Language

Language

نگاهی به شرایط دشوار ماکرون برای حکومت کردن در فرانسه

یک رسانه غربی در مطلبی با اشاره به نارضایتی بالای مردمی از دولت با توجه به ناآرامی‌های اخیر در این کشور و اینکه وی اکثریت را در پارلمان این کشور ندارد، رئیس جمهور را گرفتار چالشی سخت در پیشبرد برنامه‌های اصلاحی مد نظر خود می‌بیند.

به گزارش گروه سیاسی جوانان خوز، روزنامه “هامبورگر ابند بلات” در مطلبی نوشت: ناآرامی های خشونت آمیز پس از یک عملیات مرگبار پلیس در فرانسه ماکرون را در شرایط دشواری قرار داد. البته اکنون دوباره آرامش وجود دارد، اما رئیس جمهور جاه طلب هنوز در داخل کشور و در نتیجه عواقب این ناآرامی ها همچنان گرفتار چالش است.

در ادامه این گزارش آمده است: چندی پیش تیراندازی یک افسر پلیس به یک نوجوان ۱۷ ساله برای هفته ها فرانسه را تکان داد. این نوجوان در پایان ماه ژوئن در حومه پاریس در جریان کنترل ترافیک جان خود را از دست داد و سپس ناآرامی ها و اعتراضات گسترده سراسر فرانسه را فرا گرفت.

البته حضور گسترده پلیس شب های خشونت آمیز و ناآرام و اعتراضت را سرکوب کرد و البته امانوئل مکرون، رئیس جمهور این کشور را نیز در موقعیت خطرناکی قرار داد. حالا حدود سه ماه پس از ناآرامی ها، مسائل سیاسی داخلی دیگری نیز وجود دارد که رئیس جمهور را تحت فشار قرار می دهد و اردوگاه حزبی رئیس جمهور منتظر نتیجه انتخابات جزئی سنا و مجلس اعلای فرانسه در روز یکشنبه است.

ناآرامی ها در فرانسه برای هفته ها سایر مسائل را تحت الشعاع قرار داد. مکرون سفر رسمی خود به آلمان را در سایه این اعتراضات لغو کرد. برای مدت کوتاهی، تهدید بالقوه برای ثبات کشور به اندازه اعتراضات جلیقه زردها بود که در سال ۲۰۱۸ شعله ور شد. شرکت های بیمه اکنون میزان خسارات ناشی از ناآرامی های شبانه از جمله غارت و آتش سوزی را تعیین کرده اند و برخی اغتشاشگران محکوم شده اند.

اما این واقعیت که هنوز عملیات های مرگبار پلیس فرانسه علیه متهمان جوان ادامه دارد و خطر ناآرامی های جدید به هیچ وجه جلوگیری نشده است، در ابتدای ماه جاری در عملیات پلیسی که در آن یک موتورسوار ۱۶ ساله جان خود را از دست داد، نشان داده شد. ماکرون که اکنون در معرض بحران قرار گرفته است، حداقل می تواند آن را به عنوان یک موفقیت به حساب آورد که دیگر مانند سال ۲۰۰۵ شورش حومه شهرها ماندگار نبود.

در ادامه این گزارش آمده است: اما این آرامش موقتی چالش اساسی را که باعث کندی کار و پیشبرد جاه طلبی های اصلاحی او در دوره دوم ریاست جمهوری اش می شود، تغییر نمی دهد. این سیاستمدار میانه رو از زمان انتخابات ریاست جمهوری در بیش از یک سال پیش، دیگر اکثریت واضحی در پارلمان نداشته است. تمام تلاش‌های شخص ماکرون و الیزابت بورن، نخست‌وزیر این کشور برای ایجاد ائتلاف – به‌ویژه با جمهوری‌خواهان محافظه‌کار – به نتیجه نرسید. اصلاحات حقوق بازنشستگی که در بهار بدون رای گیری علیرغم مقاومت شدید در پارلمان به اجرا درآمد، موقعیت ضعیف رئیس جمهور را آشکار کرد.

“هامبورگر ابند بلات” در ادامه نوشت: بعید است که سال جدید پارلمانی برای ماکرون آسان‌تر باشد: همه چیز در بحث‌های بودجه حاکی از رویارویی بعدی بین اردوگاه ریاست جمهوری و اپوزیسیون است. هزینه های زیاد در طول همه گیری کرونا و بحران انرژی مردم را مجبور به صرفه جویی می کند. این احتمال وجود دارد که دولت یک بار دیگر پیش نویس بودجه خود را بدون رأی گیری با استفاده از یک بند خاص اجرا کند. انتقاد های با صدای بلند در حال حاضر اجتناب ناپذیر است.

در این شرایط بحث های سخت در مورد اصلاح قانون مهاجرت، که قبلاً چندین بار به تعویق افتاده است، احتمالاً دشوارتر خواهد بود. جبهه بین دولت و مخالفان سخت تر شده است. از یک سو، اردوگاه ماکرون می خواهد اخراج پناهجویان را آسان تر کند. از سوی دیگر، مهاجران غیرقانونی که در حال حاضر مشغول به کار هستند، حتی اگر واقعاً حق انجام این کار را ندارند، باید بتوانند راحت تر اجازه اقامت دریافت کنند.

با انجام این کار، ماکرون به هر دو قطب مخالف توهین می کند: چپ ها مخالف یک مسیر سخت گیرانه هستند، محافظه کاران و راست ها نمی خواهند در مورد امتیاز دادن به مهاجران غیرقانونی چیزی بشنوند. این پروژه می تواند منجر به رای عدم اعتماد به دولت با نتیجه نامشخص شود.

با این حال، اگر برخی نمایندگان جدید روز یکشنبه در سنا انتخاب شوند پیش‌بینی‌ها بسیار واضح‌تر خواهد بود. در این انتخابات ده‌ها هزار سیاستمدار محلی و منطقه‌ای حدود نیمی از ۳۴۸ سناتور را در انتخابات غیرمستقیم انتخاب می‌کنند.

اکثریت مجلس سنا در حال حاضر در دست محافظه کاران است که ریشه بهتری در مناطق فرانسه دارند تا جنبش سیاسی نوپای رئیس جمهور و انتظار می رود که شرایط همینطور باقی بماند. اردوگاه ماکرون به سختی می تواند به دستاوردهایی در این انتخابات امیدوار باشد. تمرکز بیشتر بر برخی کرسی ها است که سیاستمداران از اردوگاه چپ یا راست افراطی امیدوارند بدون تغییر موقعیت ماکرون، آن‌ها را تصاحب کنند.

پایان گزارش/

4.5/5

پیشنهاد سردبیر

پربازدیدها

مصرف برق در خوزستان از ۱۸ هزار گیگاوات ساعت گذشت
رتبه برتر معاونت مشارکت های مردمی اداره کل نوسازی مدارس خوزستان در کشور
کوشکی: نمایش تصویر حاج قاسم در سازمان ملل قله سیاست خارجی آیت‌الله رئیسی است
یادداشت | دلارهای نفتی ایران خرج امنیت منطقه می‌‎‌شود؟
صادرات به عراق از سه مرز تجاری خوزستان در حال انجام است
مرمت موزه حمام تاریخی کرناسیون دزفول
رهبر انقلاب: خاطرات شهدا باید با زبان هنر زنده نگه داشته شود
فعالیت ۱۲۰۰ پایگاه اوقات فراغت در مساجد خوزستان
اولین یارانه کمک‌معیشتی دولت‌ قابل برداشت شد
توافق غنا و ژاپن برای پیگیری اصلاح شورای امنیت

سرخط اخبار کل

1403052009184815230734354
10217655_919
11416561_739
bandar_emam3
1400051416260043523323884
1684062227-ec554c8e-5931-4a5e-8170-97a5555f12a8

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *