به گزارش گروه سیاسی جوانانخوز، “ولادیمیر زلنسکی”، رئیسجمهوری اوکراین پیشنهاد مربوط به گفتوگوی تلفنی با ولادیمیر پوتین و رجب طیب اردوغان، رؤسای جمهوری روسیه و ترکیه را بررسی خواهد کرد.
سرگئی نیکیفوروف، دبیر مطبوعاتی زلنسکی شب گذشته، یکشنبه، دراینباره به خبرنگاران گفت: در خصوص مواضع دفتر ریاستجمهوری اوکراین باید بگویم که اگر رئیسجمهوری روسیه موافقت خود را اعلام کند، ما نیز چنین پیشنهادی را بررسی خواهیم کرد.»
وی تأکید کرد که طرف اوکراینی آماده بررسی چنین پیشنهادی برای مذاکره است، علیرغم اینکه این توافقات فقط بین رؤسای جمهور روسیه و ترکیه صورت گرفته است و هیچکس از کییف چیزی نپرسیده است.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین پیشتر تأیید کرد که گفتوگوی تلفنی بین ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه و رجب طیب اردوغان، رئیسجمهوری ترکیه روز دوشنبه ۳۰ ماه مه (۹ خرداد ماه) بدون شرکت ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین در آن، انجام خواهد شد.
اردوغان روز گذشته با اعلام قصدش برای مذاکره تلفنی با همتای روسی خود گفته بود که آنکارا آرزوی پایان هرچه سریعتر درگیریهای نظامی در اوکراین را دارد، ولی متأسفانه رویدادها هر روز بهشکلی منفی در حال رخ دادن هستند،
علاوه بر این، رئیسجمهوری ترکیه تأکید کرد که روند الحاق سوئد و فنلاند به ناتو به پایان مناقشه اوکراین کمکی نخواهد کرد، برای اینکه روسیه را بیشتر نگران میکند.
ولادیمیر زلنسکی پیش از این از آمادگی خود برای مذاکره با ولادیمیر پوتین بدون واسطه خبر داده بود. زلنسکی بارها گفته که برای مذاکره با پوتین آماده است، ولی به این شرط که موضوع مذاکره، توقف درگیریها باشد. بهعقیده وی، موضوع مذاکره با رئیسجمهوری روسیه هر روز سختتر میشود و برخورد منفی در جامعه اوکراین در این رابطه وجود دارد.
در عین حال، بهگفته سخنگوی کرملین، طرف روسی از چنین دیداری امتناع نمیکند، ولی باید شرایط آن از قبل آماده شود، پسکوف افزود که مسکو شرایط خود را تدوین کرده و به طرف اوکراینی تحویل داده، ولی از کییف پاسخی دریافت نکرده است.
ولادیمیر پوتین نیز در اواخر ماه آوریل یادآور شده بود که احتمال تماس مستقیم وی با زلنسکی بر اساس نتایج مذاکرات بین هیئتهای دو کشور تعیین میشود، در حالی که طرف اوکراینی در جریان مذاکرات ناهماهنگی و عدم تمایل خویش برای یافتن راهحلی منطقی برای مسائل را نشان داده است.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به روز نود و ششم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
کشته و زخمی شدن ۲۶ نفر در حمله ارتش اوکراین به شهر دونتسک
ستاد دفاع ارضی دونتسک امروز، دوشنبه اعلام کرد که تعداد کشته شدگان در جریان بمباران شهر دونتسک توسط نیروهای مسلح اوکرایین به شش نفر افزایش یافته و ۲۰ نفر از مردم غیرنظامی نیز در این حمله زخمی شدهاند.
بر اساس این اطلاعات، در نتیجه گلوله باران مرکز شهر دونتسک، دو مدرسه و یک سالن ورزشی نیز هدف قرار گرفته و آسیب دیدند.
به گفته شهردار دونتسک گلوله باران دونتسک، از جمله مدارس این شهر ممکن است با استفاده از سلاحهای سنگین آمریکایی انجام شده باشد.
اتحادیه اروپا واردات نفت از طریق خطوط لوله را از تحریم نفتی علیه روسی مستثنی میکند
بر اساس پیشنویس جدید برای نشست ویژه سران اتحادیه اروپا که امروز (دوشنبه) برگزار می شود، اتحادیه اروپا میخواهد فعلاً عرضه از طریق خط لوله را از تحریم نفتی برنامهریزی شده علیه روسیه مستثنی کند.
در این پیش نویس آمده است که ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا در اسرع وقت به موضوع معافیت موقت نفت خام تحویلی از طریق خطوط لوله خواهند پرداخت. اینکه آیا در نشست ویژه سران اروپایی در بعد از ظهر دوشنبه و سه شنبه موفقیتی در این راستا حاصل خواهد شد هنوز مشخص نیست.
تمهیدات برلین برای پذیرش آسان و سریع منتقدان کرملین
به گزارش روزنامه های آلمانی، وزارت خارجه فدرال آلمان، وزارت کشور فدرال و کمیسر فرهنگ و رسانه دولت فدرال آلمان (BKM) در مورد معیارهایی برای پذیرش منتقدان کرملین از روسیه که به ویژه در معرض خطر هستند، توافق کردند. بر این اساس به گروه های در معرض خطر برای فرار از روسیه مجوز اقامت های طولانی تر و با بروکراسی کم تر ارائه می شود.
بر اساس این گزارش، گروههای افراد در معرض خطر شامل مدافعان حقوق بشر در معرض تهدید آزار و اذیت سیاسی، اعضای اپوزیسیون، کارکنان سازمانهای حقوق بشر و دانشمندان و همچنین روزنامهنگارانی هستند که به طور خاص در معرض خطر هستند.
ادعای انگلیس از تلفات و خسارات سنگین نیروهای روسی در جنگ اوکراین
براساس اطلاعات منابع انگلیسی، روسیه در جنگ خود علیه اوکراین متحمل “تلفات ویرانگر” در بین افسران و نیروهای خود شده است. وزارت دفاع لندن با استناد به یافته های اطلاعاتی سازمان های خود اعلام کرد، فرماندهان تیپ و گردان ها در خط مقدم فعال هستند. این به این دلیل است که آنها شخصاً مسئول موفقیت واحدهای خود هستند.
این وزارتخانه اعلام کرد که این خسارات عواقب متعددی برای نیروهای مسلح روسیه خواهد داشت. به عنوان مثال، گردانهای تازهتشکیل شده احتمالاً به دلیل فقدان مدیران جوان، کارایی کمتری دارند. همچنین این خطر وجود دارد که روند فقدان انضباط و روحیه پایین در ارتش روسیه بدتر شود. بر این اساس همچنین در حال حاضر گزارش های موثقی از شورش های جداگانه وجود دارد.
آلمان تا به حال ۱۴۳ میلیون یورو از داراییهای روسیه را مسدود کرده است
بر اساس گزارش نشریه بیلد آلمان، تقریبا ۱۴۳ میلیون یورو از دارایی های متعلق به الیگارش های روسی در حساب های آلمانی از زمان آغاز حمله روسیه به اوکراین مسدود شده است. روزنامه “بیلد” با استناد به اطلاعات وزارت دارایی فدرال گزارش می دهد که تا ۲۳ ماه می، در مجموع حدود ۱۴۳ میلیون یورو از دارایی های شرکت ها و موسسات روسی بر اساس قوانین اتحادیه اروپا مصادره شده است.
بورل: امروز به توافقی برای تحریم نفت روسیه دست پیدا میکنیم
“جوزف بورل”، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا معتقد است که توافق بر سر تحریم نفتی روسیه در نشست ویژه اتحادیه اروپا که امروز (دوشنبه) برگزار می شود امکان پذیر است. بورل به فرانس اینفو گفت: بعدازظهر یکشنبه و صبح دوشنبه مذاکرات سختی انجام شد. توافق می تواند تا بعدازظهر حاصل شود. به گفته وی این پروژه به دلیل مقاومت مجارستان و غیره شکست نخواهد خورد و در نهایت توافقی حاصل خواهد شد.
بر اساس تصمیمات اتخاذ شده قرار است به مجارستان، اسلواکی و جمهوری چک زمان بیشتری برای تعدیل واردات نفت خود از روسیه داده شود. به گفته محافل اروپایی یک پیشنهاد مصالحه از طرف کمیسیون ارائه شده که بر اساس آن تحریم نفتی فقط باید برای تحویل با کشتی اعمال شود. بنابراین، این سه کشور اروپایی می توانند به واردات نفت روسیه از طریق خط لوله ادامه دهند. گفته می شود این تحریم بخشی از بسته ششم تحریم ها علیه روسیه است. عصر روز یکشنبه همچنان در محافل دیپلماتیک اتحادیه اروپا تردیدهای جدی وجود داشت که توافقی در این باره بتواند در روز دوشنبه حاصل شود.
فایننشال تایمز: انتقال داراییهای روسیه به اوکراین به نفع غرب نیست
روزنامه “فایننشال تایمز” در تحلیلی نوشته است، انتقال احتمالی داراییهای مسدود شده روسیه در اروپا به اوکراین ممکن است برای غرب حتی خطرناک هم باشد.
این روزنامه انگلیسی مینویسد: در حال حاضر اتحادیه اروپا در تلاش است تا مکانیزم مشترکی برای مصادره داراییهای روسیه و انتقال آنها به اوکراین ایجاد کند. فعلاً قوانین کشورهای عضو اجازه چنین اقدامی را نمیدهد. ولی چنین اقداماتی ممکن است منجر به از دست دادن اعتمادی شود که اقتصاد و سیاست جامعه اروپا و آتلانتیک بر آن استوار است، برای اینکه این اقدام اتحادیه اروپا مبنای قانونی نخواهد داشت. علاوه بر این، درخواست انتقال داراییهای مسدود شده روسیه به اوکراین باعث نگرانی شخصی نمایندگان شرکتها و نخبگان مالی غرب شده است.
در این مقاله توضیح داده شده است: اگرچه اکثر در اروپا معتقدند که کمک به اوکراین و مجازات روسیه استدلالهای اخلاقی قدرتمندی هستند، ولی انتقال داراییهای یک کشور به کشور دیگری به هیچ وجه مانند مسدود کردن آنها نیست. بنابراین، اگر کشورهای غربی ساختاری منسجم و شفاف برای این اقدامات ایجاد نکنند، سالها با شکایت قضایی و همچنین از دست دادن اعتبار خویش مواجه خواهند شد.
تأثیر تحریمهای ضدروسی بر ۱۵ هزار شرکت ژاپنی
تحریمهای دولت ژاپن علیه روسیه به دلیل مسائل پیرامون اوکراین ممکن است تا حدودی بر فعالیت ۱۵ هزار شرکت ژاپنی تأثیر منفی بگذارد.
این ارزیابی امروز، دوشنبه توسط روزنامه آساهی (The Asahi) صورت گرفته است. طبق این تحلیل، این مسئله در وهله نخست به دلیل محدودیت در واردات و صادرات از روسیه است. ژاپن که تحریمهایی را علیه فدراسیون روسیه اعمال کرده، بر اساس تجربه قبلی خود در اعمال محدودیتها علیه کره شمالی به دلیل توسعه برنامه موشکی هستهای این کشور هدایت میشود. با این وجود، تأثیر منفی تحریمهای ضدروسی بر شرکتهای ژاپنی به مراتب بیشتر است.
این نشریه یادآور شده که برای ژاپن، یکی از وظایف مهم در حال حاضر بازدارندگی کشور چین است و به دلیل تحریمهای اعمال شده علیه روسیه، مقامات توکیو انتظار دارند که همکاری با غرب را برای مقابله با سیاستهای پکن تقویت کنند.
وزیر خارجه فرانسه برای نخستین بار به کییف سفر میکند
وزارت امور خارجه فرانسه امروز، دوشنبه اعلام کرد که کاترین کولونا، وزیر خارجه این کشور در نخستین سفر کاری خود، عازم کییف شده و قرار است با دیمیتری کولهبا، همتای اوکراینی خود و ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین دیدار و گفتگو کند.
طبق این اطلاعات، کاترین کولونا اولین سفر خود را امروز به اوکراین و شهر کییف انجام خواهد داد و با این سفر میخواهد همبستگی فرانسه با مردم اوکراین و عزم کامل این کشور برای افزایش حمایت خود از اوکراین را هم از نظر مسائل انسان دوستانه و مالی و هم در تامین تجهیزات دفاعی نشان دهد.
وزیر خارجه فرانسه همچنین قرار است از شهر بوچا بازدید کرده و تجهیزات امنیتی ارسال شده توسط پاریس (ماشینهای آتش نشانی و آمبولانس) را به مقامات اوکراینی تحویل دهد.
خانم کولونا از سوی ولادیمیر زلنسکی نیز به حضور پذیرفته خواهد شد.
تردید لاوروف درباره لغو تحریمهای غرب حتی پس از پایان جنگ
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه شب گذشته، یکشنبه، در مصاحبه اختصاصی با شبکه تلویزیونی فرانسوی TF1، ابراز تردید کرد که تحریمهای اعمالشده از سوی کشورهای غربی علیه روسیه که مدت طولانی در حال آمادهسازی بوده، بعید است با پایان درگیریها در اوکراین هم لغو شود.
لاوروف توضیح داد: «سرعت اعمال تحریمها و حجم آنها نشان میدهد که این اقدامات محدودکننده “یکشبه” ساخته و پرداخته نشدهاند، بلکه برای تهیه آنها مدت طولانی زمان صرف شده است و بسیار بعید است که این تحریمها در صورت توقف عملیات ویژه مسکو برای حفاظت از دونباس برداشته شود.»
وزیر خارجه روسیه یادآور شد، بهویژه در آمریکا نظریهای غیررسمی دراینباره وجود دارد که پس از پایان جنگ هم تحریمهای ضدروسی همچنان پابرجا خواهند بود، در عین حال، بهعقیده لاوروف، این تحریمها ارتباط مستقیمی به روند اوضاع اوکراین ندارد، بلکه بهعنوان یک ابزار “چانهزنی” عمل میکنند و در واقع برای بازدارندگی گسترده روسیه تدارک دیده شده است.
نشست سران اتحادیه اروپا درباره اوکراین بهمنظور بررسی امکان تحریم نفتی علیه روسیه
نشست سران فوقالعاده ۲۷ رهبر کشورها و دولتهای اتحادیه اروپا درباره اوکراین که قرار است روزهای دوشنبه و سهشنبه (۳۰ و ۳۱ ماه مه ـ ۹ و ۱۰ خرداد ماه) در بروکسل برگزار شود، احتمالاً اینبار هم نتواند به توافقی در خصوص بسته ششم تحریمها علیه روسیه، از جمله تحریم نفتی این کشور که تقریباً یک ماه است در بروکسل بحثهای بینتیجهای داشته است، دست یابد. این مسئله با توجه به ادامه مخالفت مجارستان و برخی کشورهای دیگر اتحادیه اروپا که تمام نفت خود را از روسیه دریافت میکنند، بسیار بعید است.
در عین حال، همانطور که یک منبع دیپلماتیک اروپایی در آستانه نشست سران بروکسل گفته است، کشورهای اتحادیه اروپا که آماده حمایت از تحریمها هستند، بهویژه لهستان، با امتیازدهی بیش از حد به بوداپست مخالف هستند، زیرا میترسند که منابع انرژی ارزانتر روسیه میتواند اقتصاد مجارستان را با مزایای رقابتی “بیش از حدی” مواجه سازد.
موضوع جداگانه در این نشست، بحث درباره امکانات قانونی لازم برای مصادره داراییهای مسدودشده روسیه خواهد بود. رهبران کشورهای اروپایی همچنین قصد دارند در خصوص امکان تخصیص یک برنامه وام ۹ میلیارد یورویی به اوکراین به توافق برسند که منابع مالی برای تأمین آن باید مشخص شود.
بر اساس برنامه رسمی این نشست، رهبران اتحادیه اروپا از طریق ویدئوکنفرانس سخنرانی ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین را هم خواهند شنید و ارائه کمکهای مالی و نظامی بیشتر به اوکراین و همچنین کمک به سازماندهی صادرات غلات این کشور را بررسی خواهند کرد.
در دومین روز نشست، در روز سهشنبه، رهبران اتحادیه اروپا در خصوص پیامدهای بحران اوکراین برای اتحادیه اروپا و جهان بهطور کلی در زمینههای انرژی، تأمین غذا و امنیت بحث و تبادل نظر خواهند کرد. مسائل مربوط به اعطای وضعیت نامزدی عضویت در اتحادیه اروپا به اوکراین در این نشست مورد بررسی قرار نخواهد گرفت و بحث دراینباره برای یک ماه بعد در نشست سران اتحادیه اروپا در ماه ژوئن برنامهریزی شده است.
