Language

Language

قربانیانی که زیر آواره مانده‌اند؛ کمک‌های جهانی چه زمانی به افغانستان خواهد رسید؟

گزارش‌های رسیده از مناطق زلزله‌زده شرق افغانستان حاکی است که اجساد شماری از جانباختگان این حادثه، به دلیل نبود خدمات امداد رسانی، همچنان زیر آوار مانده است.

به گزارش گروه خبری جوانان‌خوز، به دلیل نبود امکانات فنی و نیروی انسانی لازم، اجساد برخی از قربانیان زلزله هنوز در زیر آوار منازل تخریب‌شده در استان‌های شرقی افغانستان  باقی مانده است.

درحالی‌که ۴۸ ساعت از زلزله سهمگین بامداد چهارشنبه در سه استان شرقی افغانستان می‌گذرد، هنوز حجم دقیق خسارت‌ها به ویژه آمار روشنی از کشته‌شدگان این رویداد در دسترس نیست؛ آمار کشته‌شدگان تا کنون بین ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ نفر اعلام شده است.

امداد رسانی به مصدومان و بیرون آوردن اجساد کشته‌شدگان از زیر آوار منازل نیز تا کنون روند خوبی را سپری نمی‌کند و مردم مصیبت‌زده منطقه، مبهوت آنچه بر آنان گذشته است، سعی در بیرون آوردن اجساد نزدیکان خود از زیر آوارها و به خاکسپاری‌شان دارند.

قربانیانی که زیر آواره مانده‌اند؛ کمک‌های جهانی چه زمانی به افغانستان خواهد رسید؟

گزارش‌های میدانی حاکی از آن است که تا کنون تنها کمک‌های بشر دوستانه چند کشور از جمله جمهوری اسلامی ایران، به مناطق زلزله‌زده رسیده است. شواهد میدانی بیانگر این واقعیت است که برخی از اعلام آمادگی‌ها برای کمک به مردم زلزله‌زده فقط در حد لفاظی باقی مانده است.

شماری از سران کشورهای جهان و سازمان‌های بین‌المللی با ابراز همدردی با مردم افغانستان، گفته‌اند که در حال بررسی گزینه‌های کمک به آسیب‌دیدگان زمین‌لرزه در پکتیکا و خوست هستند!

آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل با انتشار بیانیه‌ای گفت که این سازمان در افغانستان کاملاً بسیج شده است. او افزوده که روی جامعه بین‌المللی برای کمک به خانواده‌های آسیب‌دیده در افغانستان حساب می‌کند.

کمیسنری عالی پناهندگان سازمان ملل نیز می‌گوید که کارکنان خود را به مناطق آسیب‌دیده اعزام کرده است.

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا نیز گفته است که «ما برای همه جان‌های از دست‌رفته و سختی‌هایی که افغان‌ها با آن مواجه هستند، غمگین هستیم. ایالات متحده با شرکای بشردوست خود برای اعزام تیم‌های طبی برای کمک به آسیب‌دیدگان کار می‌کند».

ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفته که واشنگتن در حال بررسی و رایزنی با شرکای بین‌المللی برای یافتن راه‌های کمک به زلزله‌زدگان در ولایات خوست و پکتیکاست.

وزرای خارجه ناروی و آلمان نیز از اهمیت کمک‌های بشردوستانه به افغانستان گفته‌اند.

آژانس‌های سازمان ملل متحد تلاش دارند تا پناهگاه‌های اضطراری، دوا و غذا به آسیب‌دیدگان زلزله در پکتیکا و خوست فراهم کنند.

از سوی دیگر «رامز ال اکبروف»، هماهنگ‌کننده کمک‌های بشری سازمان ملل در افغانستان به بی‌بی‌سی گفته، باوجودی که معافیت‌های کافی برای ارسال کمک‌های اضطراری وضع شده است، اما بازسازی مناطق آسیب‌دیده در دراز مدت بدلیل تحریم‌های جهانی بر افغانستان، پیچیده و دشوار خواهد بود.

این گفتگوها و اظهارات نظرها در حالی صورت می‌گیرد که مشاهدات میدانی از نیاز فوری آسیب‌دیدگان به امدادرسانی انسانی برای بیرون‌آوردن اجساد کشته‌شدگانی که زیرآوار منازل تخریب‌شده، باقی مانده‌اند، خبر می‌دهد.

به بیان دیگر، ضرورت لحظه‌ای مناطق زلزله‌زده شرق افغانستان، رسیدن فوری کمک‌های بشردوستانه است که بتواند مانعی برای افزایش تلفات شود نه حرّافی و وعده‌هایی برای زمان‌های از دست رفته.

جمهوری اسلامی تا کنون سه محموله کمک بشردوستانه به مناطق زلزله‌زده افغانستان ارسال کرده است و رئیس جمهور نیز از آمادگی برای کمک به مردم مصیبت‌زده این کشور خبر داده است.

پایان گزارش/

4.5/5

پیشنهاد سردبیر

پربازدیدها

قواعد نانوشته جنگ اوکراین
پوشش تحولات اوکراین| پنتاگون: اعزام نیرو به فنلاند و سوئد بعید نیست
تشییع پیکر پاک مادر شهیدان سوداگر در دزفول
مجلس | مصوبه مجلس درباره امکان ارائه گزارش از تصمیمات غیرقانونی مسئولان به دیوان عدالت اداری
فرماندار اهواز : مشکل تعدادی از کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران رفع شد.
پیشنهاد حضور ایران در بازار بیمه اتکایی حوزه اوراسیا بعد از بحران اوکراین
حفاری و تکمیل ۱۹۵ حلقه چاه نفت و گاز در مناطق خشکی و دریایی
مسئولیت سیاسی و اجتماعی روحانی بودن
چند نکته درباره عضویت ایران در شورای سران حکام مخابرات
رونمایی کتاب پل بند شادروان پلی به بلندای تاریخ

سرخط اخبار کل

10135888_695
1402070406182754628419784
11474272_891
140101291202127325156434
11125111_494
1401061517095497326044174

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *