به گزارش گروه خبری جوانان خوز، رضا عظیمی رستگی گفت: قابلیتهای خاص خوزستان به لحاظ کشاورزی در سفر مقام معظم رهبری به این استان در سال ۱۳۷۵ مورد عنایت ایشان قرار گرفت و دستور اجرای طرح ۵۵۰ هزار هکتاری را پیشنهاد کردند.
وی وجود بزرگترین جلگههای حاصلخیز در خوزستان را یکی از قابلیتهای این استان برشمرد و افزود: بهره مندی از بیشترین میزان نور خورشید و منابع آبی از دیگر ظرفیتهای خوزستان به شمار میروند، بطوریکه پرآبترین استان کشور محسوب میشود.
آقای عظیمی رستگی آب، خاک و نور خورشید را عوامل اصلی، مهم و تعیین کننده برای توسعه کشاورزی در هر منطقه برشمرد و ادامه داد: باتوجه به وجود این ظرفیتها و قابلیت ها، مقام معظم رهبری اجرای طرح ۵۵۰ هزار هکتاری را در خوزستان پیشنهاد دادند و در سال ۱۳۷۶ طرحی جامع شامل ۷ طرح مختلف با مشارکت وزارت جهاد کشاورزی، وزارت جهاد سازندگی، وزارت اقتصاد، سازمان مدیریت و برنامه و همچنین وزارت نیرو به منظور توسعه کشاورزی این استان پهناور و زرخیر ارائه و تصویب شد.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل موسسه جهاد نصر خوزستان با بیان اینکه از سال ۱۳۸۹ عملیات اجرایی این طرح شامل یکی از مولفههای مهندسی زراعی و احیای اراضی خوزستان آغاز شد، اضافه کرد: زهکشی اراضی به صورت زیرزمینی و سطحی مهمترین طرحی بود که در قالب احیا ارائه و اجرا شد.
این مقام مسئول ساخت جادههای دسترسی میان مزارع، هندسی سازی قطعه بندی اراضی، ایجاد شبکههای فرعی آبیاری و زهکشی را از دیگر کارهای اجرا شده در اراضی کشاورزی خوزستان برشمرد و گفت: باتوجه به اینکه شوری و قلیایی آب یکی از مشکلات استان در زمینه کشاورزی است، با اجرای این طرح ها، شوری آب و خاک اصلاح شد.
وی میگوید: اجرای طرح ۵۵۰ هزار هکتاری علاوه بر دستاوردهای بخش تولید، یکی از طرحهای بزرگ خاورمیانه و کشور در ۴۴ سال اخیر محسوب میشود که بیش از ۵۰۰ قرارداد اجرایی در بر داشته و بیش از ۴ هزار و ۸۰۰ دستگاه ماشین آلات سنگین و نیمه سنگین برای اجرای آن بکار گرفته شد.
مدیرعامل موسسه جهاد نصر در خوزستان گفت: طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری از ابتدا به شکل فاز اول و دوم طراحی نشده و باتوجه به محدودیتهای اعتباری اختصاص یافته به طرح، فاز اول آن متناسب با بودجه در سطح ۲۹۵ هزار هکتار اجرایی شده است و کشاورزان خوزستانی درحال حاضر از مزایای آن در این گسترده بهرهمند هستند.
به گفته آقای عظیمی رستگی؛ طرح ۵۵۰ هزار هکتاری در استانهای خوزستان و ایلام اجرایی شده که حدود ۲۰ شهرستان و ۵ حوزه کشاورزی در خوزستان را شامل میشد و باتوجه به منابع آبی تخصیص داده شده از سوی وزارت نیرو عملیاتی شده است.
پایان گزارش/