به گزارش گروه فرهنگی جوانان خوز ، برنامه تلویزیونی «جهانآرا» با موضوع سیاستهای فرهنگی کشور و بهمناسبت برگزاری سی و پنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روی آنتن زنده شبکه افق رفت.
محمدمهدی اسماعیلی در ابتدای برنامه با اشاره به بازدید رهبر معظم انقلاب اسلامی از سی و پنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران اظهار کرد: ایستادن امامین انقلاب در قله ادبیات، فرهنگ و مسائل استراتژیک، امتیاز اصلی نهضت اسلامی است.
وقتی وزیر شدم فقط ۳۰میلیارد بودجه کتاب داشتم
او در ادامه خاطرنشان کرد: سال ۱۳۸۴ اقتصاد کتاب در ایران حدود ۲۵۰ میلیارد تومان بوده و وزارت ارشاد ۸۰ میلیارد تومان بودجه برای تنظیمگری در این زمینه داشت، روزی که من به وزارت فرهنگ آمدم، اقتصاد کتاب به ۹ هزار میلیارد تومان رسیده بود ولی فقط ۳۰ میلیارد تومان بودجه کتاب در اختیار وزارتخانه بود.
اسماعیلی گفت: وضعیت کاملاً بههم ریخته بود البته این مسئله بدون برنامه هم نبود چون جریانی فکری، معتقد بود حکمرانی نظام باید از حوزه فرهنگ زایل شود که در این صورت حاشیههای زیادی به وجود میآید.
تولید کاغذ ایرانی به ۱۳۰هزار تن رسیده است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه “تولید کاغذ در زمان حاضر به ۱۳۰ هزار تن در سال رسیده است و قرار است دو هزار میلیارد تومان هم یارانه به حوزه کتاب اختصاص یابد.” عنوان کرد: سعی داریم یارانه به خوانندگان نهایی کتاب تعلق بگیرد بهطوری که هر کس در هر گوشه ایران بتواند کتاب را از طریق سایت نمایشگاه بخرد و بهصورت رایگان تحویل بگیرد.
توجه ویژه رهبری به کیفیت کاغذ ایرانی
اسماعیلی همچنین به موضوع جالبی پیرامون بازدید امروز رهبر معظم انقلاب از نمایشگاه کتاب تهران اشاره کرد و گفت: ایشان حتی بعد از شنیدن خبر افزایش تولید کاغذ در داخل به موضوع محیط زیست و قطع درختان هم اشاره کردند که گفتم قرار است کارخانههای جدید با استفاده از پسماند کاغذ تولید کنند.
وعده وزیر ارشاد برای تولید ۳۵۰هزار تن کاغذ ایرانی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: برای کاغذ تحریر به ۱۳۰ هزار تن کاغذ نیاز داریم که به خودکفایی رسیدهایم ولی تا دو سال آینده بیش از ۳۸۰ هزار تن کاغذ در ایران تولید خواهد شد.
واقعیت ممیزی کتاب مثل طنزهایی که میسازند نیست
او با بیان اینکه پارسال ۱۲۰ هزار مجوز برای چاپ کتاب داده شده که تنها ۲ درصد آنها طی رفت و برگشتهایی بوده است و تعداد قلیلی، مجوز نگرفتند گفت: اگر کسی مجوز نگیرد و کتابش را در اینترنت بگذارد، مسئولیت با خودش است ولی ما مسئولیت مهر وزارت ارشاد را میدانیم و کوتاه نمیآییم البته تمهیداتی اندیشیده شده است تا برای برخی نویسندگان و ناشران، گشایشهایی ایجاد شود که حتی شامل نظارت بعد از مجوز هم میشود.
وزارت ارشاد باید در تولید پادکست و محتوای جدید هم وارد شود
اسماعیلی افزود: سالها میگفتند سرانه مطالعه در ایران پایین است ولی اکنون میبینیم پادکستهای مختلفی حتی توسط چهرههای مشهور تولید میشود که نسل جدید بیشتر به آن گرایش دارند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: باید تغییر را بپذیریم و در حوزه تولید اینگونه آثار هم نقشآفرینی کنیم البته باید به یک همنشینی بین کتاب بهشکل سنتی و جدید آن ایجاد کنیم.
محکم روی حرفم هستم و اجازه پخش فیلم قبل از مجوز را نمیدهم
او ادامه داد: از همان ابتدا محکم ایستادم و گفتم اجازه نمایش عمومی و ارسال فیلم به جشنوارههای خارجی را قبل از اخذ مجوز پخش نمیدهیم البته قبلاً برخی این کار را میکردند و حتی از کارشان تمجید هم میشد.
اسماعیلی تصریح کرد: اخیراً دو سه مورد فیلمبرداری بدون مجوز صورت گرفته است که جای گلایه از برخی دستگاهها هست ولی با نظارت صورتگرفته، حتی سر صحنه جلوی ادامه کار را گرفتهایم؛ در یک مورد اخیر، گفتم این فیلم همه خطقرمزها را زیر پا گذاشته است و دستور برخورد هم دادم.
پیشنهاد کتاب وزیر ارشاد در برنامه جهانآرا
کتاب «تلآویو سقوط کرد» نوشته بانویی لبنانی است که امروز هم در نمایشگاه کتاب و در دست رهبر معظم انقلاب اسلامی مورد توجه قرار گرفت و وزیر ارشاد مطالعه آن را در برنامه جهانآرا هم به مخاطبان توصیه کرد.
کنایه وزیر ارشاد به نظارت غیریکپارچه آثار نمایشی در ایران
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در دهه ۹۰ نظارت بر پلتفرمهای اینترنتی و نمایش خانگی به صداوسیما سپرده شد البته در حکمرانی یکپارچه باید این کار بهعهده وزارت ارشاد باشد گفت: آنچه قانون بهعهده وزارت ارشاد گذاشته است تمام و کمال انجام میشود، حتی یک بار خودم فیلمی را که مورد انتقاد بود، دیدم و به همکارانم در شورای نظارت گفتم چرا مجوز صادر کردهاند.
او افزود: بارها در جلسات دولت و شورای بالادستی گفتهام تکلیف بسترهای نمایش فیلم و سریال مشخص شود، در وزارت ارشاد هم آمادگی کامل داریم تا کار نظارت را انجام دهیم.
سال ۱۴۰۱ میگفتند؛ “حال فعالیت نداریم.” ولی دیدیم فرهنگ و هنر رونق گرفت
اسماعیلی با بیان اینکه سال ۱۴۰۱ گفته بودم بیایند فعالیتهایشان را از سر بگیرند، میگفتند؛ “حال نداریم برای شما خوشرقصی کنیم.” عنوان کرد: البته دیدیم که فعالیتها شروع شد و حوزه فرهنگ و هنر رونق گرفته است.
پایان گزارش/