لاوروف شایعات مربوط به وضعیت بد سلامتی پوتین را رد کرد
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی فرانسوی TF1، انتشار اطلاعاتی در رابطه با وضعیت بد سلامتی ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه را تکذیب کرد.
لاوروف یادآور شد که با توجه به شرکت پوتین در رویدادهای مختلف سیاسی و اجتماعی، مردم هر روز این فرصت را دارند که ببینند رهبر روسیه چگونه ظاهر میشود و وضعیت جسمانی او چگونه است. وی گفت: «رئیس جمهور ولادیمیر پوتین هر روز در انظار عمومی ظاهر میشود، میتوانید او را روی صفحه تلویزیونی ببینید، سخنان او را بخوانید و گوش دهید. فکر نمیکنم افراد عاقل بتوانند در این شخص نشانههایی از هر نوعی بیماری یا مشکل جسمانی ببینند.»
وزیر خارجه روسیه افزود: چنین شایعاتی باید روی وجدان کسانی سنگینی کند که از روی عمد چنین اطلاعاتی را منتشر میکنند.
در تمام مدت آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین، رسانههای خارجی بهطور مرتب شایعاتی را در خصوص بیماری جدی ولادیمیر پوتین منتشر کردهاند، این در حالی است که رئیسجمهوری روسیه بهطور منظم جلسات بررسی اوضاع داخلی و خارجی روسیه را برگزار میکند و حتی شخصاً در رژه روز پیروزی در میدان سرخ شرکت کرده میان مردم به راهپیمایی پرداخت.
آزادسازی منطقه دونباس اولویت اصلی روسیه در اوکراین است
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه شب گذشته در مصاحبه با شبکه تلویزیونی فرانسوی TF1اعلام کرد: «آزادسازی دونباس و مناطق دونتسک و لوهانسک که توسط فدراسیون روسیه بهعنوان کشورهای مستقل بهرسمیت شناخته شدهاند، یک اولویت مطلق و بیقیدوشرط در جریان عملیات ویژه روسیه در اوکراین است.»
رئیس وزارت خارجه روسیه افزود: «ساکنان بقیه مناطق اوکراین که عملیات نظامی در آنجا در حال انجام است، باید خودشان تصمیم بگیرند که در چه محیطی به زندگی خود ادامه دهند: در محیطی که ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، با ممنوعیت آموزش، منابع رسانهای، فرهنگ روسی و همچنین استفاده از زبان روسی در زندگی رومره ایجاد کرده است، یا در محیطی دیگر، جایی که آنها بتوانند فرزندان خود را آنطور که خود مایل هستند بزرگ کنند و نه طبق نظر زلنسکی و تیمش.»
لاوروف تأکید کرد که وظایف نیروهای نظامی روسیه “پسراندن ارتش اوکراین” و “گردانهای ملیگرا” از مناطق دونتسک و لوهانسک است.
وزیر امور خارجه روسیه در این مصاحبه همچنین ابراز تأسف کرد که فرانسه نقش مهمی در تحریک تمایلات ناسیونالیسم و نئونازیسم اوکراینی ایفا میکند. بهگفته وی، پاریس بهطور فعال کییف را تأمین تسلیحاتی کرده و همچنین “خواهان ادامه جنگ تا پیروزی اوکراین” و “شکست روسیه” است.
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه همچنین یادآور شد که غرب سالها در برابر درخواستهای روسیه برای وادار کردن اوکراین به انجام تعهدات خویش در چارچوب کنوانسیونهای بینالمللی ناشنوا بوده است، ولی با وجود این، طرف روسی از گفتوگو با اروپا امتناع نورزیده است و صرفاً بر اساس قضاوت خود درباره مسائل تصمیمگیری خواهد کرد.
سرگئی لاوروف افزود: آلمان و فرانسه هرگز به گفتگوی مستقیم بین مقامات کییف و جمهوریهای مردمی در منطقه دونباس کمک نکردند، برای هشت سال طولانی دولت اوکراین به کشتار غیرنظامیان در این منطقه ادامه داد و تمام اروپا سکوت کرد و به روسیه گفتند که “اگر اوکراینیها نمیخواهند به توافقات مینسک عمل کنند، پس مسکو باید آنها را انجام دهد.”
وی در عین حال یادآور شد که روسیه پیش از این جمهوریهای مردمی دونتسک و لوهانسک را متقاعد کرده بود که در صورت پایبندی کییف به توافقنامههای مینسک، از حق حاکمیت اعلامشده خود صرفنظر کنند و در این صورت وضعیت فعلی اصلاً بهوجود نیامده بود.
نخستین سفر زلنسکی به منطقه خارکف از ابتدای جنگ
ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین روز یکشنبه در سفری اعلامنشده از منطقه خارکف و شهر خارکف بازدید کرد و در آنجا با نیروهای نظامی اوکراینی دیدار و گفتگو کرد. این نخستین سفر زلنسکی به این منطقه، از زمان آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین است.
زلنسکی بعد از بازدید خود از منطقه، رومن دودین، رئیس سرویس امنیت اوکراین در منطقه خارکف را از سمت خویش برکنار کرد. رئیسجمهوری اوکراین درباره علت تصمیم خود توضیح داد: ارتش، پلیس، شهردار و اداره منطقهای خارکف همگی در تلاش برای پیروزی در رویارویی با روسیه هستند و در چنین شرایطی رئیس سرویس امنیت خارکف “فقط به شخص خود فکر میکند” و این مسئله قابل قبول نیست.
مذاکرات تلفنی پوتین و رئیسجمهوری صربستان درباره اوکراین و روابط دوجانبه
دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین شب گذشته اعلام کرد که ولادیمیر پوتین و الکساندر ووچیچ، رؤسای جمهوری روسیه و صربستان در جریان مذاکراتی تلفنی درباره وضعیت اوکراین و تحولات پیرامون آن گفتگو کردند. طبق این اطلاعات، طرفین در خصوص برخی موضوعات بینالمللی، از جمله رویدادهای مربوط به کوزوو نیز تبادل نظر کردند.
کرملین یادآور شد که رؤسای جمهوری روسیه و صربستان قصد متقابل خود برای تقویت مداوم مشارکت راهبردی بین دو کشور بر اساس روابط مرسوم نزدیک بین روسیه و صربستان را تأیید کردند. رؤسای جمهور همچنین در خصوص ادامه ارسال گاز طبیعی روسیه به صربستان توافق کردند.
پیش از این، رئیسجمهوری صربستان اعلام کرده بود که سه عامل برای بلگراد مهم است؛ حجم عرضه گاز، قیمت و قابلیت اطمینان عرضه آن. ووچیچ ابراز اطمینان کرد که پس از گفتگو با ولادیمیر پوتین، صربستان، مانند گذشته، “بهایی منصفانه” برای گاز عرضهشده از سوی روسیه در حجم مورد نیاز این کشور دریافت خواهد کرد.
سفیر روسیه در انگلیس: ما از ابتدا هیچ برنامهای برای تصرف کییف نداشتیم
آندری کلین، سفیر روسیه در انگلستان روز گذشته، یکشنبه، در مصاحبه با شبکه بی.بی.سی. اعلام کرد که رهبران روسیه از ابتدا هم هیچ هدفی برای تصرف یا اشغال شهر کییف، پایتخت اوکراین در جریان عملیات ویژه برای حفاظت از دونباس تعیین نکرده بودند.
کلین گفت: «هیچ یک از رهبران ما، نه رئیس جمهور و نه مقامات وزارت دفاع روسیه، هرگز نگفتند که قصد تصرف کییف را دارند و چنین ادعایی صحت ندارد.»
سفیر روسیه همچنین افزود که مسکو تعداد نیروهای روسیه در اوکراین را افزایش نخواهد داد، برای اینکه تعداد نیروها برای مقابله با وضعیت موجود کافی است و آنها بهخوبی به وظایف خود عمل میکنند.
از زمان آغاز جنگ، مقامات مسکو بارها تأکید کردند که هیچ برنامهای برای اشغال اوکراین وجود ندارند و حملات تنها به زیرساختارهای نظامی نیروهای مسلح اوکراین انجام میشود تا این کشور غیرنظامی شود و دیگر تهدیدی برای روسیه نباشد.
پایان گزارش/