به گزارش گروه خبری جوانان خوز، داوود میرشکار وضعیت پسماندهای عفونی اهواز را یکی از موضوعهای اساسی عنوان کرد و گفت: سازمان نظام پزشکی عنوان کرده برای بیخطرسازی این پسماندها با ۲ شرکت قرارداد منعقد کرده است، ام شرکتها به تعهد خود عمل نکردند و بدون هیچ قراردادی از پزشکان پول دریافت کردند و اکنون در مراجع قضایی گرفتار هستند.
وی یکی از مشکلات در خصوص بیخطرسازی پسماندهای عفونی را نبود شرکت متعهد و تخصص در این حوزه برشمرد و افزود:، اما به هر صورت باید بیخطرسازی انجام و به شهرداری تحویل داده شود.
میرشکار با بیان اینکه پسماندهای عفونی جزو پسماندهای ویژه هستند و مدیریت ابتدایی این پسماندها با تولیدکنندهها است، ادامه داد: بیمارستانها مجهز به دستگاه اتوکلاو هستند و پسماند عفونی را پس از بیخطرسازی برای دفن در محلهای مناسب به شهرداری تحویل میدهند، بنابراین مشکل اساسی در خصوص این پسماندها در مورد مطبها و درمانگاههای کوچک است که تجهیزات بیخطرسازی پسماندهای عفونی را ندارند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با بیان اینکه تعداد این مطبها و درمانگاههای کوچک کم نیست، اضافه کرد: زبالههای عفونی مطبها باید مدیریت و تعیین تکلیف شوند، بهداشت و درمان پروندههای متعددی از مطبهای مختلف در این خصوص به حوزه قضایی ارجاع داده و این مساله در حال پیگیری است.
این مقام مسئول میگوید: البته نباید از پسماندهای عادی نیز غافل شویم، جمعآوری به موقع و جلوگیری از تلنبار پسماند، راهاندازی کارخانه پردازش در سایت صفیره، تولید کمپوست، مدیریت شیرابه، تعیین تکلیف پسماندهای دپو شده در سایتهای دفن زباله، خروج از سلولهای دفن، احداث سلول سوم و ساخت سایت مخصوص پسماندهای عفونی باید در دستور کار قرار گیرد.
وی با اشاره به وضعیت نامناسب سایت دفن زباله برومی اهواز، گفت: البته همکاران نفت آمادگی دارند برای مدیریت پسماندهای این سایت، فعالیت کنند.
میرشکار افزود: نخالههای ساختمانی نیز باید در محل مناسب و با رعایت نکات زیست محیطی قرار بگیرند و از ریختن نخالهها در معابر ورودی شهر جلوگیری شود.
وی اضافه کرد: قرار بود شهرداری ایستگاه سنجش آلایندگی را از محل عوارض آلایندگی ایجاد کند و ایستگاه سنجش آلودگی هوا نیز در خیابان سلمان فارسی راهاندازی شود که امیدواریم این کار سریع انجام شود.
پایان گزارش/