخرین منابع اوکراین، یعنی غلات این کشور هم از آن گرفته می‌شود، همانطور که اکنون شاهد این مسئله هستیم.»

پوتین و زلنسکی در رده‌بندی تأثیرگذارترین افراد مجله تایم قرار گرفتند

ولادیمیر پوتین، رئیس‌‌جمهوری روسیه و ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌‌جمهوری اوکراین، در رده‌بندی سال جاری مجله “تایم” ـ که صبح امروز، سه‌شنبه منتشر شده است ـ از تأثیرگذارترین افراد در گروه «رهبران» کشورهای جهان قرار گرفتند.

یادداشت مربوط به زلنسکی توسط جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده و مطلب مربوط به پوتین توسط آلکسی ناوالنی نوشته شده است.

رتبه‌بندی سال جاری تایم همچنین شامل اسامی رهبران دیگری، از جمله جو بایدن ـ رئیس‌جمهوری آمریکا، اولاف شولتز ـ صدراعظم آلمان، شی جین پینگ ـ رئیس جمهور چین و اورسولا فون درلاین ـ رئیس کمیسیون اروپا می‌شود.

زلنسکی تنها موضوع مذاکرات احتمالی خود با پوتین را نام برد

ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین گفته است که تنها سیاستمدار روسی که او مایل است با وی ملاقات و مذاکره کند، ولادیمیر پوتین، رهبر روسیه است. زلنسکی گفت: «همه چیز توسط شخص رئیس جمهور فدراسیون روسیه تصمیم‌گیری می‌شود. اگر ما بخواهیم درباره توقف این جنگ صحبت کنیم، چنین تصمیمی بدون شخص او نمی‌تواند اتخاذ شود.»

وی در عین حال تأکید کرد: دیدار با پوتین تنها به‌شرطی امکان‌پذیر خواهد بود که در خصوص توقف درگیری‌ها گفتگو شود، بدین ترتیب، تنها با یک فرد در روسیه می‌توان صحبت کرد  و تنها یک سؤال روی میز مذاکره خواهد بود.
زلنسکی همچنین مدعی شد که سازماندهی هرگونه مذاکره با طرف روسی به‌طور فزاینده‌ای دشوار شده است، این در حالی است که مقامات مسکو بارها آمادگی خود برای گفتگو با اوکراین را اعلام کرده‌اند.

اوکراین برای مبادله زندانیان با روسیه «حتی همین فردا» آمادگی دارد

ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین در سخنرانی شب گذشته خود در اجلاس داووس که از طریق ویدئوکنفرانس انجام شد، اعلام کرد که برای مبادله اسرای روسی با اوکراینی “حتی همین فردا” آمادگی دارد. وی گفت: «ما به نظامیان روسی نیازی نداریم، ما فقط به سربازان خود نیاز داریم. ما حتی همین فردا آماده تبادل اسرا هستیم و این مبادله برای ما اهمیت زیادی دارد.»

زلنسکی افزود: «تبادل افراد در زمان حاضر یک مسئله بشردوستانه و یک تصمیم‌گیری سیاسی است که به حمایت بسیاری از کشورها  بستگی دارد و به‌ویژه سازمان ملل، سوئیس و همچنین اسرائیل باید در این مبادله مشارکت داشته باشند. ما باید آنها [اسیران جنگی] را مبادله کنیم».
به‌گفته وی، کشورهای درگیر در این فرآیند باید “از طریق هر اهرمی”، به‌خصوص با توقف تجارت با روسیه و اعمال تحریم نفتی، بر مسکو فشار بیاورند.

زلنسکی “طرح بی” کی‌یف در صورت مرگ خود را فاش کرد

ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین در سخنرانی خویش در اجلاس داووس اعلام کرد که در کی‌یف، آنها در صورت مرگ یکی از رهبران اوکراین، از جمله شخص رئیس جمهور، “طرح بی” را در نظر گرفته‌اند.

زلنسکی با اشاره به اینکه اوکراین یک کشور جمهوری پارلمانی ـ ریاست‌جمهوری است، گفت: «ما از قبل برای چنین وضعیتی آماده بوده‌ایم و تقسیم وظایف بین من، نخست وزیر و رئیس مجلس انجام شده است. ما می‌دانستیم که اگر ضروری شود، باید برای این روند آماده باشیم، به همین دلیل ما کابینه وزرا را به دو قسمت تقسیم کردیم تا کشور در شرایط اضطراری، از آسیب مصون بماند.»

پولیانسکی: تمایل زلنسکی برای دیدار با پوتین فقط یک شعار تبلیغاتی است

دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل صبح امروز اعلام کرد که اظهارات ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین مبنی بر اینکه آماده است تنها با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه برای ادامه روند مذاکرات دیدار کند، تنها یک شعار تبلیغاتی خالص است و نه چیزی بیشتر.

این دیپلمات روس توضیح داد، مذاکرات در بالاترین سطح باید با دقت آماده‌سازی شود، در حالی که دستور کار باید از طرف هر دو طرف مورد توافق قرار بگیرد.
به‌گفته وی، پیشرفت‌های کارشناسی باید قبل از شروع مذاکرات حاصل شود و در غیر این صورت، نیازی به صحبت نیست.

علاوه بر این، پولیانسکی در خصوص تعلیق روند مذاکرات با اوکراین برای رسیدن به توافق صلح نیز گفت: «مذاکرات توسط ما متوقف نشد، تماس‌هایی برای ازسرگیری این روند در حال انجام است، ضمن اینکه انتظار داریم که اوکراینی‌ها به پیشنهاداتی که مدتی پیش ارائه شده بود، پاسخ دهند.»

نماینده روسیه در سازمان ملل: غرب در حال ایجاد یک ارتش سایبری در اوکراین است که تمام جهان را تهدید می‌کند

واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد شب گذشته، دوشنبه، در نشست شورای امنیت درباره صلح و امنیت جهانی هشدار داد که کشورهای غربی در حال پمپاژ اوکراین با سلاح‌های سایبری و ایجاد ارتشی از هکرها هستند که در نهایت تهدیدی برای خود کشورهای غربی و کل جهان خواهد بود.

این دیپلمات روس گفت: «غرب همراه با پمپاژ اوکراین با تسلیحات متعارف نظامی، توزیع کنترل‌نشده سلاح‌های سایبری و روش‌های استفاده از آنها را نیز در اوکراین انجام داده است. مهارت‌های عملی در این زمینه به‌راحتی در اختیار تعداد زیادی از مردم این کشور قرار گرفته و این اقدامی بسیار خطرناک است.»

نبنزیا با اشاره به گفته [ولادیمیر] زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین که بیش از ۳۰۰ هزار “جنگجو” در ارتش سایبری این کشور فعالیت دارد، تأکید کرد: «در نتیجه، یک “ارتش سایبری غیرقابل کنترل” ایجاد شده است که “با توسعه مهارت‌ها در اوکراین، کار به حمله به روسیه متوقف نخواهد شد. هکرهایی که شما بسیج کرده‌اید، در سراسر جهان پخش خواهند شد و تهدیدی برای خود شهروندان کشورهای غربی خواهند بود.»

نماینده روسیه در سخنرانی خود همچنین یادآور شد: اکنون دیگر حتی رسانه‌های غربی نیز مجبور شدند اعتراف کنند که مردم غیرنظامی در شهر بوچا، نه بر اثر جراحات گلوله تفنگ، بلکه بر اثر شلیک گلوله‌های توپ مورد استفاده نیروهای مسلح اوکراین جان باختند.

اردوغان: ترکیه علاقه ندارد در “نمایش” به‌راه‌افتاده درباره اوکراین شرکت داشته باشد

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه روز دوشنبه، پس از نشست کابینه وزیران اعلام کرد که آنکارا قصد ندارد در «نمایش» به‌راه‌افتاده درباره روند اوضاع پیرامون اوکراین شرکت کند. اردوغان گفت: «ما قصد نداریم در این نمایش سهمی داشته باشیم و روابط با روسیه دقیقاً در تمامی عرصه‌ها ادامه دارد.»

وی در عین حال تأکید کرد که طرف ترکیه‌ای هنگام بیان مواضع خود در مورد حق حاکمیت اوکراین بر تمامی مناطق این کشور از  کی‌یف حمایت کامل می‌کند، علاه بر این، به‌گفته اردوغان، آنکارا صادقانه‌ترین تلاش‌ها را برای اجرای آتش‌بس و برقراری صلح در این کشور انجام داده است و در عین حال حفظ روابط سیاسی، اقتصادی و انسانی با روسیه برای ترکیه مهم است و این موضع‌گیری ادامه خواهد یافت.

پنتاگون: خطر کمبود تسلیحات در آمریکا به‌دلیل کمک نظامی به کی‌یف بسیار کم است

ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایالات متحده شب گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی در پنتاگون اعلام کرد که خطر خالی شدن انبارهای تسلیحاتی آمریکایی از وجود سلاح، تجهیزات نظامی و مهمات در نتیجه تحویل گسترده آنها به ارتش اوکراین نسبتاً کم است.

این مقام نظامی آمریکایی در پاسخ به این سؤال که “در ارتباط با انتقال گسترده تسلیحات غربی به کی‌یف، آیا خطر کمبود مهمات، نیروهای مسلح آمریکا را تهدید نمی‌کند؟” گفت: «در زمان حاضر، چنین خطری برای ما نسبتاً کم است. ارتش آمریکا انواع خاصی از تسلیحات را به‌عنوان “سلاح ضروری” دسته‌بندی کرده است و همواره از ذخایر قابل اطمینان آنها اطمینان دارد.»

ژنرال میلی تأکید کرد: «ما در این قبیل امور به‌خوبی عمل می‌کنیم و واشنگتن “به‌درستی” خطرات مربوط به تحویل در مقیاس وسیع سلاح و تجهیزات نظامی به اوکراین را در نظر گرفته است.»

لهستان: برخی کشورهای غربی با وضعیت نامزدی اوکراین در اتحادیه اروپا مخالفند

یاکوب کوموچ، رئیس بخش سیاست بین‌المللی دفتر ریاست‌جمهوری لهستان اعلام کرد که تعدادی از کشورهای غربی از اعطای وضعیت نامزدی به اوکراین برای پیوستن به اتحادیه اروپا جلوگیری می‌کنند، با این حال، وی یادآور شد که تمام کشورهای اروپای مرکزی و شرقی قادر خواهند بود “مقاومت این چند کشور” را در این زمینه بشکنند.

این مقام لهستانی اضافه کرد: «تأکید می‌کنم اعطای وضعیت نامزدی به اوکراین و نه پذیرش آن در اتحادیه اروپا، برای کسی هزینه ندارد و ثروتمندترین کشورهای اروپایی، دلیلی برای نگرانی از این بابت ندارند.»
او همچنین گفت که آندری دودا، رئیس‌جمهوری لهستان در مجمع اقتصادی داووس برای اعطای وضعیت مربوط به اوکراین، اقدامات حمایتی خاصی را انجام خواهد داد.

روز یکشنبه، کلمنت بون، نماینده وزارت امور خارجه فرانسه در امور اروپا، پیشنهاد کرد که الحاق اوکراین به اتحادیه اروپا با در نظر گرفتن الزاماتی که اتحادیه اروپا بر کشورهای متقاضی مشخص می‌کند، ممکن است برای چندین دهه به تعویق بیفتد و روندی بسیار طولانی دارد.

پوتین: اقتصاد روسیه با وجود تحریم‌ها در برابر ضربه وارده ایستادگی کرده است

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در آغاز مذاکرات پنج‌ساعته روز دوشنبه خود با الکساندر لوکاشنکو، همتای بلاروس خود در بندر سوچی که پشت درهای بسته انجام شد، اعلام کرد که اقتصاد روسیه با وجود اعمال تحریم‌های غربی، با عزت مقابل این ضربه، بسیار شایسته ایستادگی می‌کند و همچنان به مسیر توسعه ادامه خواهد داد.

وتین با اشاره به این نکته که “همه شاخص‌های اصلی اقتصاد کلان از وضعیت ثبات اقتصادی روسیه حکایت دارند”، افزود: وضعیت اقتصادی کشور مستلزم تلاش ویژه مقامات روسی است، هرچند در شرایط کنونی کار آسانی نیست ولی در مجموع این تلاش‌ها نتیجه مثبت دارد.

پایان گزارش/

4.5/5

پیشنهاد سردبیر

پربازدیدها

استقبال از نوروز با تلی از خاک
آبرسانی به یک هزار و ۸۳۰ روستای خوزستان
قلعه‌نویی: امیدواریم محرمی مشکل خاصی نداشته باشد
آمریکا در پرونده خانواده شهدای هسته‌ای به پرداخت بیش از ۴ میلیارد دلار محکوم شد
مسئولان استان خوزستان برای رفع مشکلات مردم لباس رزم بپوشند
لزوم صرفه جویی و رعایت نوبت بندی آب از سوی کشاورزان حوضه کرخه
سلامی:شهادت صفی‌الدین اتحاد حول محور فلسطین را تعمیق می‌بخشد
ضرورت توجه به حوزه سلامت در خوزستان
ضرورت تکمیل پروژه‌های ورزشی در خوزستان
قیمت طلا، سکه و ارز در بازار اهواز، ۱۳ خرداد ۱۴۰۲

سرخط اخبار کل

1400090610365028824142854
11081541_640
1402120217045931829438034
8477995_167
1402051613434496128108084
IMG_20241016_103833_433

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *