دکتر شفیعی نیا افزود: تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی، حاد، تب دار، خونریزی دهنده، واگیردار و مشترک میان انسان و دام بوده و ناقل آن یک نوع کنه است، که از طریق گزش کنه، تماس مستقیم با خون و ترشحات بیمار و لاشه حیوان آلوده به فرد سالم منتقل میشود.
وی دوره کمون بیماری (از زمان انتقال ویروس به بدن تا بروز علائم) را حدود ۴ الی ۱۳ روز عنوان کرد و ادامه داد: پس از این دوره، ابتدا علائمی همچون تب شدید، سردرد، کمر درد، درد مفاصل و عضلات، استفراغ بروز میکند و در ادامه علائم خونریزی دهنده مانند پتشی (خونریزیهای زیر پوستی و کبود شدگی مخاطی) مخاط دهان و پوست، خونریزی از لثه، بینی، معده و .. ظاهر شده که در صورت تاخیر در درمان احتمال فوت فرد مبتلا افزایش مییابد.
دکتر شفیعی نیا میگوید: در کشور ما شایعترین راه انتقال، ذبح دامهای آلوده و تماس با لاشه دام، خون و احشاء پس از ذبح آنها بوده است، ولی با رعایت مواردی که در ادامه گفته میشود، میتوان از ابتلا به این بیماری پیشگیری کرد.
- از خرید و مصرف گوشت دامهایی که به طریق غیر قانونی و قاچاق وارد کشور میشوند و یا بصورت غیر بهداشتی ذبح و عرضه میگردند، خودداری کنید.
- از کشتار دام در محیط خارج از کشتارگاه خودداری گردد.
- از تماس مستقیم پوستی مخاطی با خون و ترشحات آلوده دامی در حین ذبح یا زایمان دام پرهیز شود.
- هنگام تماس با گوشت، خون و ترشحات دامهای مشکوک از دستکش و وسایل حفاظت فردی استفاده کنید.
- در صورت خرید گوشت دامهایی که از سلامت آنها مطمئن نیستید؛ گوشت را به مدت ۲۴ ساعت و جگر، امعا و احشای دام را به مدت ۴۸ ساعت در دمای ۴ درجه سانتیگراد در یخچال نگهداری کنید، سپس با پوشیدن دستکش نسبت به قطعه قطعه کردن، شستشو و بسته بندی آن اقدام شود.
- گوشت و جگر را پس از پخت کامل مصرف کنید.
به گفته رئیس مرکز بهداشت دزفول؛ این بیماری در دامها علائم واضحی ندارد و مهم ترین و بهترین راه پیشگیری از ابتلا به آن، رعایت اصول بهداشتی است.
پایان گزارش/