Language

Language

نخستین تبادل اسیران جنگی بین روسیه و اوکراین/ کرملین: دیدار بین پوتین و زلنسکی زود است

مذاکرات هیئت‌های مذاکره کننده روسیه و اوکراین روز دوشنبه ادامه یافت و رئیس‌ جمهوری اوکراین نیز گفته که آماده است در دیدار با ولادیمیر پوتین، درباره وضعیت شبه جزیره کریمه و منطقه دونباس گفتگو کند، به این شرط که از طرف روسیه تضمین امنیتی دریافت کند.
 تاتیانا ماسکالکووا، نماینده تام الاختیار روسیه در مسائل حقوق بشر شب گذشته، دوشنبه اعلام کرد که ۹ نظامی روسی در نتیجه نخستین تبادل اسیران جنگی بین روسیه و اوکراین آزاد شدند.  این مقام روس تایید کرد که این نظامیان در ازای آزادی شهردار شهر ملیتوپل مبادله شدند.

پیش از این، ایرینا ورشچوک، معاون نخست وزیر و وزیر ادغام مجدد سرزمین‌های کنترل نشده اوکراین گفته بود که کی‌یف قصد دارد مکانیزمی برای تبادل اطلاعات با طرف روسی درباره زندانیان و کسانی که در جریان حمله نظامی روسیه جان خود را از دست داده‌اند ایجاد کند. به گفته وی، چنین ساختاری ممکن است با میانجیگری کمیته بین المللی صلیب سرخ بوجود آید.

در عین حال پیتر ماورر، رئیس کمیته صلیب سرخ نیز از پیشرفت‌هایی در مذاکرات با دو طرف روسی و اوکراینی به منظور تبادل اسیران جنگی خبر داده است.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز بیست و هفتم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

معاون لاوروف: آمریکا به تنش در روابط با روسیه پایان دهد

سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه گفت که آمریکا باید به تنش در روابط بین این کشور با روسیه پایان دهد.

نیروهای اوکراین یک شهر را از روس‌ها پس گرفتند

ستاد کل ارتش اوکراین اعلام کرد که نیروهای این کشور در عملیاتی موفق شدند که شهر «ماکاریو« در غرب شهر کی‌یف را از نیروهای روسیه پس بگیرند.

کشور روسیه , کشور اوکراین ,

کرملین: دیدار بین پوتین و زلنسکی زود است

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین شب گذشته گفت که دیدار او با همتای روسش مهم و ضروری است، کاخ ریاست جمهوری روسیه از زبان سخنگوی خود در واکنش به این درخواست زلنسکی گفت: هنوز دیدار بین رؤسای دو کشور زود است.

دیمیتری پسکوف افزود:  این دیدار مستلزم توافق بر سر نتایج احتمالی مذاکرات است، در حالی که طرفین هنوز به توافقی دست پیدا نکردند.

شرط زلنسکی برای گفتگو با پوتین درباره کریمه و دونباس

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهوری اوکراین امروز سه‌شنبه ۲۲ مارس (دو فروردین) در یک مصاحبه اعلام کرد که آماده است در دیدار با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، درباره موضوع وضعیت شبه جزیره کریمه و منطقه دونباس گفتگو کند، به این شرط که از طرف مسکو تضمین امنیتی دریافت کند.

وی گفت: در اولین دیدار با رئیس جمهوری روسیه، من آماده هستم که این موضوعات را مطرح کنم، آنها بهم مرتبط هستند، آنها – سرزمین‌های اشغالی برای ما مهم هستند.»

زلنسکی پیش از این گفته بود که آماده مذاکره با پوتین است، ولی در صورت شکست، خطر شروع درگیری در مقیاس بزرگتر وجود دارد. وی تاکید کرده بود که اوکراین تحت هیچ شرایطی نمی‌تواند تمامیت ارضی خود را رها کند.

در عین حال، ولادیمیر مدینسکی، رئیس هیئت مذاکره کننده روسی تاکید کرده که صحبت درباره دیدار پوتین و زلنسکی تنها زمانی امکان پذیر خواهد بود که  روسیه و اوکراین یک توافقنامه صلح را آماده و تصویب کرده باشند. دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز یادآور شده که برگزاری نشستی بین روسای جمهوری روسیه و اوکراین، مستلزم توافق بر سر نتایج احتمالی مذاکرات است، در حالی که طرفین هنوز به توافقی دست پیدا نکردند.

مذاکرات روسیه و اوکراین یک ساعت و نیم به طول انجامید

هیئت‌های روسیه و اوکراین ظهر روز دوشنبه ۲۱ مارس دور جدیدی از مذاکرات دوجانبه درباره وضعیت منطقه دونباس را برگزار کردند. گفتگوی طرفین یک ساعت و نیم به طول انجامید و سپس در قالب کارگروه‌ها ادامه یافت.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین در این باره یادآور شد که میزان پیشرفت در مذاکرات بین روسیه و اوکراین آنطور که مسکو انتظار دارد و آن‌طور که پویایی روند اوضاع برای طرف اوکراینی ایجاب می‌کند، پیش نمی‌رود. به گفته وی، روند توافقات بین روسیه و اوکراین به چگونگی سند مورد توافق طرفین بستگی دارد.

کاخ سفید اصرار دارد که چین حمله نظامی روسیه به اوکراین را محکوم کند

جنیفر ساکی، سخنگوی کاخ سفید شب گذشته در یک نشست خبری اعلام کرد که ایالات متحده از چین می‌خواهد که تصمیم بگیرد با کلمات محکوم‌کننده علیه روسیه و عملیات نظامی این کشور در اوکراین صحبت کند. وی گفت: «مواضع ما این است که محکوم کردن شفاهی اقدامات رئیس جمهور ولادیمیر پوتین و اقدامات ارتش روسیه از سوی مقامات پکن بسیار مهم و ضروری است. چین باید روشن کند که می خواهد در کدام طرف تاریخ باشد.»

ساکی در عین حال افزود که واشنگتن به حفظ “کانال‌های ارتباطی باز” با پکن ادامه خواهد داد.

روسیه از گفتگو درباره پیمان صلح با ژاپن خودداری کرد

وزارت امور خارجه روسیه روز دوشنبه اعلام کرد که مسکو از ادامه مذاکرات درباره پیمان صلح با توکیو خودداری می‌کند. این تصمیم “با در نظر گرفتن ماهیت غیردوستانه آشکار محدودیت‌های یکجانبه اعمال شده توسط دولت ژاپن علیه روسیه در ارتباط با روند اوضاع در اوکراین” گرفته شده است.

علاوه بر این، طرف روسی در واکنش به تحریم‌های توکیو سفرهای بدون روادید برای شهروندان ژاپنی به جزایر کوریل جنوبی را متوقف کرد و از گفتگو با طرف ژاپنی برای ایجاد فعالیت‌های اقتصادی مشترک در این جزایر خارج شد.

ولادیمیر جباروف، معاون اول کمیته امور بین‌الملل شورای فدراسیون (سنای) روسیه شب گذشته در تفسیر تصمیم خودداری از ادامه مذاکرات درباره پیمان صلح با توکیو، گفت:  مقامات ژاپنی خود وضعیت در روابط با روسیه را به حد پوچی رسانده‌اند.

این سناتور همچنین از تصمیم وزارت خارجه روسیه، به ویژه لغو سفر بدون روادید برای شهروندان ژاپنی به کوریل جنوبی در شرایطی که توکیو به تحریم‌های ضدروسی پیوسته، حمایت کرده و گفت: «آن دوران گذشته که ما گونه دیگر خود را پس از سیلی خوردن در دسترس طرف مقابل قرار دهیم.»

به گفته این سیاستمدار، زمانی که ژاپن برای روابط عادی با روسیه بدون تحریم و تهدید آماده شود، فدراسیون روسیه با کمال میل پشت میز نشسته و درباره پیمان صلح گفتگو خواهد کرد.

واکنش توکیو به تصمیم روسیه درباره توقف مذاکرات درباره پیمان صلح

فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن صبح امروز (سه شنبه) در جلسه شنود در مجلس اعلای این کشور اعلام کرد تصمیم روسیه برای خروج از مذاکرات با طرف ژاپنی درباره پیمان صلح، “اقدامی سخت گیرانه و غیرقابل قبول” است.

کیشیدا در توضیح تصمیم مسکو گفت: “این اقدام دولت روسیه بسیار سخت گیرانه، کاملاً غیرقابل توجیه و غیرقابل قبول است. ما به شدت به این تصمیم اعتراض خواهیم کرد.”

طعنه زاخارووا به ادعای ساکی درباره عدم اعمال فشار آمریکا بر شرکت‌ها

ماریا زاخارووا، سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه روسیه، به اظهارات جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید مبنی بر اینکه مقامات واشنگتن بر شرکت‌های آمریکایی که تصمیم به خروج از بازار روسیه گرفته‌اند، تحت فشار قرار نداده‌اند، پاسخ داد.

زاخارووا صبح امروز در کانال تلگرام خود با لحنی طعنه آمیز نوشت: «ساکی مدعی شده که مقامات ایالات متحده از هیچ شرکتی نخواسته که فعالیت‌های خود را در روسیه متوقف کنند و خود شرکت‌ها تصمیم گرفتند این کشور را ترک کنند. درست مانند خط لوله “جریان شمالی-۲” که خود تصمیم گرفته که گاز روسیه را به اروپا انتقال ندهد.»

سخنگوی کاخ سفید شب گذشته تأثیر دولت آمریکا بر خروج شرکت‌های آمریکایی از بازار روسیه را رد کرده و گفت: شرکت‌های خصوصی باید خودشان چنین تصمیماتی بگیرند، اگرچه دولت ایالات متحده از تصمیم کسانی که بازار روسیه را ترک کردند استقبال می‌کند.

اتحادیه اروپا چهار برابر بیشتر از روسیه برای دفاع خود هزینه می‌کند

جوزپ بورل، مسئول اصلی دیپلماسی اتحادیه اروپا اعتراف کرد که بودجه نظامی این اتحادیه حدود ۲۰۰ میلیارد یورو است که چهار برابر بیشتر از هزینه‌های دفاعی روسیه است، ولی با این وجود صرف این هزینه کارایی کمتری دارد.

بورل گفت: «ما در حال حاضر ۲۰۰ میلیارد یورو برای مسائل دفاعی هزینه می‌کنیم که چهار برابر بیشتر از هزینه‌های روسیه است. ما چهار برابر بیشتر از روسیه هزینه می‌کنیم، ولی این صرف بودجه به همان اندازه کارآمد نیست. و این همان مبلغی است که چین صرف می‌کند.»

به عقیده وی، کشورهای عضو اتحادیه اروپا باید بیشتر برای دفاع هزینه کنند، “که به معنای اجتناب از تکرار وظایف و پر کردن شکاف‌های موجود است”، برای اینکه اروپا در خطر است.

شرکت‌های اوکراینی که با روسیه کار کنند، مالیات مضاعف باید بپردازند

پارلمان اعلای اوکراین در حال آماده سازی پیش‌نویس قانونی در مورد وضع مالیات مضاعف و سنگین برای شرکت‌هایی است که با فدراسیون روسیه کار می کنند. در این سند آمده است که این پول برای بازسازی کشور بعد از ویران شدن آن توسط روسیه استفاده خواهد شد. جزئیات بیشتری از این قانون فاش نشده است.

روسیه موضوع ممنوعیت عرضه اورانیوم به آمریکا را بررسی خواهد کرد

الکساندر نوواک معاون نخست وزیر روسیه در امور مربوط به انرژی شب گذشته در یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد که این کشور امکان تحریم صادرات اورانیوم به ایالات متحده را رد نمی‌کند. وی توضیح داد که دولت این موضوع را به عنوان پاسخی به ممنوعیت واردات منابع انرژی روسیه در نظر خواهد گرفت.

نوواک همچنین یادآور شد که امتناع اروپا از خرید گاز روسیه در حال حاضر غیرممکن است و افزود که کنار گذاشتن نفت روسیه هم بعید است، برای اینکه در صورت اتخاذ چنین تصمیمی، قیمت آن تا ۳۰۰ دلار در هر بشکه افزایش خواهد یافت.

اتحادیه اروپا در حال بررسی امکان کنار گذاشتن نفت روسیه است

این در حالی است که جوزپ بورل، مسئول دیپلماسی اتحادیه اروپا شب گذشته گفت وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا هنوز درباره احتمال خودداری از واردات نفت روسیه به توافق نرسیدند و اختلاف زیادی در این رابطه وجود دارد.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی رئیس جمهوری روسیه نیز به نوبه خود تاکید کرد که چنین تصمیمی از سوی اتحادیه اروپا به همه طرفین ضربه خواهد زد و به طور جدی بر بازار جهانی نفت تأثیر می‌گذارد.

نماینده کنگره آمریکا خواستار توقف کمک به اوکراین به دلیل نفوذ نئونازی‌ها شد

مارجوری تیلور گرین، یکی از اعضای مجلس نمایندگان ایالات متحده و از حامیان دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق، شب گذشته اعلام کرد که صرف پول مالیات دهندگان آمریکایی برای ارسال سلاح برای دولت اوکراین که ممکن است تحت نفوذ نیروهای نئونازی و ملی گرای افراطی قرار داشته باشد که مردم بی‌گناه، به‌ویژه زنان و کودکان  را شکنجه می‌کنند، غیرقابل قبول است.

این نماینده کنگره در پیامی توئیتری نوشت: ما نباید میلیاردها دلار از پول مالیات‌های مردم آمریکایی را که به سختی به دست آورده‌اند صرف کمک‌های نظامی به گروه‌های نئونازی در اوکراین کنیم. مقامات آمریکایی باید از ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین بخواهند که اقدامات خصمانه علیه مردم کشور خود را متوقف کند.

خانم گرین پیش از این نیز گفته بود که ایالات متحده به زلنسکی و مردم اوکراین امید کاذبی برای پیروزی در بن‌بستی داده است که احتمالاً نمی‌توانند پیروز شوند. او خواستار توقف ارسال پول و سلاح به اوکراین شد.

وزارت خارجه روسیه اخراج دیپلمات‌های خود از بلغارستان را اقدامی تحریک آمیز خواند

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که مسکو اخراج دیپلمات‌های روسی از بلغارستان را یک اقدام تحریک آمیز دیگر می‌داند. به گفته وی، این اقدام تنها تلاشی برای عقب نماندن از رقابت کشورهای غربی برای سرعت بخشیدن به تیرگی روابط با روسیه است، بدون اینکه به عواقب، منافع ملی و خواسته‌های مردم خود فکر کنند.

چند روز قبل وزارت امور خارجه بلغارستان ۱۰ دیپلمات روسی را “عنصر نامطلوب” اعلام کرد و خواستار خروج آنها از این کشور ظرف ۷۲ ساعت شد. علاوه بر این، صوفیه در اوایل ماه مارس نیز از اخراج دو دیپلمات روسی خبر داد که به عقیده آنها متهم به جاسوسی هستند.

وزارت دفاع روسیه: اطلاعات اوکراین درباره تلفات روسیه را یک دروغ تبلیغاتی است

ژنرال ایگور کوناشینکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه شب گذشته در جمع خبرنگاران اعلام کرد که سخنان مشاور رئیس جمهور اوکراین – میخائیل پادولیاک در خصوص میزان تلفات ارتش روسیه یک “دروغ تبلیغاتی” بیش نیست.

این مقام نظامی روس گفت: «من به کسی توصیه نمی‌کنم که توانایی‌های واقعی و حرفه‌ای نیروهای مسلح روسیه را دست کم بگیرد. همه “داده‌های ” اعلام شده توسط آقای پادولیاک درباره تلفات تجهیزات نظامی و پرسنل نیروهای مسلح روسیه، از جمله افسران ارشد روس، دروغ‌های تبلیغاتی است و واقعیت ندارد.»

کوناشیکوف همچنین گفت: نیروهای مسلح روسیه در حملات خود به زیرساختارهای نظامی اوکراین، از جدیدترین تسلیحات نظامی، از جمله موشک‌های مافوق صوت “کنجال” استفاده می‌کنند که برد آن بیش از یک هزار کیلومتر است. این ژنرال تاکید کرد که حملات موشکی روسیه به اهداف زیرساختار نظامی اوکراین ادامه خواهد داشت.

مرکز خرید هدف قرار گرفته در حومه کی‌یف تعطیل و محل انبار مهمات ارتش اوکراین بود

وزارت دفاع روسیه شب گذشته ویدئویی را منتشر کرد که در آن حمله موشکی بسیار دقیق به  یک مرکز خرید تعطیل شده در حومه پایتخت اوکراین را نشان داده شده است. در این ویدئو که توسط هواپیمای بدون سرنشین فیلمبردار شده، نشان داده شده که یگان‌های ملی‌گرای اوکراینی برای چند روز بود که در مناطق مجاور مستقر بوده و با استفاده از سامانه‌های موشک پرتاب چندگانه برای حمله به نظامیان روسیه استفاده می کردند.

علاوه بر این، منطقه مرکز خرید مجاور نیروهای مسلح اوکراین به عنوان پایگاه بزرگی برای ذخیره مهمات موشکی و بارگیری مجدد چندین سیستم راکت پرتاب مورد استفاده قرار گرفته بود.

وزارت دفاع روسیه یادآور شد که این حمله با استفاده از سلاح دوربرد با دقت بالا در شب ۲۱ مارس انجام شد و پایگاه ذخیره مهمات نیروهای مسلح اوکراینی در این مرکز خرید تعطیل شده بطور کامل منهدم شد.

این فیلم نشان می‌دهد که چگونه واحدهای اوکراینی از این منطقه به عنوان یک پایگاه بزرگ استفاده کردند.

لینک فیلم منتشره در اثبات استفاده نظامی از این مرکز خرید:

https://iz.ru/1308463/2022-03-21/minoborony-pokazalo-udar-po-ukrainskim-rszo-v-nerabotaiushchem-ttc-na-okraine-kieva

وزارت دفاع از تمایل ۲.۷ میلیون اوکراینی برای تخلیه به روسیه خبر داد

سرهنگ ژنرال میخائیل میزینتسیف، رئیس مرکز کنترل دفاع ملی روسیه اعلام کرد که بیش از دو میلیون و ۷۰۰ اوکراینی مایلند که به خاک فدراسیون روسیه منتقل شوند. به گفته وی، تنها طی یک روز گذشته، ۶ هزار و ۲۶۷ درخواست در این خصوص از طرف مردم در بیش از دو هزار شهر اوکراین دریافت شده است.

به گفته میزینتسف، علیرغم باز شدن روزانه کردیدورهای بشردوستانه، نئونازی‌های اوکراینی همچنان مانع از خروج مردم غیرنظامی از شهرهای تحت محاصره نیروهای نظامی روسیه شده و از آنها به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کنند.

انتقال بیش از ۳۴۰ هزار نفر از ساکنان منطقه دونباس به روسیه

علاوه بر این، این مقام نظامی افزود که تقریباً ۳۴۷ هزار نفر از ساکنان مناطق شرقی اوکراین و منطقه لوهانسک و دونتسک، از جمله بیش از ۷۳ هزار کودک تاکنون به خاک فدراسیون روسیه تخلیه شده اند. به گفته وی، تنها طی یک روز گذشته بیش از ۹ هزار پناهجوی جدید از منطقه دونباس وارد منطقه راستوف روسیه شدند.

4.5/5

پیشنهاد سردبیر

پربازدیدها

ضرورت فعالیت مدیران با روحیه جهادی در خوزستان
صفحه نخست روزنامه‌های سه شنبه ۱۱ مرداد ماه
آغاز مرمت ساباط معین‌التجار اهواز
احداث بیش از۱۵۶کیلومتر شبکه فشار متوسط و ضعیف برق در اهواز
فولاد خوزستان در دیداری دوستانه نفت مسجدسلیمان را برد
اضافه شدن ۶۵ دستگاه اتوبوس جدید به ناوگان شهری اهواز
پیام تبریک مسئول بسیج و دفاع از جمعیت فلسطین اداره کل نوسازی مدارس استان خوزستان به مناسبت تحقق «وعده صادق»
بیانیه مشترک وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه درباره اغتشاشات اخیر منتشر شد
راه اندازی بیمارستان سیار شهید دکتر بقایی
اجرای طرح پلاک کوبی الکترونیکی درختان سطح شهر رامهرمز

سرخط اخبار کل

1401031108341633425434384
9722988_700
9936075_537
11381295_383
139909231419260221803364
1401092115165823326635134

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *