به گزارش گروه خبری جوانان خوز ، دامپزشکی خوزستان درباره خطر شیوع بیماری مشترک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و لزوم توجه به پیشگیری از آن هشدار داد.
توجه به افزایش احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرم سال همزمان با فصل فعالیت مخزن بیماری (کنهها)، ضروری است گروههای در معرض خطر شامل دامداران، کارکنان کشتارگاه ها، قصابان، کشاورزان و به ویژه روستاییان و عشایر که به نحوی با دام سر و کار دارند، با جلوگیری از رفتارهای مخاطره آمیز مراقب سلامتی خود باشند.
به شهروندان توصیه میشود فرآوردههای خام دامی خود را از مراکز مجاز زیرنظارت دامپزشکی تهیه کرده و از خرید گوشت از دوره گردان، دستفروشان و افراد فاقد هویت که مبادرت به عرضه گوشت قرمز در حایه برخی جادهها میکنند به طور جدی خودداری کنند.
چند توصیه دیگر نیز به شهروندان از جمله اینکه برچسب بهداشتی و مهر دامپزشکی بروی لاشههای مجاز عرضه شده مورد توجه قرار گیرد، در موقع آماده سازی گوشت برای پخت حتما از دستکش استفاده شود و برای حفظ سلامت خود و اعضای خانواده از لمس و مصرف گوشت تازه لاشههای کشتار غیرمجاز به جد خودداری شود.
شایان ذکر است ویروس دامی تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در گوشت و آلایش خوراکی جگر بعد از ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه سانتیگراد غیر فعال میشود از این رو رعایت اصول بهداشتی و استفاده از تجهیزات حفاظت فردی (PPE) توسط کارکنان زنجیره کشتار، انتقال و عرضه کنندگان گوشت الزامی است.
همچنین توصیه میشود افرادی که در تماس با دام زنده قرار دارند اصول بهداشتی فردی را رعایت کرده و به هیچ وجه در صورت مشاهده کنه بروی بدن دام اقدام به جداسازی کنه با دست نکنند.
تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از جمله بیماریهای مشترک بین انسان و دام است که نشانه درمانگاهی مشهودی در دامهای آلوده ندارد، ولی در انسان ایجاد بیماری شدید و گاهی کشنده میکند.
پایان گزارش/