به گزارش گروه فرهنگی جوانان خوز، داوود نجارآسیابان با بیان اینکه از مزایای مهم ثبت «سرای افضل» در فهرست میراث جهانی آگاهیرسانی و اطلاعرسانی به جامعه جهانی در مورد این بنای تاریخی است اظهار کرد: این موضوع موجب افزایش فعالیت گردشگری و به دنبال آن رونق اقتصاد محلی و عامه مردم میشود؛ بنابراین یکی از اثرات مهم ثبت جهانی «سرای افضل» افزایش حضور گردشگران داخلی و خارجی در شهرستان شوشتر است.
او با عنوان این مطلب که آنچه در صنعت گردشگری مطرح است و میتواند برای شهر، استان و حتی کشور مفید باشد بحث جذب گردشگران بیشتر از خارج کشور است خاطرنشان کرد: ثبت «سرای افضل» در فهرست آثار جهانی اقدامی موثر در جهت افزایش تعداد گردشگران داخلی و خارجی است.
وی با بیان اینکه ثبت جهانی «سرای افضل» میتواند به فروش صنایع دستی منطقه بیشتر کمک کند تاکید کرد: میتوان از ثبت این سرا در فهرست میراث جهانی به عنوان فرصتی برای معرفی صنایع دستی شوشتر استفاده کرد.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شوشتر بیان کرد: میراث جهانی نشانی قدرتمند و قابل عرضه در سطح بینالمللی است و به همین دلیل آثار ثبت شده مانند آهنربا نظر و تمایل بازدید گردشگران را به خود جذب میکنند.
او اضافه کرد: همچنین بناهایی که در فهرست میراث جهانی به ثبت میرسند از برنامهها، اقدامات حفاظتی و شیوههای نظارتی فراملی بهرهمند میشوند.
نجارآسیابان با اشاره به اینکه هماکنون بهرهبردار بخش خصوصی در «سرای افضل» فعالیت میکند افزود: این سرا محل دایمی نمایشگاه و فروش صنایع دستی شوشتر است و افزون بر ارایه و عرضه صنایع دستی منطقه بالغ بر ۱۰۰ صنعتگر در کارگاههای آموزشی این سرا فعالیت میکنند.
وی یادآوری کرد: قدمت «سرای افضل» به دوران حکومت قاجار در ایران بازمیگردد. کاروانسرای افضل مجموعهای بزرگ است که شامل ساباط، مسجد، خانههای تاریخی، حمام و… است و یکی از بناهای این مجموعه بزرگ است. بنای پرشکوه و معماری بینظیر این سرا از دیرباز تاکنون توجه بسیاری از گردشگران را به خود جلب کرده است.
پایان گزارش/