به گزارش گروه خبری جوانان خوز، مهران معلم در گفتگو با خبر ۲۳ شبکه خوزستان درخصوص بیماریهای منتقله از آب یا غذا نظیر التور یا وبا گفت: وبا یک بیماری بومی در خوزستان محسوب میشود که از سالهای قبل شاهد شیوع آن بوده ایم و بیماری جدیدی برای استان ما به شمار نمیرود.
وی افزود: وقتی شرایط محیطی از نظر گرما و رطوبت مهیا شود و میزبان، عامل و محیط مستعد باشند، بروز و شیوع بیماریهای اسهالی و به ویژه وبا دور از انتظار نیست.
آقای معلم با بیان اینکه در سالهای قبل نیز شاهد ابتلای افراد در خوزستان به بیماری التور بوده ایم، ادامه داد: باتلاشهای صورت گرفته در حوزههای بهداشت و سایر دستگاههای اجرایی مربوط، این بیماری مدیریت شد.
مدیر گروه سلامت محیط و کار مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه درحال حاضر در شرایطی هستیم که شرایط آب و هوایی برای شیوع وبا درحال مهیا شدن است، گفت: باید دستگاههای اجرایی متولی و هم استانیها رعایت شیوه نامههای بهداشتی پیشگیرانه از ابتلا به التور را در دستور کار قرار دهند.
وی کیفیت آب در نقاط مختلف خوزستان را متفاوت توصیف و اضافه کرد: مراکز بهداشت استان در نمونه گیریهای میکروبی و کلرسنجی که به صورت روزانه انجام میدهند، وضعیت کیفیت و سلامت آب را رصد میکنند، البته گاهی اوقات مشکلی مشاهده میشود که با اقدام به موقع، اصلاح شبکه و جلوگیری از ورود آلودگی ثانویه به شبکه آبرسانی انجام میشود.
آقای معلم فاضلابهای سطحی را یکی از محلهای رشد و تکثیر ویروس وبا عنوان کرد و گفت: درصورت وجود جویها و فاضلابهای سطحی، آهک پاشی و لایروبی که جزو وظایف شهرداریها و دهیاریها است، باید انجام شود و کارشناسان بهداشت محیط در کنار گروههای شهرداری و دهیاریها در مناطق مختلف خوزستان این کار را رصد و ارزیابی میکنند.
وی با اشاره به اینکه علاوه بر آب، غذا نیز در ابتلا به التور و بیماریهای اسهالی نقش دارد، افزود: تاکید میشود مردم در خرید غذا به ویژه خوراکیهای فسادپذیر از دستفروشها و مراکز غیر مجاز دقت لازم را داشته باشند، زیرا فروشندگان آنها از نظر سلامت جسمی مورد تایید نیستند، ضمن اینکه از مواد اولیه غیر استاندارد استفاده کرد و در فضای باز کار میکنند، بنابراین عوامل انتقال بیماریهای اسهالی را به همراه دارند و باید از خرید این محصولات خودداری کرد.
پایان گزارش/