به گزارش گروه خبری جوانان خوز، علی دهقانی، در دیدار نوروزی با رئیس توسعه حل اختلاف استان بیان کرد: شورای حل اختلاف پل ارتباطی فرهنگی میان دستگاه قضایی و مردم برای استفاده از برخی آداب و رسوم خودجوش و پسندیده در حل اختلاف و دعاوی است.
وی افزود: کارکنان این شورا باید آداب و رسوم مردم را بشناسند و به خلق و خو و عادات و عرف آنها آشنایی داشته باشند تا بتوانند هنگام بروز یک اختلاف میان آنان سازش و آشتی برقرار کنند.
دهقانی گفت: شورای حل اختلاف با ایجاد سازش میان طرفین دعوا، هم موجب پیشگیری از وقوع اختلافات و دعاوی بیشتر میشود که طبیعتا کاهش پروندههای قضایی را نیز به دنبال دارد و هم نوعی شرمساری اجتماعی برای فرد بزهکار ایجاد میکند تا در آینده دچار لغزش و اشتباه مشابه نشود.
رئیس دادگستری خوزستان ادامه داد: وجود اعضای شورای حل اختلاف و همیاران صلح موجب میشود که خشونت کمتر گسترش یافته و امکان همزیستی مسالمتآمیز برای ساکنان یک منطقه فراهم شود که این تلاشها به ویژه از سوی اعضای ستاد صبر و همیاران صلح جای تقدیر دارد.
دهقانی از مصالحه در ۹۰ پرونده قصاص نفس در استان خوزستان در یک سال گذشته خبر داد و گفت: این عدد نسبت به آمار مشابه سال قبل ۴۵ درصد رشد داشته و رقمی معادل ۱۳ درصد از آمار مصالحه کل کشور بوده است.
وی خاطر نشان کرد: هرچه تعداد صلحیاران افزایش یابد، شاهد افزایش مصالحه و کاهش اختلاف در جامعه خواهیم بود که امیدواریم با گسترش این فرهنگ پسندیده، هر کدام از مردم استان به یک صلحیار تبدیل شوند.
پایان گزارش/