به گزارش گروه سیاسی جوانانخوز، روزنامه چینی “گلوبال تایمز” امروز شنبه در تحلیلی نوشته است: واشنگتن به عمد اتحادیه اروپا را تحریک میکند تا تمامی تحریمهای ضدروسی را اعمال کند و بدین ترتیب، ایالات متحده در تلاش است تا آسیب خود از اعمال تحریمهای قبلی کاهش داده و حداقل آنها را افزایش ندهد.
به عقیده کارشناسان، با تشدید فشار تحریمها، واشنگتن که کمتر از اروپا به انرژی و تجارت با روسیه وابسته است، آسیب کمتری خواهد دید، چرا که اتحادیه اروپا که پیش از این در بخشهای صنعتی و انرژی با مسکو همکاری نزدیکی داشته، اکنون جدیترین پیامدهایی را تجربه میکند که بر تولید و زندگی مردم عادی تأثیر گذاشته است.
ضمن اینکه محدودیتهای اعمال شده علیه مسکو، از آنجایی که برخی کشورهای اروپایی وابستگی بیشتری به روابط اقتصادی با روسیه دارند، بین کشورهای غربی اختلاف نظر بوجود آورده: آن دسته که وابستگی کمتری دارند، بر گنجاندن اقدامات مضاعف علیه انرژی روسیه در بستههای تحریمی جدید اصرار دارند. در مقابل، نمایندگان دیگر کشورهای اتحادیه اروپا تاکید دارند که چنین گزینهای به خود اروپا آسیب بیشتری میرساند. همه اینها به این واقعیت منجر می شود که اتحادیه اروپا هنگام انتخاب اقدامات جدید تاثیرگذاری بر مسکو، گزینههای نمادین را پذیرفته و حتی برخی از محدودیت های قبلی را کنار بگذارد.
اکنون توافق در خصوص دور هفتم تحریمها علیه روسیه با هدف ادامه فشار بیشتر بر مسکو در حال دست یابی است. البته به عقیده تحلیلگران، چنین فشاری و همچنین ادامه کمک مالی و نظامی به اوکراین نمیتواند متوقف شود، و حتی مهم نیست که چه نوع تحریمی وجود داشته باشد.
این روزنامه در پایان یادآور شده، در نتیجه ادامه تحریمهای غرب علیه روسیه وظایف اصلی خود را انجام نداده و قبل از هر چیز به کشورهای اتحادیه اروپا آسیب میرساند که شروع به تفکر در این باره کردهاند که آیا ایالات متحده با اروپاییها صادق است یا آنها را فریب میدهد.
روز جمعه آژانس خبری بلومبرگ به نقل از منابع آگاه خود گزارش داد کمیسیون اروپا دوشنبه این هفته هفتمین بسته تحریمی علیه روسیه را تصویب خواهد کرد. بسته جدید تحریمها ممنوعیت واردات طلا از روسیه و همچنین تعدیل اقدامات محدودکننده موجود در بستههای قبلی اتحادیه اروپا را تنظیم میکند. تغییرات خاصی نیز در تحریمها اعمال خواهد شد تا بر صادرات مواد غذایی و غلات از روسیه تأثیر منفی نگذارد.
ضمن اینکه به گفته نخست وزیر جمهوری چک، بسته جدید تحریمهای ضدروسی شامل محدودیت در عرضه گاز نخواهد بود، برای اینکه، اعمال محدودیت در انرژی در این مرحله برای کشورهای اروپایی مشکل ساز است.
طبق گزارش بلومبرگ، علاوه بر این اتحادیه اروپا قصد دارد حدود ۵۰ شخصیت حقیقی و حقوقی دیگر از روسیه را در بسته هفتم تحریمهای خود بگنجاند.
این در حالی است که دنیس مانتوروف، وزیر صنعت و تجارت و معاون نخست وزیر فدراسیون روسیه شب گذشته ابراز اطمینان کرد که این کشور تمامی منابع لازم برای مقابله با تحریمهای غرب را در اختیار دارد. وی همچنین از تهیه فهرستی از صنایع خبر داد که قرار است برای آنها اقدامات ضدتحریمی در نظر گرفته شود.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به روز صد و چهل و سوم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
لندن روسیه را مسئول مرگ مزدور انگلیسی در دونتسک میداند
لیز تراس، وزیر خارجه انگلستان اعلام کرد که روسیه مسئول کشته شدن پل اوری، مزدور انگلیسی در منطقه دونتسک است.
تراس گفت: «من از خبر مرگ پل اوری، امدادگر بریتانیایی در زمان اسارتش شوکه شدهام. این تبعه انگلیسی هنگام انجام کارهای انسان دوستانه در اوکراین دستگیر شده بود.»
به گفته وی، مقامات لندن در رابطه با مرگ پل اوری شهروند انگلیسی از مقامات روسیه توضیح خواهد خواست.
پیش از این مقامات محلی در دونتسک خبر مرگ پل اوری که در اسارت نیروهای مردمی این منطقه بود را اعلام کرده و یادآور شدند که این مزدور انگلیسی به دلیل بیماری مزمن و استرس درگذشت. آنها اطمینان دادند که به این زندانی کمکهای پزشکی لازم ارائه شده است.
وزیر خارجه ایتالیا توقف ارسال تسلیحات به اوکراین را ممکن دانست
لوئیجی دی مایو، وزیر امور خارجه ایتالیا ابراز تردید کرده است که بحران سیاسی در این کشور امکان ادامه ارسال تسلیحات نظامی به اوکراین را فراهم کند.
وزیر خارجه ایتالیا امروز، شنبه در مصاحبه با نشریه پولیتیکو در بروکسل گفت: «اکنون من شک دارم که بتوانیم به ارسال سلاح به اوکراین ادامه دهیم. این یکی از مشکلات جدی است. فکر میکنم، اکنون روسها جشن میگیرند که یک دولت غربی دیگر دچار بحران سیاسی شده و در حال سقوط است.»
ماریو دراگی، نخست وزیر ایتالیا روز گذشته اعلام کرد که استعفا خواهد داد، ولی سرجیو ماتارلا، رئیس جمهور درخواست او را نپذیرفت.
دستور وزیر دفاع روسیه درباره تشدید اقدامات برای جلوگیری از کشته شدن غیرنظامیان
به گزارش دفتر مطبوعاتی وزارت دفاع روسیه، سرگئی شایگو، وزیر دفاع به نیروهای مسلح این کشور دستور داد تا عملیات نظامی ویژه را در تمامی جهات گسترش دهند تا احتمال حملات ارتش اوکراین به غیرنظامیان ساکن دونباس و دیگر مناطق آزاد شده از بین برود و مردم غیرنظامی دیگر هدف آتش آنها قرار نگیرند.
وزیر دفاع روسیه امروز، شنبه از واحدهای نظامی جنوبی و مرکزی این کشوربازدید کرد و در پایان دستورات لازم را برای افزایش بیشتر اقدامات نیروهای مسلح در تمام مناطق عملیاتی به منظور جلوگیری از امکان حملات موشکی و توپخانهای گسترده توسط ارتش اوکراین به زیرساختارهای غیرنظامی اعلام کرد.
روسیه در روابط آینده با غرب، ارسال سلاح به اوکراین را فراموش نخواهد کرد
دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمان ملل اعلام کرد که مقامات مسکو اقدام کشورهای غربی در تامین تسلیحات ارتش اوکراین را فراموش نخواهند کرد، برای اینکه مردم به خاطر این سلاحها جان خود را از دست میدهند.
پولیانسکی در یک مصاحبه رادیویی گفت: تامین سلاح برای ارتش اوکراین و کشتار مردم با استفاده از سلاحهای غربی، چیزی است که فکر نمی کنم ما بتوانیم آن را فراموش کنیم و این مسئله قطعاً در روابط آتی مسکو با جهان غرب موثر خواهد بود.
این دیپلمات روس با اشاره به آلمان و فرانسه به عنوان مثال، یادآور شد که روسیه نمیتواند «روابط خود با آنها را از صفر شروع کند» وقتی میبیند که چگونه «مردم روسیه و اوکراین ۷۵ سال پس از پیروزی اتحاد جماهیر شوروی در جنگ جهانی دوم، همچنان قربانی توپخانه آلمانی میشوند».
پیش از این، دفتر سیاست خارجی اتحادیه اروپا گزارش داد که دو میلیارد یوروی اختصاص داده شده توسط این سازمان برای ارسال تسلیحات به اوکراین که برای هفت سال طراحی شده بود، در مدت پنج ماه هزینه شده است. این در حالی است که این بودجه که از صندوق صلح اروپا هزینه شده، هرگز نمیبایست برای کمک به کشوری در حال جنگ استفاده میشد.
روسیه ۳۸۴ نماینده پارلمان ژاپن را تحریم کرد
وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که مسکو ۳۸۴ تن از نمایندگان پارلمان ژاپن را تحریم کرده و ورود این افراد به خاک فدراسیون روسیه دیگر ممنوع شده است.
در بیانیه وزارت خارجه یادآوری شده: دلیل این اعمال تحریمها این است که آنها با اتخاذ مواضع غیردوستانه علیه روسیه در رابطه با عملیات ویژه حفاظت از دونباس، اتهامات بی پایه و اساسی علیه مقامات مسکو مطرح کردند.
ضمن اینکه این تصمیم با اعمال تحریمهای شخصی در ماه آوریل توسط دولت ژاپن علیه گروه بزرگی از نمایندگان دومای دولتی روسیه مرتبط است.
پیش از این نیز روسیه ورود ۶۳ شهروند ژاپنی، از جمله فومیو کیشیدا نخست وزیر و یوشیماسا هایاشی، وزیر خارجه این کشور را ممنوع کرده بود.
وزیر دفاع اوکراین سخنان خود درباره دستور بازپس گیری جنوب این کشور را تکذیب کرد
آلکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین اعلام کرد، اظهارات درباره اینکه رئیس جمهور ولادیمیر زلنسکی دستور توسعه طرحهایی برای عملیات ” ضدحمله” به منظور باز پس گرفتن مناطق جنوبی کشور را صادر کرده، اشتباه برداشت شده است.
به گفته رزینکوف، مقامات کییف تمایل خود برای بازگشت به مرزهای سال ۱۹۹۱ را پنهان نمیکند. با این حال، وی نمیتواند اطلاعات مربوط به دستور بازپس گیری مناطق جنوبی را تایید کند.
وزیر دفاع اوکراین همچنین افزود که برای مؤثرترین اقدام ضد حمله، ارتش اوکراین به سلاحهای مدرن بیشتری نیاز دارد.
رزنیکوف پیش از این، در مصاحبه با روزنامه تایمز، از وظیفه بازپس گرفتن مناطق جنوب اوکراین خبر داده و گفته بود که نیروهای مسلح این دستور مناسبی از سوی زلنسکی در این باره دریافت کردند. وی به ویژه یادآور شده بود که کار به روی برنامهای در این راستا در ستادکل ادامه دارد.
اوکراین متعهد به عدم استفاده از سلاحهای آمریکایی برای حمله به روسیه است
آلکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین شب گذشته در مصاحبه با شبکه خبری بی.بی.سی در پاسخ به سئوالی در باره شرایط عرضه سیستمهای موشکی پرتاب چندگانه HIMARS آمریکایی به طرف اوکراینی، اعلام کرد که مقامات کییف متعهد شدهاند که از این سلاحهای هدایت شونده دقیق و دارای بردبلند برای حمله به خاک روسیه استفاده نکنند.
رزینکوف گفت: “بله، این مسئله درست است و من آن را پنهان نمیکنم. ما متعهد شدهایم که از سلاحهای با دقت بالای غربی برای حمله علیه اهداف در خاک روسیه استفاده نکنیم.»
به گفته وزیر دفاع اوکراین، وی در نامهای به رئیس پنتاگون یادآور شده که از سلاحهای آمریکایی تنها برای «بازدارندگی» و «اشغال زدایی» استفاده خواهد شد.
پنتاگون از روسیه خواست تا بر سر میز مذاکره با اوکراین بنشیند
یک مقام بلندپایه در پنتاگون شب گذشته، جمعه، در یک نشست خبری اعلام کرد، ایالات متحده آمریکا از روسیه و اوکراین دعوت کرده است تا پشت میز مذاکره بنشینند.
این مقام نظامی همچنین گفت که آمریکا از چنین تصمیمی از سوی مسکو استقبال خواهد کرد. به عقیده وی، روسیه هر روز که بخواهد میتواند بر سر میز مذاکره [با اوکراین] بنشیند و این یک گام مثبت تلقی خواهد شد.
پیش از این، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه اعلام کرده بود که مسکو مذاکرات صلح درباره اوکراین را رد نمیکند، اما این گفتگوها هرچه دیرتر شروع شود، “مذاکره با مسکو برای آنها دشوارتر خواهد بود”. پوتین یادآور شده بود که اظهارات غرب مبنی بر اینکه آنها میخواهند تا “آخرین فرد اوکراینی” با روسیه بجنگند، سرنوشتی غم انگیزی رای کل مردم اوکراین است.
سفارت آمریکا از اتباع این کشور خواست اوکراین را ترک کنند
سفارت ایالات متحده در کییف از شهروندان آمریکایی خواست تا به دلایل امنیتی اوکراین را ترک کنند.
دفتر مطبوعاتی سفارت آمریکا توصیه کرده است : «وضعیت امنیتی در سراسر اوکراین به دلیل درگیریهای فعال در این کشور و شرایط امنیتی نامشخص همچنان متشنج و غیرقابل پیشبینی است. سفارت ایالات متحده از شهروندان آمریکایی خواسته که وارد اوکراین نشوند و در صورت حضور در این کشور، فوراً با استفاده از حمل و نقل زمینی خصوصی از آنجا خارج شوند.»
این دفتر همچنین به شهروندان آمریکایی نسبت به حضور در مکانهای شلوغ و شرکت در “رویدادهای سازماندهی شده” به دلیل وجود تهدید حمله موشکی هشدار داده و یادآور شده است، وضعیت امنیتی در خاک اوکراین از سوی سفارت آمریکا ناپایدار توصیف شده و هشدار داده شده که ممکن است اوضاع وخیمتر شود.
روسیه: تسلیحات آمریکا در اوکراین منجر به طولانی شدن جنگ و تلفات جانی میشود
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که سفارت ایالات متحده در اوکراین باید این واقعیت را بپذیرد که سلاحهایی که واشنگتن به کییف تحویل میدهد، تنها درگیریهای نظامی را طولانیتر کرده و منجر به کشته شدن مردم غیرنظامی در اوکراین خواهد شد.
این دیپلمات این واقعیت را مورد توجه قرار داد که نمایندگی دیپلماتیک ایالات متحده در اوکراین به شهروندان آمریکایی در این کشور توصیه کرده سریعاً آنجا را ترک کنند و از حضور در تجمعات و رویدادهای عمومی خودداری کنند، برای اینکه “آنها ممکن است به اهداف نظامی برای روسها تبدیل شوند.”
زاخارووا گفت: سفارت آمریکا در اوکراین فراموش کرده اضافه کند که این مقامات واشنگتن هستند در حال انتقال تسلیحات نظامی آمریکایی به اوکراین هستند که تنها باعث طولانی شدن درگیریها شده و از آنها برای حمله و کشتن مردم غیرنظامی در این کشور استفاده میشود.
ماکرون: فرانسه تمایلی به مداخله مستقیم در مناقشه اوکراین ندارد
امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه در مصاحبه با چند شبکه تلویزیونی این کشور اعلام کرد که فرانسه خواهان آغاز جنگ جهانی نیست و قصد دارد به پایان درگیری نظامی در اوکراین کمک کرده ولی در آن دخالت نخواهد کرد.
ماکرون گفت: ما باید برای این واقعیت آماده باشیم که عملیات نظامی روسیه مدت زیادی طول خواهد کشید و با آغاز پاییز شرایط دشوارتر خواهد بود. ما خواهان جنگ جهانی جدید نیستیم و به همین دلیل در این مناقشه دخالتی نخواهیم کرد. البته همچنان به تقویت توان دفاعی از اروپا ادامه خواهیم داد.
پایان گزارش/