پایگاه خبری - تحلیلی1400

Language

Language

برچسب‌ها

ساخت دستگاه ایرانی ردیاب چشمی

پژوهشگران دانشگاه تهران برای نخستین بار موفق به طراحی و ساخت سیستم ثبت موقعیت چشم شدند، این دستگاه که در مرحله تجاری سازی است جایگاه چشم و اندازه مردمک را با دقت مکانی و زمانی خیلی بالا ردیابی می‌کند.

به گزارش گروه علم و آموزش جوانان خوز، دکتر محمدرضا ابوالقاسمی دهاقانی عضو هیات علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران به کاربرد و اهمیت اندازه‌گیری‌های ثبت موقعیت چشم در علوم مختلف از جمله علوم اعصاب، روان‌شناسی، مدیریت، بازاریابی و همچنین طراحی اشاره کرد و گفت: موقعیت چشم و اندازه مردمک از جمله مهم ترین شاخصه‌های بررسی عملکرد شناختی انسان و موجوداتی است که سیستم بینایی مشابه انسان دارند از این رو سیستم‌های ثبت موقعیت چشم در سراسر دنیا در آزمایشگاه‌های مختلف مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

وی افزود: سیستم ردیاب چشمی یک سیستم با کاربردهای متنوع است که توسط یک دوربین با فرکانس بالا کار کرده و جایگاه چشم و اندازه مردمک را با دقت مکانی و زمانی خیلی بالا ردیابی می‌کند. دقت مکانی دستگاه ساخته شده در حدود یک درجه بینایی و دقت زمانی در حدود ۵۰۰ هرتز است.

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران مزیت اصلی این دستگاه نسبت به نمونه‌های مشابه خارجی را قیمت تمام‌شده عنوان کرد و یادآور شد: در حالی که قیمت نمونه خارجی مشابه آن بین ۱۵ تا ۳۰ هزار دلار است، قیمت نمونه داخلی در مقایسه با مشابه خارجی کمتر است. پیش از این، سیستم ردیاب چشم ایرانی که با دقت زمانی ۵۰۰ هرتز و دقت یک درجه بینایی کار کند، معرفی نشده بود.

بیشتر بخوانید:

ابوالقاسمی دهاقانی همچنین گفت: این دستگاه خروجی تلاش‌های دانشجویان مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران است و مراحل تحقیق، طراحی، ساخت و شبیه‌سازی آن در آزمایشگاه فناوری مغز واقع در پژوهشکده فناوری‌های همگرای این دانشگاه انجام شده است. در حال حاضر آزمایش ها و استانداردهای لازم جهت ورود به مرحله تجاری‌سازی انجام و تجاری‌سازی آن آغاز شده است.

براساس گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران،  وی افزود: هم اکنون یک نمونه از این دستگاه در پژوهشکده فناوری‌های همگرای دانشگاه تهران مستقر شده که دانشجویان دانشکده‌های مهندسی برق و کامپیوتر و دانشکده روان‌شناسی و سایر محققین برای انجام پایان‌نامه و تحقیقات خود از این دستگاه استفاده می‌کنند.

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران با یادآوری اینکه این سیستم قابلیت ارتقا دارد، افزود: یکی دیگر از اهداف این طرح، ساخت یک برنامه یکپارچه جهت پاسخ‌گویی به نیازهای متنوع کاربران از حوزه‌های مختلف علوم و مهندسی است. نسخه بعدی رهگیری چشم روی سیستم‌هایی مانند تلفن همراه قابل اجرا بوده و امکان توسعه کاربردهای تحقیقاتی بیشتر برای حوزه‌هایی مانند زبان‌شناسی، علوم ورزش و سایر رشته‌های علوم انسانی را دارا خواهد بود.

4.5/5

پیشنهاد سردبیر

پربازدیدها

ضرورت فراهم کردن شرایط برای تعطیلی دو روزه بانکها
پوشش تحولات اوکراین| حضور پنهان نیروهای ویژه کشورهای ناتو در اوکراین
کار در منزل از طریق رمز ارز دیجیتال، ترفند شیادان سایبری
امیرعبداللهیان: وجود بازار متنوع صادرات و واردات، زمینه مهم همکاری‌ ایران و آفریقا بشمار می‌رود
نخستین حضور پیاستری در فرمول یک با مک‌لارن
چین خواستار کمک به کشورهای آفریقایی با هدف مدیریت منابع طبیعی شد
وثیقه ۳۰۰ میلیارد تومانی "اکبر طبری" برای آزادی
خطیب نماز عید فطر در اهواز:درخواست برای حضور پرشور مردم خوزستان در دیدار با رییس جمهور
سیاوش صلواتیان دبیر بیست‌ویکمین دوره جشنواره کتاب و رسانه شد
قطع دست دلالان حوزه کشاورزی از واحد‌های تولید به مصرف

سرخط اخبار کل

4179642
140008290955540324087964
8269360_913
1400112116475064024730984
10195213_198
169935595

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *