Language

Language

بین الملل | هراس آمریکا از تغییر نظم جهانی

وزارت خارجه آمریکا در بحبوحه نگرانی‌های غربی‌ها از تغییر نظم جهانی از راه‌اندازی نهادی جدید در این وزارتخانه برای رصد چین و مقابله با این کشور خبر داد.

به گزارش گروه سیاسی جوانان‌خوز، «آنتونی بلینکن»، رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا امروز پنجشنبه (۵ خرداد/ ۲۶ مه) از راه‌اندازی «خانه چین» در درون وزارت خارجه آمریکا خبر داد.

پیش از این رسانه‌های آمریکایی گزارش داده‌اند «خانه چین» قرار است اداره‌ای متشکل از دیپلمات‌ها و کارشناس‌ها برای هماهنگ‌سازی سیاست‌های آمریکا جهت مقابله با چین باشد.

آنتونی بلینکن در جریان سخنرانی روز پنجشنبه خود در دانشگاه «جورج واشنگتن» راه‌اندازی این اداره را اعلام کرد اما مدعی شد که واشنگتن به دنبال آنچه او آن را «جنگ سرد با چین» خواند نیست.

وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا گفت: «وسعت و دامنه چالش‌هایی که جمهوری خلق چین پیش روی ما قرار می‌دهد دیپلماسی آمریکا را به شکلی که قبلاً شاهد آن نبوده‌ایم به محک آزمون خواهد گذاشت.»

بیشتر بخوانید:

وی اضافه کرد: «اینجانب مصمم هستم به عنوان جزئی از برنامه‌ام برای نوسازی [وزارت خارجه آمریکا] ابزارهایی را که دیپلمات‌هایمان برای مقابله با این چالش نیاز دارند در اختیار آنها قرار دهم.»

آنتونی بلینکن، با وجود این ادعا کرد راه‌اندازی این اداره در وزارت خارجه آمریکا با هدف تشدید تنش‌ها با چین صورت نگرفته است. او گفت: «دنبال درگیری یا جنگ سرد جدید با چین نیستیم، بلکه بر عکس هدفمان جلوگیری از هر دوی اینهاست.»

وزیر خارجه آمریکا در بخش دیگری از اظهاراتش از چین به عنوان «جدی‌ترین چالش طولانی‌مدت علیه نظم بین‌المللی» نام برد و گفت آمریکا برای دفاع از منافعش با چین رقابت خواهد کرد.

بلینکن مدعی شد که آمریکا در کنار رقابت با چین به دیپلماسی با چین معتقد است. او گفت: «نمی‌توانیم اجازه دهیم اختلاف‌هایی که ما را از هم دور می‌کنند مانع از آن شوند که ما نتوانیم به اولویت‌هایی رسیدگی کنیم که برای بهزیستی مردممان و دنیا لازم است.»

اظهارات وزیر خارجه آمریکا در حالی بیان شده که به اعتقاد بسیاری از دانشمندان، ایالات متحده دیگر ابرقدرت بی‌رقیبی که بعد از فروپاشی شوروی سابق بود نیست و سال به سال نشانه‌های بیشتری از  کاهش قدرت آمریکا احساس می‌شود. این موضوع حتی در خود آمریکا و در میان شهروندان این کشور هم محسوس است به عنوان مثال، در یک نظرسنجی که در سال ۲۰۲۱ از میان ۱۰۱۹ آمریکایی ۷۹ درصد اذعان کرده بودند که احساس می‌کنند آمریکا در حال فروپاشی است.

در یک گزارش ۹۸ صفحه‌ای که «کمیسیون راهبرد دفاع ملی» آمریکا در سال ۲۰۱۹ منتشر کرد تصریح شده است: «برتری نظامی دیرپای آمریکا از بین رفته و حاشیه خطای راهبردی این کشور به طرز دلهره‌آوری بالا رفته است. تردیدها درباره توانایی آمریکا برای بازداری دشمنان و در صورت لزوم غلبه بر آنها و همچنین پایبندی واشنگتن به تعهداتش جهانی‌اش فزونی گرفته است.»

در این گزارش از «ناکارآمدی‌های سیاسی» و «محدودیت‌های بودجه‌ای» به عنوان عواملی یاد شده‌اند که توانایی دولت ایالات متحده را برای همساز شدن با سرعت بروز تهدیدهای امنیتی محدود کرده‌اند.

همچنین نتایج یک نظرسنجی که بعد از خروج آمریکا از افغانستان منتشر شد نشان داد که اعتماد شهروندان آمریکا به ارتش این کشور به پایین‌ترین سطح رسیده است. این نظرسنجی نشان داد که تنها ۴۵ درصد از آمریکایی‌ها «اعتماد زیادی» به ارتش دارند که این رقم نسبت به ۷۰ درصد در سه سال قبل، نزدیک به ۲۵ درصد کاهش یافته است. ۱۰ درصد دیگر نیز گفتند که اعتماد چندانی به ارتش ندارند.

همچنین شکاف عظیم در توزیع ثروت ( به گونه‌ای که ثروت ۱ درصد جامعه ثروتمند از ۵۰ درصد کل جامعه بیشتر است)  نقش پول‌های فاسد در سیاست آمریکا (مثل لابی‌گری، اعانه‌های انتخاباتی و نقش پول در دستکاری رسانه‌های جریان اصلی)، نژادپرستی سیستماتیک (که نشانه‌های فراوان آن اخیراً به وفور در خشونت پلیس علیه سیاه‌پوستان و بدرفتاری با آسیایی‌تبارها دیده شده) و دوقطبی شدن بی‌سابقه سیاست در آمریکا برخی از مهم‌ترین مشکلات داخلی آمریکا هستند که از افول قدرت این کشور خبر می‌دهند.

پایان گزارش/

4.5/5

پیشنهاد سردبیر

پربازدیدها

انهدام باند فساد اقتصادی سازمان‌یافته ارزاق عمومی در بندر امام خمینی(ره)
نشست شورای معادن به ریاست استاندار خوزستان
معرفی برترین‌های رقابت‌های انتخابی کشتی آزاد خوزستان
آوردگاه تقنین و سیاست گذاری
تلاش های نیروهای عملیات آب در منطقه بهارستان
رصد و پایش اراضی کشاورزی در حمیدیه
دولت | جامعه کارگری خوزستان برای تحقق شعار سال گام بردارد
وخامت حال ۲ نفر از مصدومان حادثه تیراندازی در باغملک
اضافه شدن ظرفیت های درمانی و خدماتی برای زوار اربعین در ایران و عراق
یکهزار کلاس درس در خوزستان نیازمند تامین اعتبار

سرخط اخبار کل

169665842
10127025_496
10947306_859
169924684
1402070418435643328427253
1401062520403552326098564

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *