Language

Language

زلنسکی چگونه ابزار دست غرب برای پیشبرد سیاست‌های ضد ایرانی شد؟

کشورهای اروپایی با نزدیک شدن به موعد رفع تحریم‌های موشکی علیه ایران قصد دارند وارد اجرای مرحله بعدی میدانی شوند که به کمک اوکراین علیه ایران طراحی کرده‌اند.

گروه گروه سیاسی جوانان خوز – خبرگزاری رویترز به نقل از ۴ منبع اروپایی مدعی شد دیپلمات‌های اروپایی به ایران گفته‌اند که قصد دارند تحریم‌های موشکی اتحادیه اروپا را که در ماه اکتبر طبق توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ منقضی می‌شود را حفظ کنند.

طبق ادعای رویترز بر اساس گفته‌های این منابع ۳ دلیل برای حفظ تحریم‌ها ذکر شده است: استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی علیه اوکراین، احتمال انتقال موشک‌های بالستیک ایران به روسیه و محروم کردن ایران از مزایای توافق هسته‌ای با توجه به اینکه تهران این توافق را نقض کرده است.این ادعاها در حالی مطرح می‌شود که تاکنون هیچ مدارکی در خصوص ارسال سلاح به روسیه توسط غربی‌ها ارائه نشده و توافق برجام را دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا نقض کرده است.

خبرگزاری رویترز در این گزارش به نقل از سه منبع آگاه تصریح کرده هدف کشورهای اروپایی از اعمال این تحریم‌ها امتناع از کلید زدن ساز و کار موسوم به مکانیسم ماشه است. دیپلمات‌های غربی مدعی شده‌اند قصد دارند فعالسازی این مکانیسم را -طبق نامه وزیران خارجه سه کشور اروپایی به ایران- برای حالتی که ایران به سمت «غنی‌سازی تسلیحاتی» حرکت کند حفظ کنند.

اکنون بر پایه این قصد مشخص می‌شود هدف اوکراین و کشورهای غربی از دامن زدن به ادعاها درباره ارسال تسلیحات از سوی ایران به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین چه هدفی را دنبال می‌کرده است. از همان ابتدا که «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس‌جمهور اوکراین بحث ارسال سلاح از سوی ایران به روسیه را مطرح کرد مشخص بود که طرح این ادعاها و بزرگنمایی آن در رسانه‌ها به نزدیک شدن موعد برخی بندهای غروب آفتاب در برجام برای رفع محدودیت‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران بی‌ارتباط نیست.

از چند ماه پیش که اوکراین به‌نیابت از آمریکا و متحدان اروپایی، ادعای حمایت تسلیحاتی ایران از روسیه در جنگ اوکراین را مطرح کرد کشورهای غربی شامل آمریکا، اتحادیه اروپا و انگلیس علاوه بر اعمال چندین بسته تحریمی مختلف علیه نهادها و افراد مرتبط با صنایع تسلیحاتی ایران، جنگ رسانه‌ای و تبلیغات گسترده درباره این ادعا را نیز در مرکز سیاست‌های خود قرار داده‌اند.

همزمان، در آمریکا هم شاهد آن هستیم که بحث بر سر نحوه حفظ محدودیت‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران (به‌خلاف مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت) به یک موضوع داغ تبدیل شده است به‌طوری که گروهی از نماینده‌های کنگره طرحی با هدف جلوگیری از انقضای محدودیت‌های موشکی سازمان ملل علیه تهران معرفی کرده‌اند، جالب آنکه در متن طرحی که نماینده‌های کنگره ارائه کرده‌اند ادعا شده است که بهانه معرفی آن کمک تسلیحاتی ایران به اوکراین بوده است.

طبق مفاد بندهایی از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که ۸ سال پیش برای تأیید برجام صادر شد محدودیت‌های اعمال‌شده سازمان ملل در خصوص فعالیت‌های مربوط به موشک‌های بالیستیک ایران اکتبر ۲۰۲۳ منقضی خواهند شد.

با این اوصاف به نظر می‌رسد اوکراین به‌نیابت از آمریکا و سایر کشورهای غربی با طرح ادعاهای همکاری تسلیحاتی ایران و روسیه در جنگ، وظیفه ایفای نقش در میدان طراحی‌شده از سوی آمریکا برای به‌کارگیری بخشی از احساسات و توجه عمومی معطوف‌شده به این جنگ در جهت بهره‌برداری‌های تبلیغاتی علیه ایران را به‌عهده گرفت.

اما اهداف اوکراین تنها به بحث تحریم‌های تسلیحاتی مربوط نمی‌شود و در یک سطح کلی‌تر می‌توان گفت کی‌یف بخشی از  پلن بی آمریکا و کشورهای غربی در پرونده مذاکرات مربوط به برجام برای اعمال فشار حداکثری علیه ایران و وادار کردن کشورمان به پذیرش خواسته‌های غرب در این گفت‌وگوهاست.

آمریکا و متحدان غربی این کشور به‌ویژه از زمانی که مذاکرات رفع تحریم‌های وین آغاز شده جنگ ترکیبی علیه ایران را شدت بخشیده‌اند و از طریق عملیات‌های مختلف اعم از جریان‌سازی‌های رسانه‌ای، اغتشاشات، تحریم‌های اقتصادی، عملیات‌های خرابکارانه، حملات سایبری و طرح ادعاهایی برای ایجاد شوک‌های خبری تلاش کرده‌اند تیم کشورمان را از منظر شناختی ـ روانی تحت فشار قرار دهند.

این‌طور به‌نظر می‌رسد که غربی‌ها پروپاگاندای از قبل ایجادشده توسط رسانه‌ها درباره جنگ اوکراین را محمل مناسبی برای پیشبرد جنگ ترکیبی از طریق بسیج کردن افکار عمومی دنیا علیه ایران دیده‌اند و اکنون قصد دارند وارد اجرای مرحله بعدی میدانی شوند که به کمک زلنسکی طراحی کرده‌اند.

گام گذاشتن در این مسیر البته آزمودن راهی است که پیش از این آزموده شده است. تلاش‌های کشورهای غربی برای جلوگیری از پیشرفت برنامه هسته‌ای و موشکی ایران از طریق اعمال تحریم‌ها تا کنون ناکام مانده است.

یک مقام ایرانی هم شب گذشته به خبرگزاری رویترز گفت: «حفظ تحریم‌ها به هر شکل و اندازه مانع پیشرفت‌های مستمر ایران نخواهد شد. این مسئله یادآور آن است که غرب قابل اتکا و اعتماد نیست.»

پایان گزارش/

4.5/5

پیشنهاد سردبیر

پربازدیدها

تعیین تکلیف پارک بانوان و پارک حجاب اهواز
محفل ادبی "خلوت خیال" برگزار شد
پدر؛ عنصری دراماتیک که هیچ‌گاه در سینما کلیشه‌ای نشد
ضرورت ترکیب سواد دیجیتال و سواد رسانه‌ای برای مدیریت ردپای دیجیتال
حمل بیش از ۲۸۰ هزار تن گندم از خوزستان به سراسر کشور
وزنه‌برداری قهرمانی آسیا| ۶ مدال برای ایران در دسته فوق سنگین
فولاد خوزستان در دیداری دوستانه نفت مسجدسلیمان را برد
رئیسی: ریشه بسیاری از گرفتاری‌های جوامع بشری در دوری سیاست از معنویت است
رکورد شکنی و کسب نشان طلا ورزشکار خوزستانی در پارالمپیک فرانسه
مصرف بیش از ۲۷ هزار مگاوات ساعت برق در خوزستان

سرخط اخبار کل

139504011201376727963554
9433379_658
9534242_422
1811719
11132141_241
1401042321030038625683324

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *