بعد از جنگ جهانی دوم سه مدل سازمان جاسوسی در لایههای مختلف امنیتی-اطلاعاتی تشکیل و در تمام دنیا گسترش پیدا کرده اند ، ماموریت این سازمانها و افراد فوق امنیتی آنها نفوذ در بدنهی سیاسی ، اقتصادی ،امنیتی ، اجتماعی و رسانهای کشورهای رقیب یا در حال توسعه و یا جهان سوم بوده است .
اول، سازمان سیا( C.I.A ) :
سازمان سیا با طرح اتحاد برای پیشرفت ملی و بین المللی ، نیروهای اطلاعاتی خود را سازماندهی و به سمت جهان سوم سوق داده است ، این سازماندهی با ۲۰۰ هزار مامور مخفی امنیتی-اطلاعاتی با نفوذ در سیستمهای تجاری ، بازرگانان ، درباریان ، خبرنگاران ، شرکتهای چند ملیتی بزرگ و کوچک با مخارج میلیاردها دلار فعالیتهای جاسوسی و ضد اطلاعاتی از شستشوی مغزی تا جذب افراد برای سازمان را به پیش میرفتند . که مهمترین رکن جاسوسی و اطلاعاتی در سازمان cia آمریکا ، جاسوسی در بدنهی فعالیتهای علمی _ تجزیه و تحلیل اخبار و رصد فضای سایبری برای سقوط یا ظهور دولت ها و حکومتها در جهان سوم بوده و است .
سازمانهای جاسوسی معمولا فرسایشی و بلندمدت حرکت میکنند ، شبیه سازی مامورین امنیتی در بدنهای جامعهی هدف خود اولین حضور این سرویسهای مخوف و ساختارشکن در کشورهای دیگر می باشد .
اگر وزارت اطلاعات کشور ایران را همانند یک سد پولادین در مقابل سرویسهای جاسوسی قدرتمندتر دنیا بخواهیم بیان کنیم بهتر میتوانیم قدرت این سربازان گمنام را درک کرده و قدرشناسی کرد . بعبارتی دیگر وزارت اطلاعات از بخشهای مختلفی تشکیل شده است ، اطلاعات ، ضداطلاعات(شناسایی جاسوس در بدنهی اطلاعات!) و ضدجاسوسی یا ضد تروریسم که شبانه روز با مجاهدتهای الهی و انسانی بی منت و تظاهر و عکسبرداری و فیلمبرداری ، امنیت کشور و مردم را برقرار میکنند . شهروندان ملی تنها درصد انگشت شماری از ارزش نیروهای اطلاعاتی و ضدجاسوسی در بدنهی وزارت اطلاعات را درک میکنند ، در صورتیکه فرزندان بی نام و نشان ایران در دنیای خاموش خدمت صادقانه می کنند.
دوم ، سازمان جاسوسی شوروی سابق یا سازمان ( کا . گ .ب ) :
این سازمان متشکل از چهار اداره کل ، هفت اداره مستقل و شش بخش کوچکتر که اداره کل یکم عمدتاً فعالیتهای پنهانی شوروی را در خارج از کشور بر عهده داشت و زیر نظر اداره انحراف افکار عمومی قرار داشت !
در این تشکیلات تخمین زده شد نیم میلیون تعداد افراد سازماندهی شدهی ( کا . گ . ب) بوده است ، که بعد از فروپاشی شوروی در سال ۱۹۹۱.م سازمان ( کا . گ . ب) جای خود را به سازمان ( اف . اس. بی) سرویس ضد جاسوسی روسیه داد .
وزارتخانههای اطلاعاتی در لایهها و سطوح مختلفی سازماندهی شدهاند ، که هر لایه بخش عمدهای از فعالیتهای داخلی و خارجی را ایفای نقش میکنند ، آنچه مسلم است اینکه تمام قدرت این وزارتخانه با حمایت مردم دلگرم میشوند ، این دلگرمی قدرت اندیشه و تحلیل و غیرت مردمی را در بدنهی این سازمان تشدید و تقویت میکند .
سوم،سازمان جاسوسی انگلیس :
سازمان جاسوسی «اینتلیجنس سرویس » یا MI6، قرن ۱۶ در سال ۱۵۷۳ توسط یکی از وزیران حکومت سلطنتی تاسیس شد .
سازمان اطلاعاتی انگلیس مشتمل بر ۶ اداره بزرگ با قدرت نفوذی بالا در کشورهای آفریقایی_آسیایی و آمریکایی ؛
سازمان جاسوسی انگلیس با نفوذ مخوف و مخفیانه در بافت های دولتی و مردمی کشورها توانستهاند استعمار خود را گسترش داده که سالها بعد از دور شدن از کشورهای مستعمره باز هم نیروهای جاسوسی خود را در بدنه ی حاکمیتی کشورها حفظ کردهاند که به چند شکل کشورها را مدیریت مستقیم و غیرمستقیم میکنند ؛
۱_کشورهای زیر سلطه و صمیمی بعد از تهدید !
۲_کشورهای کمونیستی و بلوک شرق !
۳_کشورهایی که در گذشته رابطه خوبی داشته اند !
انگلیس یکی از کشورهای مادر در تشکیل سازمانهای جاسوسی از سرویسهای اطلاعاتی سنتی به مدرن است ، این کشور تمام سطوح اطلاعاتی خود را با هم قدرتمند کرده است ، بعبارتی سرویسهای اطلاعاتی و جاسوسی خود را در حوزههای نفوذ سیاسی ، اقتصادی ، اجتماعی ، رسانهای و غیره همتراز با عملیاتهای نظامی گسترش داده و قدرتمند ساخته است .
در حال حاضر بانفوذترین حوزههای عملیات روانی و فعالیتهای مخرب سرویسهای اطلاعاتی و ضدجاسوسی دنیا در بخش رسانهای و سایبری تمرکز دارند ، و اعتقاد دارند نفوذ به بدنهی اجتماعی جوامع دنیا تنها از طریق رسانهها و سوراخ کردن اطلاعات سایبری امکان پذیر است .
رسانهها در دنیای امروز بحدی اهمیت ساختاری و سرزمینی دارند که با یک تیتر خبری میتوانند هم دشمن را تحریک کنند و هم کشور خودی را مورد ضربههای عمیق و دقیق قرار دهند ، یکی از اهداف دشمن در فضای سایبری تخریب اعتبار حاکمیت داخلی کشورها میباشد و در مرحله بعد توسط رسانههای داخلی خدمات آن حاکمیت را با عملیاتهای روانی و لجبازیهای جریانات سیاسی پنهان استتار میکنند ، که در واقع با نفوذ در بدنهی رسانههای ملی و محلی فعالیتهای ملی و محلی را به سمع و نظر مردم نرسانند که مدام حاکمیت آن سرزمین را ناکارآمد بطور کامل و نه نسبی جلوه دهند .
بنابراین ، ارزشمندترین و ساختاریترین وزارتخانه برای ساختار یک حاکمیت مقتدر سرزمینی را وزارت اطلاعات تشکیل میدهد و مردم هر کشور حق دارند بدانند که این سربازان جوانمرد چقدر دغدغهی آرامش مردم و کشور را میان آشوبهای دنیای امروز دارند . چرا که جوانان این سرزمین در عرصههای امنیتی و اطلاعاتی باید آنقدر مورد احترام قرار بگیرند که دشمن با تخریب شخصیت حقیقی و حقوقی آنها بر علیه امنیت و آرامش مردم این سرزمین سوءاستفاده دشمنانه نکنند .
نویسنده : رَحْمَتَ اللّٰهِ داٰناٰ
پایان متن/